12 Temmuz 2012

Bruno 1 Yıllığına Akhisar'da

2008-2009 sezonunda Bank Asya'da yabancı futbolcu oynatılmasına yönelik çıkarılan kuraldan sonra Bruno ve Jerry Orduspor'umuzun uzun yıllar sonra bizim jenerasyonun bildiği ilk yabancı futbolcuları olmuşlardı. Bruno Orduspor formasını giydiği 2008-2009 sezonunda 33 maçta 21 gol ile gol kralı olmasının yanında gönüllerimizi de fethediyordu. Çok kısa bir sürede Orduspor taraftarının sevgilisi olmuşken yollarımız ayrılıyordu Bruno ile. Satın alma opsiyonumuz olmasına rağmen 1 milyon Lira Orduspor'un bütçesini oldukça aşıyordu. Bu sebepten dolayı Bruno Flamengo'ya geri döndü. Sonrasında yollarımız ayrıldı ama hep takip ettik Bruno'yu. Orduspor'da zirveye çıktığı sezondan sonra Bruno bir türlü istediği performansı sahaya yansıtamadı. Flamengo'nun hem takımda şans tanımaması hem de tamamen elden çıkarmak istememesi sebebiyle kiralık olarak farklı farklı takımlarda forma giydi.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Bruno'nun yeniden dönmesi söz konusu olduğundan hepimiz bu transferin gerçekleşmesini heyecanla bekledik. Bazı pürüzler giderildi ve Bruno Orduspor forması giymeye başladı. Spor Toto Kupası hariç normal sezonda ligin ikinci yarısında 9 maçta forma giyerken bu maçların sadece 2'sinde ilk 11'de forma giydi. Çok etkili bir futbol ortaya koyduğunu söyleyemeyiz. Nitekim çok fazla şans bulduğunu da... Çünkü sonradan oyuna dahil olduğu maçların çoğunda son 15 dakika itibariyle forma giydi. Spor Toto Kupası onun adına bir şanstı. Aslında o şansı gayet iyi değerlendirdi Bruno ama yinede Hector Cuper'in gözüne giremedi. Spor Toto Kupasında forma giydiği 7 karşılaşmada 6 gol atarken eski günleri hatırlatmadı değil...

Sonuç olarak Hector Cuper Bruno'yu kadrosunda düşünmediğini talibi varsa satılmasını yönetime bildirdi. Yönetim ise kiralama yoluna gitmeyi ve Bruno'nun performansını yakından takip ederek bir şans daha vermek istedi. Bank Asya'dan birçok talibi olmasına rağmen Bruno'nun düzemli oynayabileceği bir Süper Lig takımına gönderilmesi çok daha olumlu bir durumdu ve o yönde bir karar alınarak Bruno Akhisar Belediyespor'a 1 yıllığına kiralandı. Fakat ufak bir ayrıntı var. Bruno'nun performansından Akhisar Belediyespor memnun kalırsa Bruno'nun bonservisini sözleşmede belirtilen bedeli ödeyerek alabiliyor. Bir nevi Bruno adına bundan sonraki süreçte ilk söz sahibi Akhisar Belediyespor diyebiliriz. Bu da demek oluyor ki Bruno gözden çıkarıldı. Eğer Orduspor Bruno'nun gerçekten kendisini bulmasını ve daha iyi bir şekilde Orduspor'a dönmesini isteseydi, sözleşmeye opsiyon konulmazdı. Şöyle de bir durum var aslında. Biz Stancu'nun her ne kadar saha içindeki etkinliğini beğenmesek de istatistiklerinden dolayı başarılı bir sezon geçirdiğini açıkça söyleyebiliriz. Diyelim ki Bruno önümüzdeki sezon Akhisar'da gayet iyi bir sezon geçirdi ve 10 golün üzerine çıktı. Ben buna rağmen Hector Cuper'in ona sıcak bakacağını düşünmüyorum. Yani, Cuper Orduspor'da olduğu sürece Bruno'nun Orduspor'da bir kariyer planlaması yapması zor diyebiliriz.

Bruno konusunda asıl yapılması gereken ona bir sezon daha kredi vermekti. Akhisar'da geçirecek olduğu sezondan sonra tekrardan döner mi yoksa yollarımız ayrılır mı bilemiyorum ama umarım başarılı bir sezon geçirir ve onu tekrar mor&beyazlı forma içerisinde izleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...