4 Aralık 2012

'Kiralık' Futbolcu... Arz, Talep


Söz uçar, yazı kalır..

30 Ağustos 2012

''Günün haberi Yiğit Gökoğlan'dan geldi. Spor basını öğlen saatlerinde Yiğit Gökoğlan'ın takımımıza 1 yıllığına kiralandığını yazdı. Akşam saatlerinde ise henüz anlaşmanın sağlanmadığı, sağ taraf için iki ismin daha düşünüldüğünü ve bunlardan birinin Yiğit olduğu ama maliyetinin 2 milyonu bulduğu belirtildi. Bir söz var "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" diye. Bu konuda yanlış yapıyoruz gibi. Geçen sene Culio olayında yaşananalar henüz hafızalarımızdan silinmemişken aynı takımdan kiralık futbolcu alma çabasını doğru bulmuyorum. Eğer bu transferi göz göre göre yapıyorsak ileride yaşanacak bir sorunda şikayet etme hakkımızın olduğunu da düşünmüyorum.''

''Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer'' denilmiş ama biz ağzımız yanmasına rağmen bile bile lades dedik. Transfer döneminin son gününe kadar bekleyip, ''alternatif'' adı altında kiralık bir futbolcu dahil ettik kadromuza. Kiralama bedeli + futbolcuya verilen parayı da hesaba katarsak eğer 14 hafta geride kalırken bu yatırımdan aldığımız verim ''0''.

Yiğit'in kiralanmasından sonra Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklama..

"Profesyonel futbolcularımızdan İsmail Yiğit Gökoğlan'ın Orduspor Kulübü Derneği'ne 2012 - 2013 futbol sezonunun sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre Orduspor Kulübü Derneği Şirketimize 275.000 EUR ödeyecektir." 

Galatasaray'a ödeyecek olduğumuz 275.000 EURO dışında bir de Yiğit'in Galatasaray'dan aldığı parayı kendisine ödeyecek olduğunu düşündüğümüzde ortaya külfetli bir rakam çıkıyor.

Yiğit Galatasaray'a imza attıktan sonra KAP'a yapılan bildirim, 

Futbolcuya  2012-2013 sezonunda 800.000 TL sabit transfer ücreti ve 15.000 TL maç başı ücreti ödenecektir.

Galatasaray'ın Yiğit'e ödediği miktarı mı ödüyoruz bilmiyoruz ama geçtiğimiz sezon Stancu ve Culio'yu baz alırsak bu şekilde olduğu mantığını yürütebiliriz.

Ligde henüz 14 hafta geride kaldı. Belki Yiğit sezonun geri kalanında üstün bir performans gösterecek ve bu yazı yazıldığıyla kalacak. Belkide devre arası yuvasına geri dönecek. Şuana kadar bu işten zararlı çıkan taraf Orduspor oldu. Ama, zararın neresinden dönersek kardır (!)

2 yorum:

  1. Orduspo'un kiralık olarak oynayacak bir oyuncuya bu parayı vermesi ilginç gerçekten. Orduspor için Yiğit'in performansı önemli görünüyor. Ligin ikinci yarısında umarım kendisi için ödenen parayı hak eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de şunu merak ediyorum.Acaba yiğit GS den oynama garantisi alarak mı kiralandı..

      Sil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...