10 Şubat 2013

Menekşeler "Orman"ı da Yaktı !



Merhabalar Basketbol severler… Yine keyifli bir galibiyet’in ardından aldım kalemi elime… Bursa BŞB. maçı olduğu gibi Ankara Ormanspor maçı da önemliydi. Ormanspor maçının önemini şöyle sıralayabilirim. İlk başta Bursa BŞB. galibiyetinin anlamlı olabilmesi için Ormanspor’u yenmemiz lazımdı. İkincisi sezon öncesi Edirne de düzenlenen Cumhuriyet Kupası maçının rövanş’ıydı ; üçüncüsü ve en önemlisi TKB2L B grubunu lider olarak bitirebilmek için en kötü ihtimalle 14 sayıyla mağlup kapatmamız lazımdı. Tabi bu dışarının bakış açısıydı. Gözlerden kaçan bir istatistik ise; Orduspor grubun en iyi hucüm yapan takımı, Ormanspor ise en iyi savunma yapan takımı olmasıydı.Bu ilginç istatistik benim açımdan merakla beklediğim ürkütücü bir durumdu. Çünkü Basketbol da galibiyet’i savunma getirildi.!

Ormaspor maça Betül-Ayşe İvegin-İlayda-Seda ve Melvin ilk 5’i ile ; Potanın Menekşeleri ise Kaptan Arzu-Aynur-Simay-Miranda ve Münevver ilk 5’i ile başladı. Ormanspor da Amerikalı pivot Melvin ve İlayda dikkat edilmesi gereken oyuncular arasındaydı.

Erken fauller sıkıntı yarattı..
İlk periyoda erken faullerle başlayan Potanın Menekşeleri, sonraki periyotlarda faul sorunu yaşayacağının belirtisiydi. Bu durum maça tutuk başlamamıza, rakibin 10-0’lık serisine engel olamayan Menekşeler 4-12 geri düştü.Bu dakikalar da Aynur’un dış şutlarıyla toparlayan takımımız  durumu 10-14’e getirdi.Rakibin serisine karşılık veren takımımız son iki dakika da 15-14 öne geçti.Periyodu 15-16 yenik kapatan Menekşeler ; 7 ribaunt alan Gizem Başaran ve daha ilk periyot da 10 sayı atan Melvin ilk çeyrekte öne çıkan performanslardı.

Kısır geçen ; boş dönen hücumlar.. 
İkinci periyoda Miranda’nın sayıları ile başlayan Potanın Menekşeleri, Münevver’in bu periyotta da faul sıkıntısı yaşamasından dolayı takıma Melis Talay play marker’lık yaptı. Periyot karşılıklı boş dönen hücumlarla devam etti.Kısır bir periyota sahne olan bu çeyrek her iki takım ancak 12’şer sayı atarak periyodun 27-28 Ormanspor lehine kapandı.

İkinci yarının ilk çeyreğine istediği gibi başlayamayan Potanın Menekşeleri rakibin sayılarına engel olamadı ve ilk beş dakikayı 32-37 geride kapattı.Bu dakikalardan sonra toparlanan takımımız Hande ve Aslı’nın oyuna girmesiyle pota altında Amerikalı Melvin’i durdurup faul problemine soktuk. Peşpeşe sayılar bulan Menekşeler çeyreği 44-44 berabere bitirmeyi başardı.

Savunma kazandı…!
Final periyoduna istediği gibi başlayan Potanın Menekşeleri; hem savunması hemde hücum’u ile beklediğimiz oyunu skorboard’a yansıtmaya bu çeyrekte başardı. Simay’ın arka arkaya atığı üçlükler le bir ara 10 sayılık farkı yakaladık ve durum 60-50 oldu.Münevver’in 5 faul almasıyla oyundan çıkarken itirazına, Hakem Teknik faul çaldı.Teknik faulden doğan atışları sayıya çeviren Ormanspor farkı dört sayıya kadar indirdi.(60-56) Her iki takımın 4 faul hakkı dolmasından dolayı son dakikalar serbest atışlarla geçti.Melvin’in 5 faulle oyun dışı kalmasından sonra iyice rahatlayan takımımız, rakibin taktik faul yapmasıyla son iki dakika da Melis,Aynur ve Miranda’nın serbest atışlarıyla maçı 67-59 galip bitirerek liderliği garantilemiş oldu.

Maçın MVP’si 22 sayı,22 ribauntla double-double yapan Melvin seçildi. Takımımız adına Miranda(19sayı,9ribaunt), Simay(17sayı,3asist), Aynur(11sayı,6ribaunt) ve Melis(9sayı,6asist)’le öne çıkan performanslardı. Bana göre asıl performans rakamlardan ziyade 27 dakika oyunda kalan ve takımını yönlendiren yapmış olduğu asistlerle galibiyete büyük etki eden MELİS TALAY’dır.

Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Menekşeler galibiyeti, Ankarada da yalnız bırakmayan taraftarlarıyla beraber kutladılar. Tribündeki ilgiye şaşıran bazı oyuncularımız maçtan sonra sosyal medyadan attıkları mesajla bunu dile getirdi.

Teşekkürler Potanın Menekşeleri…

Tan AŞKAN
www.twitter.com/ordusporbasket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...