20 Ekim 2014

Orduspor mu? Bildiğiniz Gibi... | Urfaspor 2 - 1 Orduspor


Kötü başlayan sezon kötü devam ediyor. Öne geçtiğimiz maçta Şanluurfaspor'a 2-1 mağlup olarak haftayı mağlubiyetle kapattık. 6 maç 4 mağlubiyet... Alışkın olduğumuz bir tablo değil açıkçası. Tarihimizdeki en kötü üçüncü sezon başlangıcını yaptık. 6. hafta takımın başına 3. hocayı getirdik. Her bakımdan değişik bir sezon yaşıyoruz. Sakin olup nasıl toparlanırız onun hesabını yapmalıyız. Başkan da twitter üzerinden gidişat ile ilgili olarak;
"İlk 6 hafta sonunda sadece 4 puan almış olmak, hepimizi derinden üzmektedir. Ancak karamsarlığa gerek olmadığını düşünüyorum. Transfer tahtasını son dakikada açabildik. İlk 5 hafta sonunda 3'üncü teknik ekip göreve geldi. Orduspor olarak ilk 11'in en önemli 3 oyuncusu sakat. Büyükşehir Belediye başkanımız Enver Yılmaz'ın katkılarıyla, bugüne kadar 1 milyon 619 bin liralık nakit sponsor desteği aldık ve bunu takıma ödedik. Bu sponsorluk desteklerinin devamı ile birlikte ekonomik problemleri azaltacağız. Orduspor'u iyi yönetirim diyenlerin önünü açacağız. Ciddi bir yönetim alternatifi çıkarsa, biz bırakmaya hazırız. Bu olmazsa, sonuna kadar görevde kalacağız. Takımı yüzüstü bırakamayız . Asıl olan Orduspor'dur. Bu kadar çok üst üste travma yaşayan bir takımın başarısız olması normaldir. Ben takımımıza güveniyorum. Teknik Heyetimiz bunu başaracaktır. Lig uzun en kısa zamanda toparlayacağız. En büyük desteği taraftarlarımızdan bekliyorum. Başka Orduspor yok."
Başkanın açıklaması genel olarak olumlu. O da sezon başından beri yaşanan ekonomik sorunlardan, hoca değişikliğinden ve takıma olan inancından bahsetmiş. Yaşadıklarımız normal değil. Ciddi ekonomik sıkıntılar, kalitesiz bir hocayla lige başlamamızdan dolayı sezon başını boş geçirmiş bir takım, beklentimiz olan futbolcuların sakatlıkları, hoca değişiklikleri vs derken belimizi doğrultamadık. Sorunları çözdükçe ve takımda huzur hakim oldukça biraz özgüven ile kendimize gelebileceğimizi düşünüyoruz ama başkanın açıklamalarında farklı bir nokta var. Kendisi kongrede yeniden seçildi ama her seferinde görevi başka birine bırakmaktan bahsediyor. Kongre öncesi devam etmeyeceğini söylemişti. Aday çıkmayınca yeniden aday oldu ve seçildi. Sonrasında Ntv'de canlı yayına çıkıp görevi bıraktığını söyledi ama devamı gelmedi. Sürekli olarak facebook'da, twitter'da aynı şeyleri tekrarlayıp sevgilisine trip atanlar gibi benden daha iyisi varsa bırakırım, yollarımız ayrılsın minvalindeki sözleri gerçekten can sıkıcı olmaya başladı. Orduspor'a mevcut borç yükü ile yeni bir başkan adayı önderliğinde yeni bir yönetimin talip olması şuan için hayal gibi görünüyor. O yüzden sürekli olarak tekrarladığı ''bırakırım, daha iyisi varsa gelsin, istifa ederim'' sözlerini bir kenara bırakıp Orduspor'a konsantre olması bizleri mutlu eder.

Takıma gelecek olursak çok ciddi eksiklerimiz var. Takımın kondüsyonu yerlerde. 65. dakikadan sonra sürünen bir Orduspor izliyoruz. Sebebi Fikret Yılmaz ve onu takımın başına getirenler. Alişan'ın kapasitesi belli ama Fomichev de kötünün iyisi değil kötünün kötüsü durumunda şuanda. Takımda sağbek ve solbek namına sadece kağıt üzerine futbolcuların isimleri var. Sağdan, soldan gelen bütün ataklar ile Ufukhan ve Volkan karşı karşıya kalıyor. Beklerin hücuma katkısı ise ''0'' Sezona kötü başlayıp sakatlanan Landel'in sezonun geri kalanında ne vereceğinden hiçbirimiz emin değiliz. Keza Mutumba'nın da... İlk haftalarda beğendiğimiz Umut ve Yasin yokları oynuyor. Ali ortalarda yok. Kaptan Emre yeni profesyonel olmuş, futbolcu olmaya çalışan futbolcu kıvamında. Ziya, Serdar saman alevi. Takımdaki tek standart altı haftadır belli bir düzeyde oynayan Emrullah Kokoç ama o ne yapsın tek başına? Sebahattin Hoca'nın işi hiç kolay değil. Fiziksel ve mental olarak yerlerde olan bir takımı teslim aldı. Sezon içinde fiziksel yükleme ne kadar yapılır soru işareti... Sakatlıklara neden olabilir. Acil olarak moral motivasyonu üst düzeye çekmeli. Takımın kazanması ve kendine güveninin gelmesi gerekiyor. Fikstür olarak da şanssızız. Alakasız bir dönemde iki deplasman üst üste gidiyoruz ve rakibimiz de ligin kalbur üstü takımı Osmanlıspor. Urfa deplasmanından çok daha zor bir deplasman. Moraller iyi değil, kötü oynuyoruz, sakat çok var umutsuz da değiliz. Bu şekilde dipte olup, yerlerde olup ayağa kalktığımız zamanlar da oldu. Takımımızın Osmanlıspor karşısına iyi hazırlanıp bizi içinde bulunduğumuz durumdan kurtarmasını umut ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...