24 Şubat 2013

İyi Başladık... | Orduspor 72 - 42 Homend Şirince


Normal sezonu geride bıraktı ve bundan sonra 1.Lig için yeni bir adım olan Eleme Grubu maçlarına başladık. Kısa bir bilgi verecek olursak; grubumuzda Adana BOTAŞ, Güre Belediye, Homend Şirince, 55 Gençlik ve Mersin Üniversitesi takımları bulunuyor. Eleme grubu maçları deplasmanlı lig usulüne göre oynanır ve ilk iki sırayı alan takımlar altılı finallere yani 1.Lig’e yükselme maçlarına katılmaya hak kazanır. Dolayısıyla bu turdaki maçların önemi büyüktür. 

 Cumartesi günü oynadığımız Homend Şirince takımı, 1.lig‘de mücadele eden Homend Antakya Belediye takımının alt yapısını oluşturan oyunculardan kurulu bir takımdı. Aslında maç öncesinde de rahat geçmesini beklediğimiz bir maç olarak bakıyordum. Önemli oyuncularının sakatlığından dolayı dört oyuncusunu getirmeyen Homend Şirince karşılaşması, takımımız adına hem Miranda’yı dinlendirmek hem de iyi bir başlangıç yapmak adına güzel olumlu bir fırsat olacaktı. 

Potanın Menekşeleri maça; Simay-Kaptan Arzu-Münevver-Gizem Başaran ve Aslı ilk beşiyle; rakip Homend Şirince ise; Hatice-Benan-Esra-Gülnur ve Başak beşiyle başladı. Hava atışını kazanan Homend Şirince takımı ilk hücumda atmış olduğu üç sayılık atışla öne geçti. Menekşeler ilk sayısını Gizem Başaran’la pota altından bulurken 7 sayılık bir seri yaptı ve durumu 7-3 yaptı. İlk periyodun son beş dakikasında hücum performansı ile dikkat çeken Menekşeler Münevver ve Simay’ın sayılarıyla ilk periyotta farkı açtı. İlk periyodu 22-9 önde bitiren Potanın Menekşeleri ikinci periyoda Coach Alper Durur’un diğer oyuncularımıza da zaman vermek için farklı bir beşle başladı. İlk dakikalar her iki takımın da sayı üretmekte zorluk çekerken; takımımız Hande’nin sayısıyla başlayan seri Münevver ve Melis’in dış şutlarıyla devam etti ve ilk yarıyı 38-17 önde bitirdik. 

Üçüncü çeyreğe iki kısa oyun kurucuyla başlayan Coach, ilk dakikalarda sayı üretemezken Gizem Sezer’in pota altı sayısıyla Potanın Menekşeleri, Münevver ve Merve’nin hızlı hücumlarla sayıları bulup, çeyreği de 30 sayı farkla 55-25 önde bitirdi. Final periyoduna Simay’ın üçlük atışıyla başladık. Maçın vermiş olduğu rahatlıkla oynayan oyuncular bu periyotta karşılıklı sayılar buldu. Gizem Başaran’ın pota altı sayılarıyla ve driplinglerle etkili olan Merve, son periyot da alkış alan isimlerdi. 72-42 ‘lik galibiyetin sonunda ikinci tur’a iyi başlangıç yapan Potanın Menekşeleri, haftayı grubunda lider olarak bitirdi. 

Her hafta seçtiğim, Maçın En iyi adamı kategorisine bu hafta farklı bir isim yer alıyor. 18 sayı, 8 ribauntluk performansıyla bu hafta MVP; Gizem Başaran oldu. Menekşeler de diğer öne çıkan performanslar ise ; Gizer Sezer (12sa.9rb.), Münevver(10sa.3rb.) ve Simay (9sa.5rb.5as.)’dır. 

İyi bir başlangıç’ın önemli olduğu bir maçta, 30 sayılık fark hem oyuncularımızın hem de teknik heyetin yüzünü güldürürken; izleyenlerinde Menekşeler sayesinde Basketbol’a olan sevgisini arttırdığı tribünlerden gördük. Bundan sonraki maçlarda inşallah çok daha fazla seyirciyi salonlarımızda görmek istiyoruz… 

Tan AŞKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...