22 Aralık 2012

Kaçırılmaması Gereken Fırsat (!) | Murat Akın


Sezon başında bonservisi elinde olan Murat Akın'ın Antalyaspor'a gidişine oldukça üzülmüştük ve konuyu blogda dile getirmiştik. Murat iki sezon sonra Süper Lige geri döndü ama Antalyaspor'da umduğu şansı bulamadı. Lige çok iyi başlayan ve ligin ilk yarısını olumlu bir konumda bitiren Antalyaspor'da mevkisinde oynayan Petr Janda, Uğur İnceman, İbrahim Dağaşan gibi oyuncuların olumlu performanslarından dolayı çok fazla süre alamayan Murat, Antalyaspor yönetimiyle konuşarak olumlu bir şekilde yollarını ayırdı. Sezon başında Murat radarımıza girmedi ama devre arası arası yapılacak olan hamleleri düşündüğümüzde Murat'a Orduspor formasını tekrardan giydirerek ilk olumlu transferimizi yapabiliriz. Murat şuan boşta ve umarım yönetim bu konuda elini çabuk tutar.

Murat Akın Süper Lige çıkan kadronun en önemli isimlerinden biriydi. Çok efektif bir takım olmamamıza rağmen onun orta alanda Ali Çamdalı ile olan uyumu, hem defansif anlamda hem de ofansif anlamda bu ikilinin sezon boyunca ligin çoğu kısmında ortalamanın üzerinde oynamaları bizi çok farklı bir takım yapmıştı. Orta alanda Murat ve Ali ile oluşturduğumuz uyumu savunmada Jerry-Numan-Kürşat ile de pekiştirince hücumda sezon boyu sıkıntılar yaşamamıza rağmen bu iskelet bizi 26 yıl sonra Süper Lige çıkardı. Süper Lige kadroda takımda kalması gereken ilk isimlerden biriydi Murat. Hem kendisi kalmak, hem de kulüp onunla devam etmek istemişti ama Kasımpaşa yönetimi ve Uğur Tütüneker Murat'ı bırakmak istemeyince kiralık olarak geldiği Kasımpaşa'ya geri dönmek zorunda kalmıştı. Kulübü Süper Ligde oynamasının önüne taş koymasına rağmen Murat bu durumu dert etmedi ve geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'da 37 maçta forma giyerek Kasımpaşa'nın Süper Lige çıkmasında önemli katkıda bulunan isimlerden biri oldu.

Kadro yapımıza baktığımız zaman Murat'ın oynadığı bölgedeki şişkinlikten dolayı fuzuli bir transfer gibi görünebilir ama o bölgede oynayan isimlerden aldığımız verimi düşündüğümüzde Murat'ın transferi gereklilik değil şart gibi duruyor. Murat farklı bir tarzı olan bir önlibero. Hem fiziksel olarak hem de futbol tarzı olarak Emre Belözoğlu'nu andıran, çok iyi bir kesici olmasının yanında hücum özellikleri de oldukça gelişmiş olan bir futbolcu Murat. Bizim gibi 4-4-2 oynayan ve kadrosunda 10 numara barındırmayan takımların orta alanında olması gereken tarzda da dersek abartmış olmayız. Ligin ilk yarısı itibariyle Ali Çamdalı, Şamil Cinaz ve Nizamettin'i kullandık. Ali'yi çoğu maçta Cuper'in tandemde görevlendirmesinden dolayı geleceğin yıldızı Abdülkadir'de oldukça şans buldu.

Ali, Şamil ve Nizamettin orta alandaki rotasyonda en çok süre alan isimler. Fakat bu isimlerin alternatifi olarak kadromuzda yer alan Abdülkadir ve Onur'un aldığımız verim ''0'' Onur'un sezon başında sakatlığı mevcuttu, sonrasında ne oldu haberimiz dahi yok. Abülkadir ise hala ne işe yarar çözebilmiş değiliz. Sezon öncesi gönderilecek ilk isimlerden biri olmasına rağmen Hakan Özmert'in beklenmedik gidişinin piyangosu Abdülkadir'e vurdu ama o şansı ne kadar değerlendirdi hepimiz biliyoruz. 1.5 yıldır izlediğimiz Abdülkadir'in tek bir maçta bile olumlu oynadığını hatırlamıyorum. Sancaktepe, Kastamonu gibi takımlar karşısında dahi bir numarasını göremediğimize göre genç yaşına rağmen verilen şansların yeterli olduğunu düşünüyorum. O yüzden Abdülkadir ve Onur ile yolları ayırıp Murat'a tekrardan Orduspor forması giydirmek bu durumları ortaya koyunca oldukça mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Önlibero'dan öncelikli olarak transferde takviye yapmamız gereken daha önemli eksikliklerimiz var ama hemen yanıbaşımızda böyle bir fırsat olunca görmezden de gelemedik. Diğer eksiklikleri de dile getireceğiz zamanla ama Murat Akın'ı kaçırmayalım. İlk yarı boyunca izlediğimiz Orduspor'un Murat Akın gibi bir futbolcuya ihtiyacı var. En azından kadromuzda barındırdığımız etkisiz elemanları düşünüce Murat o formaya giymeye hayli hayli hakkı var. Umarız birilerinin kulağına kar suyu kaçırmayı başarabiliriz...

3 yorum:

  1. Aldırmak için napmamız gerekiyo? Abdülkadir bu takımın kadrosunda yer alıp forma giyebiliyosa Murat o formayı rahatlıkla giyer.

    Yıldız olacak diye kakaladılar Abdülkadiri elimizde patladı. Hem ofansif hem de defansif. Ali ile yan yana oynasınlar. Eskiyi yad edelim!

    Yönetim duy sesimizi!

    YanıtlaSil
  2. Bu habere çok sevindim, taraftar olarak üzerimize düşeni yapalım, gerek twitter'da gerek facebook'ta sesimizi duyuralım. Karabük'ten ayrılan Cernat'ın gelmesini çok isterdim. Nizamettin'le Abdülkadir'e verildiği kadar İrfan'a şans verilseydi keşke.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...