26 Şubat 2013

S.O.S | Galatasaray 4 - 2 Orduspor


Söze nasıl başlamak gerekir gerçekten bilmiyorum. Maçtan önce ilk yarıyı 2-0 önde bitireceğimizi söyleseler herhalde inanmazdım. Ama bu sefer şans faktörü bizim yanımızdaydı. Dünya futbol tarihinde bir futbolcunun kendi kalesine attığı en ilginç gollerden biri ile 1-0 öne geçtik. Zaten gol olduğunu hemen algılayamadık. Daha sonra Galatasaray sazı eline aldı. Oyunu yarı sahamıza yıktı ama nadir çıktığımız iki pozisyonda da Galatasaray kalesinde tehlike yarattık. ilk pozisyonda Nizamettin karşı karşıya değerlendiremedi. İkinci çıkışımızda ise Şamil'in mücadelesinde penaltı kazandık. İlk yarının son dakikalarında kazandığımız penaltıyı Stancu topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek durumu 2-0 yaptı.

2. yarı başladığında Fatih Terim'in hakem tarafından tribüne gönderildiğini öğrendik. Bu bizim için bir avantaj gibi gözüksede Galatasaraylı futbolcuları ateşleyen temel etken oldu. Her pozisyona tribünlerin de aşırı tepki vermesi, Galatasaraylı futbolcuların aşırı itirazları, kulübedeki herkesin itirazları maçı farklı bir havaya soktu. Orta sahada çalınan üç düdük ile hakem bizi doğruyor psikolojisini ortaya koydular ve bu durum da sahadaki futbolculara oldukça olumlu yansıdı. İlk yarının sonlarında Ayila'nın sakatlanması ile Ali'nin tandeme geçmesi de orta sahadaki bütün ipleri Galatasaray'a vermemize neden oldu. Galatasaray sağlı sollu ataklarla kalemize gelmeye başladı. Biraz daha dayanırsak baskıyı kırabiliriz diye düşünürken 58. dakikada Sneijder'in golü ile Galatasaray farkı bire indirdi. Bundan sonraki süreçte bizim bir hamle yapıp gidişatın önüne geçmemiz gerekirken hamle Galatasaray'dan geldi. Umut'un oyuna girmesi ile deyim yerindeyse 4-2-4'e döndüler. 2-1'den sonraki senaryo ap açık belli olmuştu artık. 2-0 öndesin ama yediğin bir gol ile darmadağın oluyosun. Sonrasında Galatasaray'ın golleri ardı ardına geldi. Galatasaray'ın hücum gücü ne kadar iyi olursa olsun deplasmanda 2-0 öne geçiyorsan ve o maçın ikinci yarısında 4 gol yiyorsan bu durumun açıklamasını yapamazsın.


Haftalardır dile getiriyoruz ama yine söylemekte fayda var. Göz var nizam var. Orduspor Süper Ligin en kötü ve olumsuz futbol oynayan takımı. Bazı maçlarda dönemsel kıpırdanmalar olmuyor değil ama sahaya yansıttığımız futbol, takındığımız futbol anlayışı gerçekten ligin ortalama standartlarının altında. 33-35 yaş ortalamasına sahip Sertan Vardar, Çağdaş Atan, Emrah Eren, Emin Aladağ gibi Bank Asyada ilk 6 kovalayan bir takım havasında olan Akhisar ise bizim rakibimiz ve onların oynadığı futbolun yarısını sahaya yansıtamıyorsak konuşulacak çok fazla şey olduğunu da söyleyemeyiz. Bu ligi öyle veya böyle bu takımla ve teknik heyet ile bitireceğiz ama dünkü karşılaşmada biz sadece üç puan kaybetmedik. Kaybettiğimiz çok şey oldu.Küme düşmenin ''K''sini bile diline dolamak istemiyor insan ama dün akşam oluşan yarayı iyileştirebilir miyiz bilmiyorum. 

Hector Cuper dünya çapında bir teknik direktör, çok iyi bir insan, mütevazi ama artık olmuyor. Başarı olduğu zaman bu sistemi bir nebze olsun sindirirsin ama başarı da olmayınca haftalardır futbol diye izlediğimiz zulmü çekmenin kelimelerle izahı yok. Ki bu zulüm için Cuper'e de ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Herşeyiyle kendi kurduğu bir takımın bu durumda olmasına kendisi anlam verebiliyor mu gerçekten merak ediyorum. Oyuncu tercihleri, son zamanlarda oyuna müdahele edememesi, gereksiz ısrarları, haftalardır devam eden kötü gidişata müdahele edememesi vs vs. Bu süreçten sonra beklentilerimiz de çok fazla değil aslında. Yine kendi bildiğini yapsın ama mesela Ali'yi stoperde oynatmasın artık. Haftalardır sahada düz koşu yapan Nizamettin'e katlanmayalım. Sezon sonu da 26 yıllık hayallerimizi çöpe atan adam olmasın. Geriye baktığımız zaman hoş bir anı olarak hatırlayabilelim kendisini. Bunu bize çok görmesin.


Bir söz ise taraftarlara. Dün çok az sayıda taraftarımız vardı. Maçın hafta içinde olması belki bir etken ama taraftar olarak dün verdiğimiz görüntü hakikaten üzüntü verici. 300-400 kişi yoktu tribündeki sayımız. Bu sayının yarısına yakınını da çevre illerden gelen taraflarlarımız oluşturuyordu zaten. Fenerbahçe maçında yaşanılanlardan sonra dün bir kez daha anladık. Bazı suni oluşumların Orduspor'a zarardan başka bir katkısı yok. Amacı Orduspor'dan nemalanmak olan kişi ve oluşumları kötü günlerde daha iyi tanıyoruz. Aynen devam edin.

4 yorum:

  1. Bunlar Tam Bır Insan Dısı 10 15 Dakıkada 4 Gol Atılırmı ? Butun Galatasaraylılar Bıle Dıor Galatasarayda Bsey Var.

    YanıtlaSil
  2. Dışardan bakan bizim defans futbolu oynadığımızı sanıyor. Ben kesinlikle Cuper tarzı hocaların futbol tecrübelerinin bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Çünkü tecrübe tek başına fayda sağlamıyor. Eğer yeni bilgi mantık taktikleri tecrübelerinle harmanlayabiliyorsan işte ozaman sana kurt derler çakal derler bu işi biliyor derler. Gayet tabi burdan konuşması kolay. Ama biz değil cümle alem aynı şeyi söylüyor. Eğer dün akşam büyük bir hüsran yaşadıysak bunun sorumluluğu Cuper'dedir. B planı diye birşey yok. Defans yapacaksan orta sahayı zenginleştir defansa önde başla. Adamın mantığı şu: sağlam 2 bek 2 tane de stoper kaleci de iyiyse defans sağlam. Sevsinler senin defansını. Ben her ne olursa olsun düşmeyeceğimizi düşünüyorum ama bu yıl lig bize tat vermiyor maalesef. Herşeye rağmen böyle günde dertleşip orda bitirmek lazım belki de tepkilerimizi. Zor bir mücadele veriyoruz. Yan yana maç izlediğimiz arkadaşlarımızın % 1o Orduspor'lu % 90 gs-fb-bjk 'li olduğunu görmek en acısı aslında. Keşke Ordu gençliğini & 100 Orduspor'lu yetiştirebilsek.



    Uzun zamandır yorum yazmıyordum sevgili D.A.G. ekibi. Verdiğiniz emek ve bize dertleşme imkanı tanıdığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Hep takipteyiz. Iğdır'dan selamlar...

    YanıtlaSil
  3. bi nefeste okudum teşekkürler ,
    gerçekten hiç bir mazeretimiz yok, sen ilk yarısını 0-2 önde bitrdiğin mücadeleyi 4-2 bitirirsen ve ve bu böyle devam edersen , kazan kaynar,
    elazığ puan farkını 2 ye düşürdü,hayır umut veren bir futbol ortaya koysak yine bişey demem ama bu futbol seyir zevkinin yanıdan bile geçmeyip , acı veriyor , en azından bana.

    imla hatalarım affola,
    takipteyiz,
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  4. Evet Cuper hocanın artık hiç bir mazereti yok. Takımı kendi kurdu, vede Orduspor taraftarı ona çok saygılı başka bir yerde bu derece sabır olurmuydu bilemedim. Artık seri galibiyetler lazım aksi durumda kötü netice olacak.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...