5 Ekim 2014

Hadi Başlayalım.. | Orduspor vs Karşıyaka


Öncelikle tüm DAG okurlarının bayramını kutlar, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi dileriz. Bayramın ikinci gününde bugün Ordu'da dost Karşıyaka ile karşı karşıya geleceğiz. Bizim açımızdan yeniden yeni bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz. Ekonomik kriz ile başladığımız sezonun ilk dört haftasına çok fazla şey sığdırdık. İlk hafta yaşanan kriz, sonrasında krizin aşılıp aşılamayacağı derken hoca değişikliği ile gündemi zirveye taşıdık. Malum eski hocamızın tipi ve oğlunu sevmediğimiz için zaten içimiz ısınmamıştı ama antrenörlük bilgisinin de yeterli olmamasından dolayı çok zaman geçmeden hatadan dönüldü.

Erkan Hoca yarım kalan hikayesini Ordu'da devam ettirecek. Gidişi buruk ve sorunlu olmuştu ama Fikret Yılmaz'dan sonra oluşan kim gelse bu adamdan iyidir anlayışından dolayı oldukça şanslı. Bizim aklımızda geçtiğimiz sezondan kaynaklanan soru işaretleri var ama her zaman olduğu gibi umutlu olmak istiyoruz. Umut ediyoruz ki Erkan Hoca geçtiğimiz sezon yaptığı yanlışlardan gerekli dersleri çıkarmış, eksiklerinin farkına varmış olsun. 


Takım son iki günü Erkan Sözeri yönetiminde geçirdi. Kadro ile ilgili edindiğimiz ilk bilgi Hüsamettin'in kesik yemesi, Landel'in de 10 numara'ya geçmesi. Orduspor'un sıkıntısı ney diye Ordu'da herhangi birine sorup alabileceğiniz cevabı Fikret Yılmaz es geçmişti. Erkan Sözeri gelir gelmez çift kalede 4 haftadır aksayan Hüsamettin'in yerine Mesut'u deneyip Emrullah'ın yanına Yusuf'u monte etmiş. Ön liberoda yetersiz görünen Landel'i de orta sahanın ortasına çekmiş. Umut ve gol atamamasına rağmen iyi bir performans ortaya koyan Yasin'i de çift kalede yedek takıma çekip yerlerine Ümit Tütünci ve Emre Aygün'ü denemiş. Yine çift kalede de Alişan yerine Fomichev'e görev vermiş. İlk haftasında kendi sistemine daha yatkın, bildiği futbolculara görev vermesi gayet doğal. O yüzden bu hafta geçtiğimiz haftalardan 3-4 farklı isimle sahaya çıkacağız gibi görünüyor. 

Erkan Hoca'nın elinde geçtiğimiz sezona nazaran çok daha alternatifli bir kadro var. Henüz hazır olmayan Mutumba, beklenti içinde olduğumuz Yasin ve Umut, Ali Güzeldal, Serdar Deniz gibi alternatiflere sahip olacak. Bu futbolcuları küstürmeden, harcamadan belli bir seviyede hazır tutmak Erkan Hoca'nın görevi. Yine altyapıdan gelen Özgen'deki yeteneği de hepimiz gördük. Özgen'in de öyle veya böyle dışlanmadan bu takımın içinde yer alması Orduspor'un geleceği için önemli. Erkan Sözeri'nin elindeki futbolcuların değerinin farkında olup hak edene hak ettiğini vermesi, futbolcudan nasıl daha fazla verim alırımın hesabını iyi yapması gerekiyor. Geçtiğimiz sezonki gibi futbolcularla iletişim problemi yaşayıp, kişisel sorunların takıma yansımasına izin verirse hatalarını tekrarlamış olur.

Karşıyaka'da sezona bizim gibi iyi başlayamadı. Futbol olarak belli bir düzeydeler ama puan olarak istediklerini elde edemediler. Yusuf Şimşek ile yola devam diyip Onur Alkan, Juninho, Kahe, Mehmet Sıddık İstemi, Loriya gibi gayet iyi transferler yaptılar. Son iki haftada aldıkları Osmanlıspor ve Şanlıurfaspor mağlubiyetleri yanıltıcı olabilir çünkü oldukça iyi futbol oynadıklarını, belli bir sisteme sahip olduklarını ve ligden kolay kolay kopmayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

 Zor bir maç olacak ama kazanıp üzerimizdeki ölü toprağını atmamız gerekiyor. Bu geçiş dönemini en az kayıpla atlatıp takım belli bir seviyeye gelene kadar ligden kopmamamız gerekiyor. Bu sebeple öncelikle Karşıyaka'yı yenip yeniden merhaba dememiz lazım. Umarız her şey istediğimiz gibi gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...