2 Ekim 2012

TK'da 3. Turdayız | Kastamonuspor 2 - 3 Orduspor

 
Türkiye Kupası 2. kademe maçında Kastamonuspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ederek 3. tura yükseldik. Hector Cuper,  cuma günü oynanacak olan Karabükspor maçını düşünerek sahaya forma şansı bulamayan futbolcular ile çıkacağını belirtmişti. Nitekim öyle de oldu. Nizamettin, Barral ve Atila Turan destekli rotasyonda az süre alan ve forma şansı bulamamış futbolcular ile Kastamonuspor karşısına çıktık.

İlk yarı Barral'ın attığı gollerle 2-0 bitti. İkinci yarının 75. dakikasında Stancu'nun güzel asisti ile Umbides farkı üçe çıkardı. Maç 3-0 olduktan sonra Kastamonuspor 85. dakikada Uğur Yalçın ve 90+2'de Emin Dinçer'in attığı gollerle skoru 3-2'ye getirdi. Oyun rahat bir şekilde 3-0'a gelmesine rağmen Kastamonuspor'a karşı üstün bir futbol ortaya koyduğumuz söylenemez. Sıcak havanın da etkisiyle çok fazla zorlamadan düşük tempoda oynamaya çalıştık ama Kastamonuspor uzaktan attığı şutlarla oldukça etkili oldu. Fevzi oldukça güzel kurtarışlar yaptı ama 90+2 de yediği golde çok da yapacak birşeyi yoktu. Kastamonuspor'un genç futbolcusu Emin gerçekten çok güzel bir vuruş yaptı. Bu maçta benim açımdan geçilen turun yanı sıra, rotasyonda görev alan Yiğit, Müslüm, Abdülkadir gibi isimlerin sahaya yansıtacağı performans önemliydi. Özellikle Yiğit'in formayı kapmak için ciddi bir şekilde mücadele edeceğini düşünüyordum ama beklentilerimden uzak bir performansla oynadı bugün Yiğit. Nizamettin, Barral ve Stancu'nun potansiyellerini biraz sahaya yansıtmaları maçı kazanmamıza yetti. 

Kastamonuspor'dan biraz bahsedecek olursak eğer, takımın en tecrübeli ismi Ordulu olan 86 doğumlu Fırat Sağasen. İlk 11'de yer alan futbolcuların çoğu 92-93 doğumlu. 1995 doğum Alaaddin, 1994 doğumlu Muhammet'i örnek verebilirim mesela... Yaş ortalaması 22 olan Kastamonuspor 17-18 yaşında genç arkadaşlarımızın olduğu kadrosuyla mücadele etti bugün. Geriye düşmelerine rağmen futbol olarak sahada çok anormal bir görüntü vermediler ve maçın son anına kadar gayet iyi futbol oynadılar. Maç sonunda genç futbolcularının verdiği röportajları izlerken gerçekten mutlu oldum. Umarım 3.Lig 1. grupta bu sezon olumlu bir performans gösterip bir üst lige çıkma başarısına sahip olurlar. 

Çok fazla efor sarf etmeden turu geçtik ve şimdi tekrardan lige dönüyoruz. Takım Ordu'ya gelmeden direk Karabük'e geçecek ve cuma günü Karabükspor ile karşılaşacağız. Umarız ligdeki namağlup ünvanımız ve çıkışımız devam eder..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...