29 Haziran 2012

Ferhat Çökmüş Orduspor'da!


Geçtiğimiz sezon Manisaspor'da forma giyen 27 yaşındaki sağbek oyuncusu Ferhat Çökmüş ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. Ferhat Çökmüş Orduspor'umuza hayırlı olsun.

Abdurrahman Dereli'nin Kasımpaşa'ya transferinden sonra ilk önce Samsunspor'da oynayan Adem Alkaşi gündeme gelmiş fakat sonrasında bu isimden vazgeçilip Kartalspor'da oynayan eski futbolcumuz Uğur Akdemir ile görüşmeler yapılmıştı. Bugün veya yarın Uğur Akdemir'in resmi sözleşmeye imza atması beklenirken Ferhat'ın transfer edilmesi bir bakıma süpriz oldu. Bu durum dün kesinleşmiş ve ibre Ferhat'a dönmüştü aslında. Nitekim bugün transfer resmiyete döküldü.

Uğur Akdemir'mi Ferhat Çökmüş'mü diye sorulduğunda cevap vermek aslında bir hayli zor ama çoğumuzun gönlünden geçen Uğur Akdemir olurdu bence. Sebebi ise Orduspor'da forma giymeyi canı gönülden istemesi, sürekli yükselen bir grafiği olması ve çok daha iyisini yapabilecek bir potansiyele sahip olması. Fakat Hector Cuper ve yönetim patlama yapıp üstüne koyabilecek bir isim yerine Uğur'a göre daha tecrübeli ve belli bir çizgisi olan Ferhat Çökmüş'ü tercih etti. Tabi Ferhat'ın tercih edilmesinin tek nedeni Süper Lig tecrübesinin daha fazla olması değil aynı zamanda çok yönlü bir futbolcu olması. Ferhat sağbek olmasının yanı sıra defansın her bölgesinde oynayabiliyor. Aynı zamanda gerektiği zamanlarda önlibero da oynayabiliyor.

Geriye dönüp baktığımızda Ferhat'ın Süper Ligde geçirdiği 7 sezonda 135 maçta forma giydiğini görüyoruz. Bu rakam azımsanacak bir rakam değil. Yani Süper Lig tecrübesi yeterli olan bir isim. Fakat Ferhat'ın Trabzonspor'da da, Manisaspor'da da belli bir çizginin üzerine çıktığını söyleyemeyiz. Geçtiğimiz sezon Garcia ve Abdurrahman'dan dolayı sağbek mevkisinde hiç sıkıntı yaşamadık. Fakat bu sene yabancı kontenjanından dolayı bu mevkide çoğu maçta yerli bir ismin forma giymesi gerekecek ve bu isim Ferhat olacak. Geçtiğimiz sezondan çok daha büyük hedeflerin konulduğu bir ortamda Abdurrahman'ın ve Garcia'nın yaptığı işi Ferhat ne kadar yapacak şimdilik soru işareti. O yüzden Ferhat'ın Orduspor'a verebileceklerini yeni sezondan hep birlikte göreceğiz. Umarız Trabzonspor ve Manisaspor kariyerinden sonra yeni bir sayfa açar ve kariyerinin en iyi dönemlerini morbeyazlı forma altında yaşar. Orduspor'umuz adına da Ferhat adına da hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...