18 Şubat 2013

Normal Lig'in Lideri Menekşeler



Zorlu iki haftanın ardından rahat bir maç izlemek için basketbol severler yine Potanın Menekşelerini yalnız bırakmadı. Geçen hafta Ankara Ormanspor galibiyetinden sonra TKB2L Normal Lig B grubunu lider olarak bitirmeyi garantileyen Menekşeler; normal ligin son maçında ; 7 galibiyet, 8 mağlubiyet alan 22 puanla altıncı sırada bulunan Mersin Üniversitesini ağırladı.

Potanın Menekşeleri rahat geçmesi beklenen maçı ikinci yarıdaki kötü savunması ve oyununa rağmen 16 sayı farkla 76-60 kazanmasını bildi. Potanın Menekşeleri, Gizem Sezer-Simay-Aynur-Miranda ve Münevver 5’iyle ; Mersin Üniversitesi İlkay-Gizem-Ndiaye-Şeyma ve Süreyya 5’iyle oyuna başladı.

Mükemmel oyun farkı getirdi…
Hava atışını kazanan Menekşeler ilk iki dakika hücumlardan boş döndü. Gizem Sezer’le ilk sayıyı bulan takımımız ilk beş dakikada Mersin Üniversitesinin etkili oyunun  engel olamadı. Periyodun ilk beş dakikasından sonra oyuna iyice ağrılığını koyan Menekşeler 13 sayılık seri yakalayıp durumu 16-8'e getirdi. Bu dakikadan sonra neredeyse rakibine hücum şansı tanımayan takımımız, topu rakip sahada iyi kullanarak ve daha ilk çeyrekte 6 top çalmayla farkı açtı.
İlk periyodu 25-11 önde kapatan Menekşeler, ikinci periyoda Melis ve Gizem Başaran’la başladı. Periyodun ilk dakikalarında hücumlarda başarı sağlayamadık. Coach’un oyuna Kaptan Arzu ve Hande’yi oyuna dâhil etmesiyle toparlanan Menekşeler, zorlu dakikaları Melis’in sayıları ve asistleri lehine çevirmeyi başardı. Mersin Üniversitesi farkı kapatmak için dış şutları denese de başarılı olamadı. Savunmayı Aslı, Hande ve Arzu'yla sertleştirirken; farkı da Miranda ve Simayla iyice açtık. Maçı tek devre düşünürsek ilk yarı mükemmel bir Orduspor vardı. Sayı, hücum, ribaunt, asistler, yardımlaşma… aklınıza ne gelirse basketbol adına her şeyi yaptık ve 26 sayı farkla devreyi önce kapattık.

Kötü Savunma farkı eritti…
Coach Alper Durur, ikinci yarıya Hande-Münevver-Miranda-Julia ve Simay'la başladı. Oyun kurgusundan uzak olan Mersin Üniversitesi çeyreğe boş hücumlarla başlarken, Münevver’in içerden ve dışarıdan sayılarıyla farkı açmaya devam ettik. Farkın vermiş olduğu rahatlıkla oyunu mental olarak bitiren Menekşeler, 3.çeyreğin beşinci dakikasından sonra savunmamızın hatalarından, rakip sayı bulmaya başladı. Elbette Coach Alper Durur’un müdahalesi gecikmedi ve sahaya savunma ağırlıklı yeni bir beş soksa da Mersin’in hücumlarına engel olamadık ve karşılıklı sayılarla çeyreği 62-38 önde kapattık.

Son çeyreğe Mersin Üniversitesinin oyuncuları Gizem ve İlkay damga vurdu. Maçı üçüncü çeyrekte bitiren Menekşeler, rakibin iyi hücumlarının yanı sıra bir de iyi savunmasına takıldı. Son çeyrekte üç kere 24 saniye’yi kullanamayan takımımız iyice oyundan koptu. Beklide sezonun en kötü basketbolunu oynadık ama maçı kazanmasını bildik. Maçı 76-60 kazanan Potanın Menekşeleri, maçı izleyen Ordu Valimiz Sayın Orhan Düzgün ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve salondan alkışlarla ayrıldı.

Maçın MVP’si Potanın Menekşelerinden 16 sayı, 8 ribaunt, 2 blok’la Miranda Ayim olmuştur. Takımımızda öne çıkan diğer performanslar ise Münevver(12sa.5rb.) ve Melis(11sa.5as.) ‘den geldi. Rakip takımda Gizem Kumandanoğlu(22sa.5rb.) Mersin Üniversitesini ayakta tutan tek oyuncuydu.

Normal Ligi lider bitiren Potanın Menekşeleri, Eleme ligi grubundaki rakiplerini yenip grupda ilk iki sırayı alıp Altılı Finallere gideceğine kesin gözüyle bakıyorum.

Lider Orduspor’a Eleme Gruplarında da başarılar…


Tan AŞKAN / Divane Aşık Gibi Blog
@ordusporbasket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...