6 Temmuz 2012

Yalçın Ayhan'ın Gidişi Üzerine...


Bugün resmi sitemizden de belirtildiği gibi Yalçın Ayhan'ın sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildi. Uzun zamandır beklediğimiz birşeydi bu ama bu şekilde olmasını beklemiyorduk. Yalçın'ın gidişinin sebeplerinden bahsetmeden önce şunu belirtmemiz gerekir. Herşeye rağmen Yalçın Ayhan geçtiğimiz sezon ligde tutunmamızda pay sahibi olan en önemli futbolculardan biriydi. Hatta en fazla pay sahibi olan futbolcuydu desek bile abartmış olmayız. Takım içinde yaşanan problemlerde payı olabilir ama oynadığı futbol ile hepimizin gönlünü fethetti bu bir gerçek.

Sahada canını dişine takması bir yana, şuan piyasada yerli futbolcu kıtlığı yaşanırken gözümüz kapalı ilk 11'e yazabileceğimiz bir futbolcu olmasına rağmen Cuper'in onu ısrarla takımda istememesinin büyük bir sebebi olmalıydı. Nitekim öyle de... Sezon içinde birçok defa Yalçın takım arkadaşlarıyla problemler yaşadı. Fakat taraftarın bu problemlerden bildiği tek olay Galatasaray maçında Dalmat ile yaşadığı tartışma. Sezon içinde takım içinde yaşanan tartışmaların dışarı sızmamış olması bizim adımıza sevindirici bir durum ama Yalçın'ın takımda huzursuzluk yaratttığı ve bu tartışmaların tartıştığı futbolcuların performansını olumsuz etkilediği bir gerçek. Tüm bunlara rağmen Hector Cuper ve yönetim Yalçın'ı kazanmak için çok uğraştı. Özellikle Hector Cuper kendisinden birden vazgeçmek istemedi. Öğrendiğimize göre defalarca kendisini uyardı ama değişen birşey olmayınca Hector Cuper kesin bir tavırla Yalçın'ı takımda istemediğini yönetime bildirdi. Hector Cuper kendinin olduğu bir ortamda sesi kendisinden fazla çıkan bir futbolcuyla çalışmak istemeyince yönetimin de hamle şansı kalmadı ve yollar ayrıldı.

Yalçın Ayhan çok önemli bir futbolcu ve onun kalitesinde yerli bir isim bulmak çok zor. O yüzden yönetim Hector Cuper ile Yalçın konusunda defalarda orta bir yol bulmak için müzakere yaptı ama az önce dediğim gibi Cuper taviz vermedi. Bu durumda Hector Cuper'e aslında söylenecek çok fazla şey yok. Ne kadar iyi oyuncu olursa olsun bir futbolcu takım içinde huzuru kaçırıyorsa ve diğer arkadaşlarının performansına olumsuz yönde etki ediyorsa yapılması gereken yolların ayrılmasıdır. Nitekim öyle de oldu...

Buraya kadar herşey tamam. Ayrılığın sebepleri ortada ama benim anlamadığım bir durum var. Bizim beklentimiz Yalçın'ın makul bir bonservis bedeliyle satılması idi. Fakat karşılıklı olarak sözleşme feshedildi. Yalçın ile 1 yıllık daha sözleşmemiz vardı ve bu yol seçildi ama bence çok hatalı bir seçim oldu. Yalçın Süper Ligde oldukça fazla piyasası olan önemli bir futbolcu. Her ne kadar yaşından dolayı onu kadrosunda görmek isteyen takımlar bonservis ödemeye yanaşmasa dahi Yalçın'ı takasda kullanmak çok daha mantıklıydı. İlk 11'i zorlayacak yerli transferleri yapacağımızı düşündüğümüzde Yalçın bizim için pazarlıkta önemli bir koz olabilirdi. O yüzden ayrılığın şeklinin sözleşme feshi olması oldukça mantıksız. Bu durum ile ilgili umarım açıklama yapılır.

Herşeye rağmen ayrılık olsa dahi Yalçın Ayhan geçtiğimiz sezon giydiği formanın, aldığı paranın hakkını vermiştir. Kendisine bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...