19 Ağustos 2012

Vira Bismillah...


...ve sonunda sabırsızlıkla beklenen gün geldi çattı. Yaklaşık 3 aydır hasret kaldığımız Orduspor, sezon öncesi ilk ciddi sınavını geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşısında verirken, 2012-2013 sezonunu bugün oynanacak Mersin İdman Yurdu karşılaşması ile açmış olacak.

26 yıllık bir aradan sonra geçtiğimiz yıl Süper Ligde zorlu bir sezonu geride bırakan ve sezon öncesi planlandığı gibi ligde kalmayı başaran Orduspor'da başkan Türkmen, bu sezon açık bir şekilde hedeflerinin Avrupa olduğunu açıklamıştı. Nitekim, buna yönelik olarak kadroda büyük revizyonlar yaşanırken, beklenmedik ayrılıklarda söz konusu oldu. Yalçın Ayhan, Hakan Özmert, Jean Jacques Gosso, Culio, Dalmat, Abdurrahman, Emre Özkan, Javito, Murat Kalkan, Bruno, Sedat Bayrak ve İrfan Başaran gibi isimlerin takımdan ayrılmasının ardından bu oyuncuların yerlerine kimlerin takıma katılacağı taraftarların sezon öncesi fazlasıyla merak konusu haline geldi.



Teknik direktör Hector Cuper, ligin bitmesinden hemen sonra yönetime transfer edilmesini istediği oyuncuların listesini verirken, yönetimde elini çabuk tutarak kamp dönemi öncesi bu transferleri bir bir gerçekleştirdi. İlk önce Manisaspor'dan Nizamettin Çalışkan, ardından Olympiakos'dan Arjantin'li Monje, Almanya'dan Şamil Cinaz, Osasuna'dan Roversio, Manisaspor'dan Ferhat Çökmüş, Aris'den Javier Umbides ve S.Gijon'dan David Barral Avusturya kampı öncesi kadroya dahil edildi. Ayrıca Galatasaray'dan Stancu'nun bonservisi alınırken, son olarak kampın devam ederken İspanya 2.Ligi takımlarından Alcorcon'da forma giyen defans oyuncusu Agus'da transfer edilen son isim oldu.

Bir aylık Avusturya kampında bizlerin uzaktan gözlemlediği kadarıyla Orduspor gayet iyi bir kamp dönemi yaşadı. En azından kondisyon ve fizik anlamında sağlam bir kamp olduğunu söyleyebiliriz. Ancak takımı izleyemediğimiz için futbolcuların performansları ile ilgili uzun süre net birşey diyemedik. Geçtiğimiz hafta oynanan Trabzonspor karşılaşması hepimize sezon öncesi Orduspor'u ilk kez izleme şansını verdi. Hector Cuper, beklendiği üzere Trabzonspor karşısına 4-4-2 oyun sistemi ile çıkarken, kalede Fornezzi'ye, defansın sağında Ferhat'a, solunda Hüsamettin'e ve tandemde de Miguel Garcia ve Agus'a yer verdi. Ortasahanın ortasında Ali Çamdalı ve Şamil'e forma veren Cuper, solda Monje, sağda Umbides ve ileride de Stancu-Kabze ikilisi ile maça başladı. Oyuna daha sonrada giren Nizamettin, Fevzi, Abdulkadir, Müslüm ve Barral'ı da karşılaşmanın ikinci yarısında izleme fırsatı bulmuş olduk. Genel anlamda fizik kondisyon açısından takım Trabzonspor karşısında iyi gözükmesine rağmen bazı sıkıntılar gözden kaçmadı. Defansın solunda ki zayıflığın yanı sıra ortasahanın ofans gücünün az olması, Orduspor'un bu karşılaşmada ki en önemli iki problemi olarak dikkat çekti. Bu iki mevkiye takviye yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken, başkan Türkmen yüreklere su serperek bu mevkilere alternatif, tecrübeli yerli oyuncular transfer edeceklerini söyledi.

Çok fazla detaya ve bu saatten sonra oyuncuları irdelemeye gerek yok. Özetle 3 aylık bir aradan sonra Orduspor, bu akşam Mersin İdman Yurdu deplasmanında "Vira Bismillah" diyecek. Takımdan bir çok önemli isim ayrıldı ve bir çokta yeni isim takıma dahil edildi. Bakalım bu revizyon takıma olumlu yansıyacak mı ? Bu ilk resmi sınavda hemen hemen herkesin merak ettiği, gelenlerin gidenleri aratıp aratmayacağı olacaktır. Orduspor'da bu sezon hedef Avrupa ! Hedef zor gibi gözükse de, henüz yolun başındayız. Spor Toto Süper Ligde 2012-2013 sezonuna, yolumuz açık olsun...

4 yorum:

  1. vira bismillah trabzonsporunun sloganıdır yaratıcı olun biras

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu slogan değil sadece bir yazının başlığıdır ! bence siz bu ego'dan kurtulun biraz...

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Hüseyin gayet güzel cevap olmuş. Olayı arkadaş gibi yaklaşırsak Bsimillah sözüyle Arap takımlarına kadar ineriz. Böyle eleştirel ve art niyetli yaklaşan bir arkadaşa tavsiyem ''Seviyorum Seni ekmeği tuza banıp yer gibi'' tezahüratını tribünde söylemesinler. O mantıkla yaklaşınca çok da yaratıcı olmadığı anlaşılacaktır.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...