19 Haziran 2012

Yeni Hedef Dejan Lekic


Geçtiğimiz günlerde açıklanan David Barral ve Şamil Cinaz transferlerinden sonra yeni hedefimiz La Liga'da Osasuna forması giyen Sırp forvet Dejan Lekic. David Barral ve Şamil Cinaz henüz resmi sözleşme imzalamadı ama iki futbolcunun da hem kulübüyle hem de kendileriyle anlaşma sağlandı. Yine Yunanistan'da forma giyen Arjantinli diğer bir futbolcunun kulübüyle olan prosedürlerini çözmesini bekliyoruz. Genel olarak baktığımız zaman lig bittikten 1 hafta sonra duyumunu aldığımız bu isimlerin transferlerinin gerçekleşmek üzere olduğunu düşündüğümüzde hedeflenen isimlerin kadroya katılacağını söyleyebiliriz.

Dejan Lekic ile yaklaşık 1 aydır ilgileniyoruz. Bogdan Stancu konusundaki belirsizlik ve David Barral transferine daha fazla önem vermemizden dolayı çok fazla açığa çıkmadı bu transfer ama geçtiğimiz günlerde Lekic'in bonservisi için Osasuna'ya resmi teklif yapıldı. Lekic'in Türkiye'den birkaç talibi daha olduğunu biliyoruz ama futbolcu ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiş ve şuan bu transferin sonlanması için tek engel Orduspor ve Osasuna'nın bonservis konusunda orta bir noktada buluşması. Rakamlar hakkında bilgi vermeye gerek yok ama Osasuna'nın istediği rakam ile bizim teklifimiz arasında çok fazla fark yok. O yüzden ben transferin gerçekleşme olasılığını yüksek buluyorum.

Sırbistan'da Popovici, Metalac ve Zemun'da forma giydikten sonra ülkesinin en iyi takımlarından biri olan Kızılyıldız'a transfer olmuş Lekic. Zemun'da geçirdiği iki sezonda 64 maçta 34 gol atması onun kariyerinin ilk patlama noktası olmuş. 2009-2010 sezonunda Kızılyıldız forması ile Sırbistan 1. liginde 27 maçta 12 gollük bir performans sergilemiş ve o performansı Lekic'i La Liga'ya kadar taşımış. Osasuna Kızılyıldız'a 2 buçuk milyon Euro'ya yakın bonservis ödeyerek Lekic'i kadrosuna katmış. Son iki sezonda Osasuna formasıyla La Liga'da 46 maça çıkan Lekic Sırbistan'da ulaştığı yüksek gol yüzdelerinin altında kalmış ve 6 gol atabilmiş sadece. Fakat La Liga performansı gol yüzdesi bakımından düşük kalmasına rağmen Sırbistan Milli Takımına kadar yükselmiş.


Genel olarak bakıldığı zaman La Liga'da aldığı süreler tatmin edici olsa dahi son yıllarda gol kıtlığı yaşadığı açıkça görülüyor. Fakat fiziksel yapısı nedeniyle ben Lekic'in farklı bir santrafor olduğunu ve Süper Ligde başarılı olacağını düşünüyorum. 1.93'lük boyuyla hava toplarında son derece etkili, iki ayağını da çok iyi kullanabilen, fiziksel olarak iri olmasına rağmen kolay adam eksiltebilen ve oldukça hızlı olan bir futbolcu. Genel özellikleri itibariyle İbrahimoviç'den esintiler var Lekic'de. Ortalamanın biraz üstünde olan bu tarz futbolcular Türkiye'de hep ayırt edici oldular. Lekic'in de o ortalamanın biraz değil bir hayli üstünde olduğunu düşündüğümüzde yanında çok iyi bir tamamlayıcı olan David Barral ve Hasan Kabze gibi isimlerle Süper Ligde başarılı olmaması için bir neden yok. David Barral ile neredeyse aynı tarzda olan Stancu yerine farklı bir stili olan pivot forvet tanımının içini dolduran Lekic'in transfer edilmesi bizim kadro yapımız itibariyle bizim için çok daha iyi olur. Umarız Osasuna ile orta bir noktada buluşulur ve bu transfer gerçekleşir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...