26 Temmuz 2012

Cuper Yokuşu Dik'tir...

Velden'deki birinci kamp döneminden sonra yine Avusturya'nın Bad BleiBerger şehrinde takımımız çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman resmi sitemiz aracılığıyla ulaşan fotoğraflar kampın futbolcular adına ne denli zorlu geçtiğini açıkça gösteriyor. Bugün ise Hector Cuper'in gazabına uğramışlar desek yeridir :) Hector Cuper'in kendi adıyla özdeşleşmiş Hector Cuper yokuşu ise resmi sitemizde şöyle izah edilmiş.
Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, Avusturya’nın Bad Bleiberger kasabasında bulunan dağda oyunculara koşu yaptırdı. Cuper, 300 metrelik ve yüzde 45 eğime sahip dağa çıkış parkurunda oyuncuları hızlı tempolu olarak koşturdu. 7 defa git gelen yapan Ordusporlu oyuncular ter içinde kaldı.
Çalıştırdığı tüm takımlarda futbolcularına yaptırdığı ‘Cuper Yokuşu’ olarak bilinen koşu testinde, oyunculara başarabilme yeteneği kazandırılıyor. 50 ve 300 metrelik iki ayrı parkurda saniyeler ile yarışan oyuncular, 300 metrelik yüzde 45 eğimli parkurda ilk koşuyu 40 saniyede tamamlarken, 7. koşuyu ise 1 dakikada tamamlamayı başardı.

Bir diğer parkur olan 50 metrelik ve yüzde 60 eğimli parkurda ise oyuncular 9 ile 10 saniye arasında koşuyu tamamladı. 3 defa gidiş-geliş yapan oyuncular zorlu parkurları başarı ile tamamlayarak Cuper’in alkışını almayı başardı.
Aynı çalışmayı İnter'in başında olduğu zamanlarda da yaptırmış o zamanlar da basının ilgisini çekmiş bu çalışma...

Son olarak, kamptan çok fazla bilgi alamıyoruz ama şu son iki fotoğraf bir nebze olsun bize kampın nasıl geçtiği ile ilgili bilgi veriyor.

5 yorum:

  1. Fotoğrafları görünce ne alakaysa Ankara'nın bağları da büklüm büklüm yollaaarı diye türkü'ye girdim. :)

    Yokuş için taa Avusturyaya gitmeye ne gerek vardı bu arada Cuper Reyis.

    Yokuşdibi'ndeki tesis bitsin size heryer yokuş olum boku yediniz :D

    YanıtlaSil
  2. Geçen sene ikinci yarılardaki fiziksel düşüşümüz aklıma gelince bu haber hoşuma gitti.Bizi diğer anadolu klüplerinden ayıran özelliğimiz fizik gücümüz olmalı bu sene.Süper ligde maçların kaderini genelde son 20 dakika belirler.Oyuncular güçlerini hocamızın taktiksel istekleriyle birleştirince başarılı bir sezon geçirirz diye umuyorum.İnşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Admin ayrıca hazırlık maçlarımızla ilgili bilgi alabilirsen seviniriz Orduspor taraftarı olarak.Udinese maçı var deniyordu 28 temmuzda!?

      Sil
  3. yAVRUM be Barral'daki kol kaslarına bak hele.
    Koluyla şut çeker.
    Bu arada Stancu'ya da tur bindirmiş.
    Stancu 2.5 verdik, hakkını ver hakkını :)

    YanıtlaSil
  4. Benim bir bloğum var http://www.spor101.com sizin de çok başarılı yazılarınız var, bloğum hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız ya da mail atabilirseniz çok mutlu olurum.

    Saygılar.
    Melek.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...