30 Ağustos 2012

Haftanın Maçı #3 | Gençlerbirliği vs Orduspor


Ulusumuzun Zafer Bayramı kutlu olsun...

Günün haberi Yiğit Gökoğlan'dan geldi. Spor basını öğlen saatlerinde Yiğit Gökoğlan'ın takımımıza 1 yıllığına kiralandığını yazdılar. Akşam saatlerinde ise henüz anlaşmanın sağlanmadığının, sağ taraf için iki ismin düşünüldüğünü bunlardan birinin Yiğit olduğunu ama maliyetinin 2 milyonu bulduğu belirtildi. Bir söz var "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" diye. Bu konuda yanlış yapıyoruz gibi. Geçen sene Culio olayında yaşananalar henüz hafızalarımızdan silinmemişken aynı takımdan kiralık oyuncu almak çabasını doğru bulmuyorum. Eğer bu transferi göz göre göre yapıyorsak ileride yaşanacak bir sorunda şikayet etme hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum. Yiğit gelsede gelmesede sağ açığa bir isim geleceği aşikar. Bunun yanında sol beke ve stopere de yapılacak transferler var. Bugün yarın bu transferlerde netlik kazanacak. Bu muhtemel isimler içerisinde adı en çok dillenen ise Atilla Turan oldu. Atilla Turan'ı bundan 2 ay önce blogumuz aracılığıyla da önermiştik kulübe. Atilla'ya bizden başka taliplerde varken oyuncunun Türkiye'ye sıcak bakmadığını da az biraz biliyoruz artık.

Maça geçelim o zaman. Ligin 3. Haftasını Gençlerbirliği maçıyla açıyoruz. Saat 19:00'da Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda başlayacak maçın hakemi ülkemizi son zamanlarda Avrupa'da gururla temsil eden Cüneyt Çakır. Maçın yayını ise LigTV.

Geçen sene iki maçtada kazanamadığımız bir takım Gençlerbirliği. 3. haftaya girilirken onlarda bizde 4 puandayız. İlk hafta aldıkları MP Antalyaspor galibiyeti gerçekten çok şaşalıydı. 80. dakikaya 1:0 yenik girdikleri maçı 3:1 kazanmaları en azından ilk hafta için "biz kolay kolay maçtan kopmayız" havası yarattı. Geçen hafta Akhisar Gençlikspor deplasmanında ortaya konan oyun ise hayal kırıklığıydı. Ligin yeni ve şu an için en zayıf takımlarından biri olarak göze çarpan Akhisar karşısında 1 puanı zor kurtardılar. Bu maçta göze çarpan en önemli isim ise Gençlerbirliği'nde şüphesiz ki kaleci Ramazan Köse oldu. 1988 doğumlu Ramazan yaptığı kurtarışlarla takımın aldığı 1 puanda başrol sahibiydi. Ramazan Köse'nin ismini anımsayanlar vardır. Ramazan Gençlerbirliği zamanında Giresunspor'da kiralık oynamıştı.

Lig Tv'nin maç öncesi hazırladığı tanıtım klibinde verdiği bir bilgi gerçekten ilgi çekiciydi. Geçen sene Ankara'da oynadığımız ve 3:1 kaybettiğimiz maçta gol atan 4 isimde bugün takımlarının kadrolarında değiller. Bizim tek golümüzü atan Culio şimdi Mersin İdman Yurdu forması giyerken onlar adına gol atan Yasin Öztekin Trabzonspor'a, Herve Tum ise SB Elazığspor'a transfer oldu. Bu 3 isimin yanında o maçta Orduspor forması altında kendi kalesine gol atan Yalçın Ayhan ise bugün Kasımpaşa forması giymekte. Gençlerbirliği'nden ayrılan diğer önemli isimler arasında Soner Trabzonspor ile, Mehmet Akgün ise Beşiktaş ile anlaştı. Geçen sene ellerinde parlayan birçok oyuncuyla yollarını ayıran Gençlerbirliği bu süreçte kadrosuna yeni yıldız adayları gurbetçileri ve Yugoslav kökenli oyuncuları kattı. Bu isimler yanında Galatasaray'dan Serkan Kurtuluş ile yakın zamanda anlaşma sağladılar. Samsunspor'dan alınan Ekingho transferine ise şaşırdım. Geçen sene kaçırdığı gollerden sonra en azından Türkiye içinde 1. Lig takımlarından bile teklif almasının zor olacağını düşünüyordum. Ekingho'nun Türkiye kariyerindeki ilk golünü Gençlerbirliğine attığınıda belirtelim.

Orduspor tarafında 2 maçta ortaya konan ılımlı futbol bizleri memnun etti. Eksikler var ama bunlar zamanla hallolacak eksikler gibi görünüyor. Mesela orta sahasının orta ikilisine hala alışamadık. Pekte olumlu baktığımız söylenemez. Israrla Ali'nin stoperde oynaması, Ömer ve Numan'a şans verilmemesi, bunlarla beraber hala stoper transferi düşünülmesi Numan veya Ömer'in gözden çıkarıldığı anlamına gelebilir. Piyangonun kime vuracağını yakın zamanda göreceğiz. 2 hafta sonunda en büyük hayal kırıklığımız Hasan Kabze oldu. Geçen hafta attığı gol ve gelen galibiyet biraz olsun performasnı konuşmamamızı sümenaltı etsede, bu şekilde oynadığı taktirde kadroda olamayacığını kendiside iyi biliyordur. Ama ben Hasan'a güveniyorum. Yaşadığı sakatlıktan sonra eski olumlu futbolunu tekrar göreceğiz Hasan'ın. Sakatlık dedik, hakkında o kadar söylenince sakatlandı Kabze. Bu kadar mı ah ettik anlamadım (: Hasan bu takıma her zaman lazım olacak bir isim, sakatlığı büyük eksik olacak Gençlerbirliği karşısında. Hasan'ın yokluğunda Cuper'in o bölgeyi nasıl kullanacağı merak konusu. Tahminden çok öğrendiğimize göre Umbides, Hasan'ın yerine çıkacak, Müslüm ise Umbides'in yerinde maça başlayacak.

Gençlerbirliği'nde Cem Can'ın sakatlığı bulunuyor. Aykut ise geçen hafta oynanan Akhisar maçında gördüğü kırmızı kart ile cezalı duruma düştü. Bizde Hasan'ın yokluğu dışında klasik Selçuk'un olmaması durumu söz konusu. Selçuk'un yaşadığı sakatlık gerçekten planları çok bozdu bana göre. Maç hakkında tahmin yürütmek istiyorum, kafamda beraberlik ağır basıyor. Aslında her türlü sonuca açık bir maç ama iki takımında birbirine bir üstünlük kuramayacağını düşünüyorum ama çokta emin konuşamıyorum. Bundan önce oynadığımız Mersin İdman Yurdu ve Eskişehirspor maçlarında az biraz tahminlerde bulunduk, tutturduk ama bu maç gerçekten zor. Bayrama denk geldiği için kaçırdığım Mersin maçından sonra cuma gününe aldıkları için gidemeyeceğim Gençlerbirliği maçınıda oturup koltuğumuza televizyondan izleyip, kimin istediğini alacağını göreceğiz. Onlar yada biz kazanacağız, belkide kimse kazanamayacak ama tarafsız gözle izleyenler çok zevkli bir maç izleyeceklerdir diye düşünüyorum.

Gençlerbirliği'ne karşı Ankara'da galibiyetimiz yok. Oynanan 8 maçta 6 mağlubiyet 2 beraberliğimiz var. Toplamda Gençlerbirliği'nin bize karşı 8:4'lük üstünlüğü var. 4 maçtada beraberlik...İki takım arasında oynanan 16 maçta en gollü maçlarda sadece 4 gol atıldığını görüyoruz. Genel anlamda kısır maçlar oynanıyor Gençlerbirliği - Orduspor arasında. 4 gollü maçların bir tanesi geçen sene uzun yıllar sonra karşılaştığımızda aldığımız 3:1'lik yenilgide geldi. Bir diğeri ise 1985-1986 sezonunda Ankara'da 2:2'lik beraberlikte geldi. Gençlerbirliği 3 maçında 3:0'lık skorla sahadan ayrılırken, rakibe karşı en farklı galibiyetimizi 2 maçta 2:0'lık sonuçlarla aldık. Son notlarımızı Cüneyt Çakır'a ayıralım. Cüneyt Çakır'ın maçımızı yönetmediği zaman dilimi arasında 6 sene gibi bir fark var. Cüneyt Çakır en son Süper Lig'e çıkmak için Altay ile oynadığımız ve Ankara'da 1:0 kaybettiğimiz yarı final maçını yönetmişti. Aynı Cüneyt Çakır bu hafta Pazartesi akşamı Antalyaspor-Kayserispor maçını yönetirken 4 gün sonrasında da bizim maça atandı...

2 yorum:

  1. Şu anda medayayı açıp okuduğumuzda, kısır döngüler üzerinde oluşturulan bitmek tükenmek bilmeyen tartışmalar, ligimizin bugünkü değer kaybetmiş haline gelmesini oluşturan en büyük sorunları örtbas etme çabalarından öte olmadığını söylemnek yanlış olmaz. Türk Futbolunun başında Yıldırım Demirören'i görmek Türk futbolunun ne durumda olduğunun özeti. Tüm bu ahval ve şerait altında Ordusporumuz maçları bizlere için Futbolu renkli kılıyor. İnşallah bu akşam da renli futbolu 3 puan ile süsleriz.

    YanıtlaSil
  2. Eksik olan bölgelere transferler yapılıo,yor.
    Bu maçtan sonra da milli takım arası var.
    Ben galip geleceğimizi düşünüyorum 1 puan da iyi olur.
    Haydi Orduspor'um.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...