8 Aralık 2012

Haftanın Maçı #15 | Bursaspor vs Orduspor

14 maçta sadece ve sadece 4 galibiyet alan 2 takımın karşılaşması.
Birisi daha 2 sene öncesinin lig şampiyonu,
diğeri sezona flash sonuçlarla başlayan ama devamını getiremeyen gönlümüzü verdiğimiz takımımız.
Maç yarın akşam 19:00'da Bursa Atatürk Stadyumu'nda. 
Hakem ise Suat Arslanboğa. Bu sezon Bursaspor'un Gaziantepspor ile 1:1 berabere kaldığı maçı yönetti.
Rakipte Ozan İpek kadro dışı. Bizde İbrahim Kaş cezalı, Barral, Agus ve Selçuk'un sakatlıkları devam ediyor. 

İki tarafında kendi içinde sıkıntıları var. Bizden öte Bursaspor'da daha çok bu sıkıntılar. Ertuğrul Sağlam konusunda görüş ayrılıkları ortaya çıkmaya başladı, geçen seneden başlamıştı aslında. Bir insan zenginlikten yoksulluğu yaşarsa bu onun için büyük yıkım olur. Yoksul insan ise hep zenginliği hayal eder ama zengin olamadım diyede yıkım yaşamaz misal. Bursaspor'un yaşadığı sorun burada. Bundan sonra şampiyonluk dışında kendilerini bulacakları sıralama onları memnun etmeyecektir. Takıma bir küskünlükleri var. 2 sene önce Bursa'da bir Şampiyonlar Ligi maçında Manchester United gören gözler bundan sonra o stada gelecek çoğu takıma küçümser gözle bakacaktır. Belli bir süre daha...

Bizde durumlar sıkıntılı. Otobüs taşlama, kupadan elenme gibi hafta içlerinin ardından bu maça daha sakin hazırlandık. Ama pek umut kalmadı içimizde ilk yarıya dair. Şu devre düşe kalka öyle yada böyle biterse devre arasının en çok yarayacağı takımlardan birisi biz olacağız.

Bursaspor kendi sahasında 2 maç kazandı. Kazandığı maçları ise farklı kazanmasını bildi. Bu maçlarda Karabükspor'a 4, Mersin İdman Yurdu'na 3 gol attılar. Bizim deplasmanlarda oynadığımız kötü oyun ortada olsada Bursaspor'un da kendi sahasında çok iyi olmadığını düşünürsek maçtan beraberlik beklemek çokta hata olmaz.

Dolu dolu bir yazı olmadı farkındayım. Bu haftada böyle olsun, takımın kötü gidişatına bizde ayak uyduralım. Biraz istatistiklikle yazımızı sonlandıralım. Bursaspor'un bu sezon toplam gol sayısı 23. 23 gol içerisinden 10'unu duran toplar sonrasında buldular..Takımın en golcü ismi 5 golle Batalla. Gol dakikalarına bakarsak 76-90' arasında attıkları 6 gol, 15 dakikalık zaman dilimleri içerisinde en fazla gol sayısına ulaştıkları dakikalardı. İnce bir not, 14 hafta boyunca Bursaspor'un 0:0 biten hiçbir maçı olmadı. 1260 dakikayla 14 maçın 14'ünde de 90 dakika sahada kalan kaleci Scott Carson, rakipte en çok süre alan isim konumunda. Onu 1204 dakikayla Batalla, 1170 dakikayla İbrahim Öztürk izliyor. Aynı İbrahim Öztürk gördüğü 6 sarı kartlada takımın en çok kart gören oyuncusu. İbrahim'in yanında sezon içerisinde Basser ve Hakan Aslantaş'ın gördüğü kırmızı kartlar var.

Bu maç Bursaspor ile 27. maçımız olacak. Oynanan 26 maçta galibiyet sayısı eşit. İki takımında 8 galibiyeti bulunurken geriye kalan 10 maç berabere bitti. Ama Bursa'da durum hiç iç açıcı değil. 13 maçta 1 galibiyet 6 beraberliğimiz yanında 6 mağlubiyetimiz bulunuyor. Bursaspor'un bize karşı en farklı galibiyeti 1983-1984 senesinde 4:0'lık skorla gelirken, bizim 2 maçta 3:0 ve 1 maçta 4.1'lik galibiyetimiz bulunyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...