2 Ekim 2014

Fikret Yılmaz Gitti, Erkan Sözeri Geldi...


Elazığspor maçı sonrası herhangi bir değerlendirme kaleme almadık. Zaten maç hakkında söylenecek söz, yazılacak cümle de yoktu. Antalyaspor maçında dört yiyen kadroyu bozmadan sahaya çıkan ve geride kalan maçlardan gram ders çıkarmayan bir Orduspor ve hocası vardı sahada. 

En başından gereksiz ve olmaması gereken bir hamleydi Fikret Yılmaz. Çoğumuz Hüsnü Özkara ile neden devam edilmediğini sorgularken geldi Fikret Yılmaz. Kaleci antrenörlüğü dışında sadece Erciyespor'da teknik direktör olarak görev yapmış, Erciyesspor'da da sezonu tamamlayamamış, 2 sezondur boşta olan birine Orduspor Teknik Direktörü apoletini takmak bu kadar olmamalıydı ama oldu. Yeni bir Erkan Sözeri yaratmak istedi belki yönetim ama Orduspor'un teknik direktör olarak 1 sezon bile geçmişi olmayan birine teslim edilebilecek bir takım olmadığını düşünemediler. 

4 haftada 3 mağlubiyet 1 galibiyet.. 4 haftada yenilen 10 gol ve ne oynadığını bilmeyen bir takım. Büyük umutlarla transfer edilen futbolcusunun sakatlığı üzerine ileri geri konuşan bir hoca... Basiretsiz futbola tepki gösteren taraftara ''Ya benim tipimi beğenmediler, ya da oğlumu sevmiyorlar'' gibi talihsiz bir açıklama yapabilen hoca... Bu şekilde açıklama yapabilen bir hocanın bir futbol takımını idare edebilecek kapasite olduğunu söylemek hayalcilik olur. Nitekim Orduspor taraftarı da hem takımın s.o.s vermesi hem de hocanın altına girdiği yükün hamalı olmadığını anlayınca tepkisini ortaya koydu ve akabinde Fikret Hoca görevi bıraktı.


Fikret Yılmaz'ın istifası üzerine taraftar arasında bazı isimler zikredildi ama yönetim kanadından ilk önce Erkan Sözeri'nin ismi çıktı. Bugün de resmi siteden yeniden Erkan Sözeri ile anlaşıldığı deklare edildi. Genel olarak bakınca kamuoyunun memnun olduğu bir hamle oldu. Kağıt üzerinde bir sıkıntı yok ama peki ya içeriden bakınca? 

Geçtiğimiz sezon takımı Tahsin Türkmen ve Sebahattin Albayrak kurmuş Erkan Sözeri de kurulan kadro üzerine gelmişti. Son olarak Erkan Hoca Alex Ionita, Selçuk Özkan, Tuna Kaya transferlerine onay vermiş ve kadromuz şekillenmişti. Erkan Hoca'nın ekibi, Sebahattin Hoca ve Tahsin Türkmen'in uyumlu çalışması, takımın kenetlenmesi ile hepimizin beklentisinin üzerinde bir takım ortaya çıkmış ve çoğumuzun yetersiz bulduğu takım Süper Lige çıkabilecek en önemli adaylardan biri haline gelmişti. Her şey yolunda giderken ilk hadise Erkan Sözeri ve Anıl Taşdemir arasında cereyan etti. Erkan Sözeri ile Anıl Taşdemir arasında çıkan probleme iki tarafta profesyonel yaklaşamadı. Erkan Sözeri'nin Anıl'ı zamansız oyundan çıkarmaları ve kesmeleri buna karşılık Anıl'ın Erkan Hocayla olan sorunundan dolayı giydiği formanın hakkını vermemesi belki de Orduspor'un Süper Lige çıkamamasının en önemli sebebi oldu. Evet şaka gibi gelecek ama hoca ve futbolcu arasındaki basit bir problemin büyüyüp dallanıp budaklanması bizim ilk iki trenini kaçırmamızın ilk nedenlerinden biri oldu. Anıl sorunundan sonra Erkan Sözeri ve Tahsin Türkmen anlaşmazlığı ortaya çıktı. Ligin başlarında gayet uyumlu çalışan ekip içinde başarının belli bir standarda girmesi ile kopukluk yaşandı. Erkan Sözeri belli bir noktadan sonra kendi başına buyruk hareket etmeye başladı ve Sebahatttin Hoca ve Tahsin Türkmen'i devre dışı bıraktı. Anıl probleminden sonra önümüze altın tepsiyle defalarca gelen ilk iki şansını içerideki bu uyumsuzluk yüzünden kaybettik. Erkan Hoca'nın inatları, yanlış kadro seçimleri ile yaşadığımız puan kayıpları ile ilk ikinin en önemli adayıyken baş aşağı gitmeye başladık. Öne geçtiğimiz Buca maçını kendi ellerimizle verince Erkan Hoca'nın istifası istendi. Sonrasında Hüsnü Özkara ile küllenmiş ateşi yeniden canlandırmak istesek de başaramadık ve sıkıntılı bir dar boğazdan geçerken Süper Lige çıkarak kurtulabileceğimiz bir şansı kendi ellerimizle kaybettik.

Yukarıdaki paragrafı okuduktan sonra Erkan Sözeri'nin yeniden Orduspor'a gelişi hakkında aklınızda mantıklı bir durum oluşmadığı kesin. Mevcut durumu ele alınca geçtiğimiz sezon sorun yaşadığı Tahsin Türkmen ve Sebahattin Albayrak görevine devam ediyor ve bu sezonki kadroyu da yine bu iki isim şekillendirdi. Anladığımız kadarıyla Tahsin Türkmen'in etkinliği azalacak. Sebahattin Hocayla da yolların ayrılması gündemde. Takımı kuran bu iki isimin saf dışı kalması ile Erkan Sözeri altına girmiş olduğu yükü ne kadar omuzlayabilir kestiremiyoruz. Tahsin Türkmen ve Sebahattin Hoca'nın en son saf dışı kaldığında aldığımız seri mağlubiyetler ile Süper Lige veda ettiğimizi belirtmekte de fayda var.

Sonuç olarak bizce geçtiğimiz sezon Süper Lig trenini kaçırışımızın baş aktörü Erkan Sözeri'ye yeniden sarıldık. Erkan Sözeri'ye sarılırken de içeride kurulan iyi bir dengeyi kendi elimiz ile yerlebir ettik. Geçtiğimiz sezon kovduğumuz hocayı takımın başına yeniden getirerek mevcut kaos ortamından çıkmayı planladık. Bu plan ne kadar tutar, Erkan hoca başarılı olur mu bilinmez ama Fikret Yılmaz'dan sonra yapılabilecek doğru bir hamle ile ayağa kalkma fırsatını şuanda bilinmezliklere, şansa ve kadere bıraktık. Dileğimiz aşı tutsun ama verileri ortaya koyunca Erkan Sözeri hamlesinin doğru bir hamle olmadığı ap açık ortada..

5 yorum:

  1. Yakında belli olur Erkan Hocanın yankıları...
    Bekleyelim bakalım o zaman

    YanıtlaSil
  2. Takım iki oyuncu dışında ayni. Ustune 16 futbolcu geldi.bir maçta 4 pozisyon vermeyen takımımız bir maçta 4 gol yedi. Erkan hocanın bu takıma verdiği oyun felsefesi yadsinamaz.. Erkan hoca kesinlikle başarılıdır....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtiğimiz sezon futbolcularla arası sorunlu, takım belli bir başarı elde ettikten sonra kontrolü kaybedip her şeyi eline gözüne bulaştıran bir hocadan bahsediyoruz Ercan. Geçtiğimiz sezonki başarıyı sadece hocaya mal edersek yanlış yaparız. Takımın çıkamamasının nedeni hoca oldu geçen sene

      Sil
  3. Takım iki oyuncu dışında ayni. Ustune 16 futbolcu geldi.bir maçta 4 pozisyon vermeyen takımımız bir maçta 4 gol yedi. Erkan hocanın bu takıma verdiği oyun felsefesi yadsinamaz.. Erkan hoca kesinlikle başarılıdır....

    YanıtlaSil
  4. Erkan Hoca iyi hoş ama Erhan Hoca gelip Sebahattin Hoca ve Thsin Türkmen gidecekse orada bir dur derler (!)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...