4 Şubat 2013

Ali Çamdalı'dan Maksimum Verim Almak...


Dün Gençlerbirliği karşısında kazanarak 9 haftadır devam eden kötü seriye son verdik. Oyunu kontrol etme anlamında sıkıntılar yaşamış olsak da pozisyon çeşitliliği bakımından özlediğimiz Orduspor'u izlediğimizi söyleyebiliriz. Üstelik Stancu tek forvet oynamasına ve ileri uçta çoğu zaman yalnız kalmasına rağmen genel ortalamamızın üzerinde pozisyona girmemiz mutluluk vericiydi. Haftalardır hücum anlamındaki tek yapabildiğimiz şey kanatlardan pozisyona girmeye çalışmaktı.  Dün kanatları iyi kullanmanın yanı sıra Kaptan Ali Çamdalı'nın dikine oyunu, orta alandaki hakimiyeti, defansın arkasına attığı toplar ile deyim yerindeyse ligin başından beri kendi kendimizi nasıl sabote ettiğimizi daha iyi anladık. Ali'nin üstelik partneri Nizamettin oldukça formsuzken ve sorumluluk almazken bu yaptıkları takdire şayandı.

Sezona stoper olarak başlayan Ali Çamdalı orta sahada harikalar yarattı. Gerek defansif olarak gerekse ofansif olarak üzerine düşenin fazlasını yaptı.İkili mücadelelerdeki başarısının yanısıra İniesta vari pasları ile Gençlerbirliği savunmasının arkasına attığı topların hemen hemen hepsinde başarılı oldu. İlk önce şunu irdelemek lazım; Ali Çamdalı zorunluluktan mı yoksa H.Cuper’in isteği doğrultusunda mı stoper oynuyordu? Açıkcası kadroya baktığımızda stoper olarak oynayabilecek 4 futbolcumuz (Agus, Roversio, İbrahim Kaş,Ömer Alp Kulga) varken Ali’nin stoper oynaması çok garip. Garcia ve Şamil’in de stoper oynayabileceğini  ve ara transfer döneminde 2 stoper daha aldığımızı düşünürsek  Ali’nin haricinde 8 kişi stoperde görev yapabiliyor. Artık H.Cuper’in bazı inatlarından vazgeçip Ali Çamdalı’yı gözü kapalı orta sahada oynatması lazım. Dünkü maçta hiç doldur-boşalt yapmadık. Bunun tek sebebi olmasa bile en büyük sebebi Ali Çamdalı’dır. 

Ali Çamdalı sezon başından beri kırk yıllık bir stoper gibi formasını terletiyor ama orta alandaki eksikliğimiz gün gibi ortadayken, Nizamettin haftalardır sorumluluk almazken Ali'yi tandemde oynatmaya devam etmek ve ısrarla takımı kanat organizasyonlarına mahkum etmek ile resmen kendi kendimize yazık etmişiz. Bir futbolcudan maksimum verim alabilmek önemlidir. Bu hafta Şamil cezalı olmasaydı Cuper'in Ali'yi orta alanda oynatmayacaktı bunu hepimiz biliyoruz. Fakat dünkü karşılaşmadan sonra bundan sonraki süreçte oldukça mecburi bi durum olmadığı sürece Ali'yi tandemde oynatmak ciddi anlamda takımı sabote etmektir. Ali'nin yaptığı onca doğruyu, performansını yok saymaktır.

Hep aklımızda olan ama artık unuttuğumuz bir şeyi hatırlattı bize Kaptan dünkü performansıyla. Dün sahada gördüğümüz çeşitliliği bundan sonraki süreçte de görmek istiyoruz. O yüzden ilk 11 yazılırken ilk olarak Fornezzi'yi kaleye yazıyorsak dünkü performansıyla Kaptan'ı da direk orta alanın ortasına yazmak zorundayız. Son olarak; Kaptan'ın sözleşmesi sezon sonu sona eriyor. Orduspor yönetimi hala neyi bekliyor?

1 yorum:

  1. yenildiğimiz maçlarda yediğimiz gollerin çoğunu ali stoper oynadığı maçlarda yedik..maalesef hep alinin olduğu bölgeden yedik..inanamayan gol özetlerine baksın:)))))

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...