5 Ekim 2012

Haftanın Maçı #7 | Kardemir Karabükspor vs Orduspor

 
Bir Cuma akşamı maça daha. Ligin açılış takımı olduk 7 hafta boyunca. Hala bize Pazar günü maçı vermiyorlar, alınıyoruz federasyona. Ne deplasman yapabiliyoruz adam akıllı ne de iç sahanın tadına varabiliyoruz.

Saat 20:00'da Karabük Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda başlayacak olan maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Cüneyt Çakır bu sezon ligde en son Gençlerbirliği deplasmanında 1:1 berabere kaldığımız maçı yönetmişti. Hafta içinde de Barcelona'nın Benfica deplasmanında Şampiyonlar Ligi'nde ki maçında görev almıştı.

Eğer bizim maç ile çakışmasaydı Gaziantepspor'un Antalyaspor ile oynayacağı maça gidecektim. 2 sene boyunca Antalyaspor'a denk gelmek bir nasip olmadı. Ama bir aksilik olmadığı sürece 1. Lig'de pazar akşamı liderin maçında olacağım. Hatta o an ki psikolojime bağlı o maçla ilgilede birşeyler yazabilir hemde Bank Asya hakkında birşeyler karalayabilirim.

Neyse çok dağıttık konuyu. Karabük'te takım 2 gündür. Safranbolu'da kampta. Görmek istediğim ama dahaca göremediğim yerlerden birisi Safranbolu. Gönül isterdi yakın olsaydıkta gidip görseydik. Neyse yaşımız genç, görürüz birgün. Hafta içi Karabük'e konşu kent Kastamonu'da Türkiye Kupası'nda karşılaştık. Takım kendini yormamak adına fazla yüklenmedi Kastamonuspor'a. Zaten skor avantajınıda çok erken yakaladık. Ama kahretsin ki kimle oynarsak oynayalım 3 gol atmak yaramıyor bize. 2011 Bank Asya 1. Lig Play Off'larında Rize deplasmanında başlayan bu kötü istikrar resmi maçlarda çok canımızı sıktı. Geçen sene oynanan Antalyaspor ve Karabükspor, bu sene oynanan Kayserispor ve Kastamonuspor maçlarında ortaya çıkan bu tablonun bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Çabuk rehavete kapılan bir yapımız var. Bu durum şu ana kadar başımıza bir iş açmadı ama korkuyorum an gelecek kolay kolay unutamayacağımız bir maç oynayacağız aleyhimize sonuçlanan. Ruh halim iyi değil bu sıralar, karamsarım, karamsar bir yazı ortaya çıkmadan konuyu atlıyorum :)

Karabükspor'a karşı özellikle geçen sene tutan bir şansımız var. Geçen sene ki süreçte oynadığımız 4 maçıda kazandık. Lakin sezon öncesi oynadığımız hazırlık maçında ise sahadan 2:0'lık mağlubiyetle ayrıldık. Biraz daha detaylı değiniriz Karabükspor ile oynadığımız maçlara birazdan. 

Kazanacağımızı düşünüyorum. 6 hafta boyunca oynanan oyun ile bu maçtan galibiyet çıkartmamız çokta zor değil. Rakip lige kötü başlangıç yapsada 2 maç üstüste kazandı. Ama ben Karabükspor'un bu seriye üstüste 3. maça çıkaracağını sanmıyorum. Takım 3 senedir Süper Lig'de ama 3 sene boyunca bir stadyumu bitiremediler. 3 sene boyunca tribünleri hep eksik oynadılar. Bu sene gerçekten Karabük'te maç seyretmek hiç zevk vermiyor. Tabi ki stadın bu inşaat hali taraftarın sahaya etkisine de yansıyor. Bu sene kendi saha baskısını rakiplere yaratamadılar.

Bizde olduğu gibi bir kadro istikrarı da kuramadılar bu sene. Mesela biz maçlara çıkmadan önce ilk 11 şablonumuz bellidir. Lakin bu sene Karabükspor'de bu yoktu. Standart 2 - 3 oyuncu dışında (Tomiç, Cernat vs.) bir kadro istikrarı sağlayamadı Skibbe. Hatta ilk 4 haftada alınan sonuçlar Skibbe'nin koltuğunu sallasada sonraki 2 haftada gelen galibiyet o koltuğu geri kurtardı. Ama o koltukta ki süresinin de fazla olduğuna inanmıyorum. Özellikle hücum hattında kalburüstü isimler bulundurdu Karabükspor 3 sene boyunca. Bunlardan en parlayanı Emenike olurken Cernat'ın yaşadığı sakatlık olmasa bugün o da çok değişik yerlerde olabilirdi. Shelton, LuaLua, Gökhan Ünal, Aybars, İlhan Parlak ve Mehmet Yıldız'lı bir forvet hattı dışarıdan bakınca korkutucu gelmiyor mu?

Karabükspor'da sarı kart görmeyen oyuncu yok gibi. Bu sezonda rakiplerin gördüğü kırmızı kartlarda şanslıyız. Bu maçın gidişatına göre Karabük tarafında ilk kırmızı kartta çıkabilir. 6 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik ellde ettiler 7 puana sahipler. İç sahadaki ilk galibiyeti Antalyaspor karşısında aldılar. Sonrasında Gümüşhanespor'a karşı kupada da 3:2'lik sonuçla tur atladılar. 7 gol attılar ve gollerin 3'ünü son 15 dakikada attılar. En golcü isimleri 2 golle İlhan Parlak ve Cernat. En çok süre alan isimler ise 540' ile kaleci Tomiç, 458' ile Cernat ve 450' ile Mabiala.

Karabükspor ile 21. maçımıza çıkacağız. Toplamda 9 galibiyet 7 beraberlik ve 4 mağlubiyetimiz var. Karabükspor'a karşı en farklı galibiyetimizi 2003/2004 sezonunda 4:0 ile alırken en farklı mağlubiyet 2004/2005 sezonunda Karabük'te 4:2'lik skorla alındı. Bu maç ve geçen sene Süper Toto Play Off'larında aldığımız 4:2'lik galibiyet iki takım arasındaki en gollü maçlar olarak tarihe geçti. Karabük'ten daha çok beraberlikle dönüyoruz. 5 beraberliğimiz varken 2 galibiyetimiz mevcut. Bu galibiyetlerin 2'side geçen sezon alındı. Ayrıca Karabükspor'un Bank Asya 1 Lig'de şampiyon olduğu sene Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda oynadığımız ve 1:1 biten maçı hatırlayanlar? Ne hüzün verici bir maçtı.

1 yorum:

  1. Bizim için belki Galatasaray maçı kadar önemli bir maç. Bu maçı da alırsak ilk yarının son 10 haftasına daha rahat ve rakiplerin gözünde daha da büyüyerek gireceğiz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...