10 Şubat 2012

26. Hafta | Orduspor vs Antalyaspor

İkinci yarıya ilk yarı ile paralel bir performans ile başladık ve bu haftaya kadarda bu şekilde geldik. Bundan sonraki haftalar ligdeki konumumuzu belirleyecek. Çünkü ilk yarı Antalyaspor maçı ile başlayan bir düşüş içine girmiştik ve ligin son 7 maçında mağlup olmuştuk. İlk yarı maç analizlerinde hep bahsettiğimiz birşey vardı. ''Son haftalarda fikstürümüz zorlaşıyor ve o fikstürün sonucunda ligdeki hedefimiz, durumumuz belli olacak.'' Nitekim o fikstür bizim beklentimizin çok dışında gerçekleşti. Haftalarca kazanamayan bir takım, hoca değişikliği ve içine girilen kaos ortamı...

Bizdeki psikoloji yine ilk yarıdaki gibi. Takımın kendine güveni geri gelirken taraftarında kendine güveni geri geldi. İlk yarının sonlarında bu durumun içinden nasıl çıkarız, toparlayabilir miyiz, Cuper ne yapacak, aşı tutacak mı diye düşünürken şimdi herşey güllük gülistanlık. İlk yarıdaki kopmayı yaşadığımız anın başındayız şaunda. O yüzden bu haftaların önemi çok fazla. Taraftarda takımda bunun bilincinde ve ona göre hareket ediyor. Benim kendi adıma ilk yarıdaki düşüşü tekrarlamamamız için en güvendiğim isim Hector Cuper. Metin Diyadin ilk yarıda yaşanan krizi yönetemedi ve o yükün altında kaldı. O süreci yönetemedi ve yollar ayrıldı. Hector Cuper'in ise öyle bir süreç yaşanması durumunda içinden çıkabileceğini düşünüyorum. Belki birkaç maç kaybederiz ama 9 maç üst üste kazanamayacak, 7 maç üst üste mağlup olacak kadar bir kaos yaşamayacağımızı düşünüyorum. Teknik Direktörlerin belkide en önemli özelliğidir kaos yönetimi.

Maç için konuşulabilecek çok şey var aslında. İki takımda aynı puanda ve iki takımıda belli bir hedefe götürecek olan bir karşılaşma olacak. İkinci yarıya biraz kötü başladılar ama Galatasaray ve Trabzonspor maçlarından 4 puan çıkararak kaliteli bir takım olduklarını gösterdiler. Genel anlamda hep Necati Ateş merkezli bir takım olarak görülürdü Antalyaspor ve Necati transfer döneminin son gününde takımdan ayrıldı. Necati giderken Jaba ve Sinan Kaloğlu'nu transfer ettiler. İki transferde bence Necati'nin boşluğunu doldurabilecek kalibrede değil ama eski toprak Mehmet Yılmaz'da bundan sonra biraz daha fazla şans bulacaktır. Necati'nin ayrılması hakkında çok fazla konuşulabilir ama Antalyaspor'un Necati'den sonraki maçlarını ele aldığımız zaman Necati'nin yokluğunu çok fazla hissettiklerini söyleyemeyiz. Onlar adına bence en önemli futbolcuları Melih Gökçek. Yani namı değer Tita. Tita Antalyaspor için şuanda en önemli futbolcu. Bizimde en çok çekinmemiz gereken futbolcuları aynı zamanda. Antalyaspor denilince benim es geçmediğim bir konu var. Emrah Başsan ve Musa Nizam gibi gençlerin takımda oldukça fazla şans bulmaları gerçekten takdir edilecek bir durum. Özellikle sezon başında Pendikspor'dan transfer edilen 1992 doğumlu Emrah oynadığı futbolla herkesi kendine hayran bırakan bir futbolcu. İki alt ligden gelip Süper Ligde böylesine ayırt edici bir performans ortaya koymak kolay bir iş değil. Keşke bizde Emrah gibi birkaç tane genci takıma kazandırabilsek. Kazandırmanın yanı sıra bu kadar süre verebilsek. Bu futbolcuların yanı sıra Mehmet Eren, Musa Aydın ve Uğur İnceman'ın performanslarıda Antalyaspor'un sahaya yansıtacağı futbol adına önemli. Bu üçlü gününde olduğu zaman çok daha rahat maç kazandıklarını söyleyebiliriz. Şifo Mehmet'in değişik bir tarzı var. Yaşlı futbolcularla yavaş oynamayı seven bir görüntüsü var ama son zamanlarda yaşlı futbolcuların arasına sepiştirdikleri genç futbolcular ile belli bir dinamizm yakaladıkları bir gerçek. Fakat Şifo döneminde hep aynı seviyede kalmış olmaları, bu sene Gençlerbirliği'nin, Sivas'ın yaptığı gibi bir çıkış yapamamaları onların benim gözümde heyecansız bir takım izlenimi yaratmasına neden oluyor.


Bizim adımıza ise artık Cuper'in oturttuğu bir sistem ve rotasyon var. O rotasyona bağlı olarak sahaya çıkacağız. Fornezzi bu hafta takımla çalışmalara başladı. Görev verilmesi durumunda oynayabilecek. Cuper'in en çok rotaston yaptığı bölge şimdiye kadar defans hattı oldu. Sağbekte Abdurrahman iyi oynarken Garcia görev aldı. Aynı şekilde Garcia iyi oynadığı bir maçın ardından Abdurrahman forma giydi. İki futbolcuda şuan gayet formda. Hector Cuper'de ikisinden birini bir köşeye atmak yerine ikisini Garcia ve Abdurrahmanı değişmeli olarak oynatıyor. Bu hafta tercihi ne yönde olur bilmiyorum. Tandemde iki haftadır Ömer ve Yalçın ikilisi ile oynuyoruz. Ankaragücü maçı belki ölçü sayılmayabilir ama Bursaspor maçında Ömer sınavı geçti. O yüzden bu hafta yine ilk 11'de başlayacağını düşünüyorum. İlk yarı neredeyse hiç forma giymeyen fakat Cuper geldikten sonra formasına kavuşan Selçuk yine ilk 11'de başlayacaktır. Sağbekte yaptığı rotasyonu solbektede yapması gerektiğini düşünüyorum. Selçuk rakip kanat oyuncuları karşısında çoğu zaman yetersiz kalıyor ve çare olarak içeri kaçtığı için sol tarafımız çoğu maçta S.O.S veriyor. Solbek sorununu malesef sezon sonuna kadar yaşayacağız sanırım.

Ön tarafta değişiklik olacağını düşünmüyorum. Solda Culio, sağda Javito en önde Stancu ve Hasan Kabze ile başlayarız maça ama diğer önemli bölgemiz ön libero. Bursaspor maçında Ali ve Onur iyi oynadıklarını söyleyemeyiz. O bölgenin mücadele gücünün yüksek olması önemli aslında ama iki futbolcumuzunda topla iyi olmamaları bizi ön tarafta çok sıkıntıya sokuyor. Hakan defansif açıdan ön liberoda belki biraz pasif kalabilir ama ne olursa olsun o riski almamız gerektiğini düşünüyorum. Gosso'nun yokluğunda bütün ihtimalleri denedi aslında orda Cuper ama istediğimiz verimi aldığımızı söyleyemeyiz. Defansif anlamda sıkıntı yaşamıyoruz ama olay topu oyuna sokup ön taraf ile köprü kurmaya gelince Onur ve Ali yetersiz kalıyor. Abdülkadir'in biraz daha öne oynamaya meyili var ama onunda tam olarak o bölgeye cuk diye oturduğunu söyleyemeyiz. Ben Abdülkadir'den her yazıda bahsediyorum. Bahsetmeyede devam edeceğim. Ön liberoda fiziksel açıdan hem defansif hemde ofansif anlamda oyunun iki yönünü oynayabilecek potansiyel Abdülkadir'de var ama sürekli kendini geliştirmesi gerekiyor. Eğer yerinde saymayı yeğlerse sıradan bir futbolcu olur. Fakat alışılagelmişin dışına çıkarsa hem bizim için hemde Milli Takım için önemli bir futbolcu olur.

Antalyaspor maçları denilince beraberlik gelir hemen aklımıza. Son yıllarda oynadığımız maçların neredeyse tamamı berabere sonuçlandı. Umarım bu zinciri kırarız. Toplamda 26 kez karşı karşıya gelmişiz Antalyaspor ile. Bu karşılaşmaların 11'i berabere sonuçlanırken Antalyaspor 10, biz ise 5 karşılaşmada galip gelmişiz.

Ligdeki hedeflerimiz açısından 6 puanlık bir maça çıkacağız. Maçın Ordu'da oynanması, tribünlerin son maçlardaki etkileyici performansı bu maçın bizim adımıza sonuçlanması için önemli nedenler. Tribününde itelemesiyle galip gelip önümüze bakarız umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...