24 Şubat 2012

Beşiktaş, Arda, Sinan, Mehmet, Kazım... UEFA Avrupa Ligi...

UEFA Avrupa Liginde dün oynanan 2.tur rövanş karşılaşmalarının ardından tur atlayarak son 16'ya kalmayı başaran takımlar belli olurken, oynanan karşılaşmalarda spor severler futbol gecesinde 2 Türk takımının yanı sıra, Arda Turan'ı, Sinan Bolat'ı, Mehmet Topal'ı, Gökdeniz Karadeniz'i, Kazım Kazım'ı ve bizden biri sayılan Daum'u takip etti. İşte dün gece UEFA Avrupa Liginde oynanan maçların kısa bir özeti...



Geçen Yılın Şampiyonu Erken Veda Etti...
Çarşamba günü ilk maçta 2-1 mağlup ettiği geçen yılın şampiyonu Porto'yu, evinde 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başaran İngiliz temsilcisi Manchester City, UEFA Avrupa Liginde tur atlayan ilk takım olmuştu. Dün akşam ise oynanan 15 karşılaşmada ilk karşılaşmalarda elde edilen avantajlı skorları iyi değerlendiren bir çok takım, adını üst tura yazdırmayı başardı.

Daum'lu Brugge, Avrupa'ya Havlu Attı...
İlk maçta rakibi Lokomotiv Moskova'ya deplasmanda 2-1 mağlup olan Athletic Bilbao, 60.dakikada Amorebieta'nın kırmızı kart görmesi ile sahada 10 kişi kalmasına rağmen, rakibini 62.dakikada Muniain'in attığı golle evinde 1-0 mağlup ederek adını bir üst tura zorda olsa yazdırmayı başardı. Günün diğer bir karşılaşmasında ise ilk maçta evinde Christoph Daum'un çalıştırdığı Club Brugge'yi 2-1 mağlup eden Alman ekibi Hannover 96, rakibini deplasmanda 1-0 mağlup etti ve adını üst tura yazdıran diğer bir ekip oldu.

Son 16'ya 3 Hollanda Takımı Kaldı...
İtalya'da oynanan ilk karşılaşmada Yunan ekibi Paok ile golsüz berabere kalan Udinesse, deplasmanda ise hiç zorlanmadı ve rakibini 3-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Trabzonspor'u sahasında 4-1 mağlup ederek tur atlayan PSV Eindhoven ile birlikte üst tura yükselen diğer bir Hollanda takımı ise Twente oldu. İlk maçta deplasmanda Steaua Bükreş'i 1-0 mağlup eden Twente, rakibini rövanş maçında da aynı skorla geçerek bir üst tura adını yazdırmayı başardı. İlk maçta evinde 1-0 mağlup ettiği Belçika ekibi Anderlecht'i deplasmanda da aynı skorla geçen AZ Alkmar, PSV ve Twente'nin ardından kupada son 16'ya kalma başarısı gösteren 3'üncü Hollanda ekibi oldu.

Sinan Bolat ve Mehmet Topal Bir Üst Turda...
Deplasmanda oynanan ilk karşılaşmada Polonya temsilcisi Wisla Krakow ile 1-1 berabere kalan Standard Liege, evinde oynadığı karşılaşmanın ardından zorda olsa turu geçmeyi başardı. Milli kalecimiz Sinan Bolat'ın 90 dakika forma giydiği karşılaşmada, son yarım saati bir kişi eksik oynayan rakibi ile evinde golsüz berabere kalan Belçika ekibi, ilk maçta elde ettiği avantajla turu geçen taraf oldu. İngiltere'de ki ilk karşılaşmada rakibi Stoke City'i milli futbolcumuz Mehmet Topal'ın harika golü ile 1-0 geçen Valencia, Topal'ın 90.dakika forma giydiği rövanş karşılaşmasında rakibini Goncalves'in 24.dakikada kaydettiği golle bir kez daha 1-0 mağlup etti ve son 16'ya kalmayı başardı.

Arda Turan İstanbul Yolcusu...
Milli futbolcumuz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, ilk karşılaşmada deplasmanda elde ettiği 3-1'lik skorun verdiği rahatlıkla oynadığı rövanş karşılaşmasında rakibi Lazio'yu 1-0'lık skorla geçmeyi başardı. Arda Turan'ın 58.dakikada oyuna girdiği karşılaşmada Atletico Madrid, 48.dakikada Diego Godin'in attığı golle bir üst tura yükselen 3'üncü İspanyol ekibi oldu. Arda Turan'lı Atletico Madrid'in 3.turda ki rakibi ise ilk maçta 2-0 mağlup ettiği Braga'ya evinde 1-0 mağlup olmasına rağmen bir üst tura yükselen Beşiktaş oldu.

ManU, Ajax'a İzin Vermedi...
Hollanda'da oynanan ilk maçta güçlü rakibi Ajax'ı 2-0 mağlup ederek rövanş maçı için büyük bir avantaj elde eden İngiliz temsilcisi Manchester United, evinde rakibine 2-1 mağlup olmasına rağmen adını bir üst tura yazdırmayı başardı. United gibi ilk maçta avantajlı bir skorla elde eden Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv, deplasmanda 4-0 mağlup ettiği Slazburg'u rövanş maçında yine farklı bir skorla 4-1 mağlup ederek, 3.tura en rahat yükselen ekip oldu.

Gökdeniz Mağlup, Kazım Galip...
Rusya'da oynanan ilk karşılaşmada milli oyuncumuz Gökdeniz Karadeniz'in formasını giydiği Rubin Kazan'ı 1-0 mağlup etmeyi başaran Yunan ekibi Olympiakos, evinde de aynı skorla galip gelerek adını bir üst tura yazdırdı. Rubin Kazan'da Gökdeniz Karadeniz'in 90 dakika forma giydiği, Olympiakos'da ise diğer bir milli futbolcumuz Colin Kazım'ın yedek kulübesinde oturduğu karşılaşmada karşılaşmanın tek golü 14.dakikada Rafik Djebbour'dan geldi.

Gecenin Uzatmalara Giden Tek Maçı...
Geçen sezon UEFA Avrupa Liginde Yarı Final'de 3 Portekiz takımı mücadele ederken, bu sezon son 16'ya sadece bir Portekiz temsilcisi kalabildi. İlk maçta deplasmanda Polonya temsilcisi Legia Varşova ile 2-2 berabere kalan Sporting Lizbon, evinde oynadığı karşılaşmayı 1-0 kazanarak, 3.tura yükselen tek Portekiz ekibi olmayı başardı. Kupada uzatmalara giden tek karşılaşma ise ilk maçları 1-1 sona eren Shalke 04 ile Çek ekibi Viktoria Plzen arasında oynandı. 1-1 biten ilk maçın Almanya'da oynanan rövanşının henüz 8.dakikasında ev sahibi ekip Huntelaar'ın golü ile öne geçerken, 60.dakikada 10 kişi kalmasına rağmen konuk ekip 88'de Rojtoral'ın golü ile maçı uzatmalara taşımayı başardı. Ancak uzatma dakikalarında Huntelaar takımı adına iki gol daha kaydederek, mücadelede hat-trick yaptı ve Shalke 04, uzatma dakikalarının sonunda adını bir üst tura yazdıran son ekip oldu.

Unutmadan son olarak belki bazı arkadaşlar kazanılan Beşiktaş maçı ve kaybedilen Trabzonspor maçından neden bahsetmediğimi merak edebilirler. Bugün bir çok spor sitesini incelediğinizde Beşiktaş ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi maçları ile ilgili bir çok habere mutlaka ulaşacaksınızdır, ancak biz perde arkasında kalan diğer maçlar hakkında size kısa bir sunum yapalım istedik...

1 yorum:

  1. s.liege-w.krakow maçının sonlarında krakow kalecisinin tozutması görülmeye değerdi.adam çıldırdı resmen :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...