26 Haziran 2012

Roversio Rodrigues Orduspor'da!


Nizamettin, Şamil ve Monje'den sonra resmiyete dökülen son transferimiz Osasuna'nın Brezilyalı defans oyuncusu Roversio Rodrigues oldu. Transfer dönemi başladığından beri birçok defans oyuncusu ile görüşmelerimiz olmuştu ama görüşmelerin merkezini oluşturan iki isimden biriydi Roversio. Diğer isim ise hepimizin bildiği gibi bir süre önce Rusya'dan Kuban takımına imza atan Angel Dealbert'di. İkisi arasında yapılan görüşmelerin neticesinde en son ibre Roversio'ya döndü ve görüşmeler tamamlanarak imza atıldı.

Roversio'nun geçmişine baktığımız zaman Brezilya'da futbola başlayıp daha sonra kariyerine Portekiz'de devam ettiğini, son üç sezondur ise İspanya'da oynadığını görüyoruz. Portekiz'de Gil Vicente ve Facos de Ferreira'da geçirdiği 4 sezon oldukça istikrarlı bir şekilde forma giymiş. Onun Portekiz'deki istikrarlı performansı da bir nevi Roversio'ya İspanya kapılarını açmış. Genç denilecek bir yaşta İspanya'ya gelmesine rağmen ilk iki sezonda çok fazla forma şansı bulamamış Roversio ve Osasuna formasıyla sadece 12 karşılaşmada forma giyebilmiş. Osasuna'da geçirdiği iki sezonun ardından kiralık olarak İspanya 2. ligi Segunda Division takımlarından Real Betis'e gitmiş ve Betis'de 22 karşılaşmada forma giymiş. Geçtiğimiz sezon başında tekrar Osasuna'ya dönen Roversio ilk sezonuna nazaran daha iyi süreler almış ve 16 karşılaşmada forma giymiş.

Roversio İspanya'nın tozunu yutmuş öyle veya böyle son 4 sezonundan 3'ünü La Liga'da geçirmiş bir stoper ama Portekiz'deki istikrarlı performansını İspanya'da sürdürdüğünü söyleyemeyiz. Roversio'nun futbol kimliği hakkında çok fazla bilgi sahibi olduğumuzu söylemeyiz. Önümüzdeki günlerde Roversio ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler verebiliriz. Roversio tercihinden dolayı Hector Cuper'e daha önceki transferlerde olduğu gibi güveniyoruz. Orduspor'umuza hayırlı olsun.

1 yorum:

  1. Valla iyi şeyler yazmak isterdim ama hem ispanyada istikrarlı bir kariyeri olmaması(2.lige kiralanıp dönmüş 16 maç oynabilmiş) hemde az önce izlediğim videolarının bende uyandırdığı ilk izlenim çok kolay çalım yiyen ve hamle gücü çok zayıf bir oyuncu gibi.Artı fiziği dolayısıyla geri dönüşleri ağır gibi.R.Madride 5-1 yenildikleri maçta sağ bek oynamış 10 dk lık özetten anlayabildiğim kadarıyla garcia ve apo ondan çok çok iyi.. inşallah ben yanılırım sonuçta bu adamı isteyen cuper....

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...