20 Aralık 2012

Haftanın Maçı #17 | Akhisar Bld. vs Orduspor

Tabi hayat futbol değil. Bugün Kamil Sönmez abimizi kaybettik. Söndü Vona'nın ışıkları dün gece. Gülen yüzünü hiç unutmayacak bu topraklar.
Mekanı cennet olsun...

***



Yarın akşam Manisa'da Akhisar Belediye maçıyla devreyi "nihayet" sonlandırıyoruz. Futboldan soğuduk. Takımın maçlarını izlerken bir heyecan olurdu içimizde. Son haftalarda heyecanımızı kaybetmiş durumdayız, taraftar olarak bizler, futbolcular olarakta sahadakiler. Hepsinde bir bitsede gitsek havası. Fenerbahçe maçıyla başladığımız "tehlikeli virajlarda" kaza yapmayı bekliyorduk, hala acemiyiz bu ligde. Ama bu kazanın bu kadar büyük, yolun sonunu göremeyeceğimiz bir biçimde, tepetaklak, uçuruma doğru olacağını tahmin etmemiştim. Kadroda ki rotasyon sıkıntısı 10. haftadan sonra kendini iyiden iyiye gösterdi. Geçen seneden aynı tabloyla bitirdik devreyi. Bu devre arası ligdeki geleceğimiz adına önemli. Takıma çok ahım şahım katkı yapacak bir isim bulmak çok zor ama birşeyler yapılmalı. Yabancı oyuncularda pek sorunumuz yok lakin bu takımda 2. devrede direk 11 oynayabilecek 4 yada 5 tane yerli oyuncuyu nereden bulacağız merak ediyorum. Göz göre göre, bu kadar kötü oynayan bir adamın (Yiğit) her maç kurtarıcı olarak oyuna girdiği bir takımın sevdalısı olmak ne büyük zorluktur, yaşayan bilir. Ki çoğu takım da yaşamıştır, hala da yaşamaya devam ediyordur.

Maç saat 20:00'da Lig Tv2 ekranlarında yayınlanacak. Hafta içine gelmesi nedeniyle Ordu'dan deplasman yapmak zor olacaktır ama Manisa ve çevre iller özelliklede İzmir'de yaşayan renkdaşlarımız takımı desteklemeye geleceklerdir. Maçta hakem ise Hüseyin Göçek.

Öyle umutsuz bir tablo var ki, kesin favoriyiz diyemiyoruz lig sonucusu Akhisar karşısında. 8 maçtır kazanamıyoruz deplasmanlarda, hiç iç açıcı bir tablo değil. Lakin rakip geçekten çok kötü bize göre. Bu sezon Manisa'da hiç maç kazanamadılar. Toplamda 7 maç yapıyor bu ve henüz Manisa'da taraftarlarına galibiyet yüzü gösteremediler. Gerçi Manisa onlar için ne kadar ev sahibi orası soru işareti. Kendi ilçelerinde maçlarını oynayabilseler şimdiki sıralamadan biraz daha farklı olabilirdi durumları. Onlar için tam anlamıyla final maçlarından olacak yarım akşam ki Orduspor maçı. Şeytanın bacağını kırma peşindeler. Hele bizi böyle kötü bir zamanda yakalamışlarken.

Cuper'in anlamsız korkak oyununa akıl erdiremiyorum. Bu takımda bir potansiyel var. Tamam takım kötü, yada kondisyon olarak istenilen seviyede değiliz ama yenik duruma düştüğümüz zaman Orduspor'un nasıl oynadığını hepimiz görüyoruz. Geçen hafta Süper Lig'in en çok şut atan takımıydık. Düşünün, bu şutları sadece 30 dakikada attık rakip kaleye. 30 dakikada 16 şut güzel tablo aslında. Bu potansiyelde oyuncularımız varken değerlendirmiyoruz. Devamlı bir kanatları inme çabası...

Bir takımın birden çok planı olmalı. At Umbidese, at Monje'ye, onlarda kişisel çabalarıyla birşeyler yapsınlar değil bu. Özellikle deplasmanlarda çağ dışı oyunumuz yakışmıyor bizlere. Şut...Vurun abicim yahu! Kaleyi gören vursun. Biraz da göbeği kullanalım. Hep kanatları kullandıkta ne oldu? Elde var sıfır. Şamil'i burada en çok eleştiren insanlardan biriside ben oldum ama geçen hafta Şamil nasıldı özellikle 2. yarıda? Gol attı diye değil, Şamil geçen maç 15 hafta boyunca ilk defa ileriye çıktı, ataklara katıldı, daha çok gösterdi kendini. Biz bu adamı defans diye aldık göbeğe monteledik. Çok düz oynuyor diyede 15 hafta boyunca eleştirdik. Acaba oynamasına mı izin vermiyor muyuz Şamil'in?

Şampiyon olduğumuz sene bize büyük emekleri geçen Kürşat (kadro dışı) ve geçen sene hayal kırıklığı yaşasakta hala Bank Asya yıllarındaki özlemimizle hatırlayacağımız Bruno'nun takımı olan Akhisar 11 puanla ligin son sırasına demir atmış durumda. Bununla beraber Ege temsilcisinin attığı gol sayısıda 11. Bu gollerin 4'ü duran toplardan geldi. 2'si ise ceza sahası dışından. 11 golü aralarında paylaşan 7 oyuncu bulunuyor. Yani Akhisar'ın ileri hattında belli bir istikrar yaratan oyuncu olmadı lig boyunca. Bruno'nun attığı 2 golü var. En çok golü ise ikinci yarının ilk 15 dakikasında attılar 4 gol ile. Akhisar, attığı 11 golü yanında çok rahat gol yiyen bir takım. 26 gol gördüler kalelerinde. -15 averaj bu lig için çok kötü bir tablo.

Yakın zamanda ilk kez 1. Lig'de karşılaştığımız Akhisar Belediyesi ile 3. maçımıza çıkacağız. 2 sene önce oynadığımız maçlardan 2:1 ve 4:0lık sonuçlarla galip ayrılmıştık. 
Olurda nostalji yapmak isteyenler olursa bu 2 yazıyı tavsiye ederim;
http://divaneasikgibi.blogspot.com/2011/02/orduspor4-akhisar-bld0.html
http://divaneasikgibi.blogspot.com/2010/10/6-hafta-akhisar-belediye-1-2-orduspor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...