31 Ocak 2013

Ayila Yussuf ve Jaime Romero Orduspor'da

 
Devre arası transfer döneminin bitmesine birkaç gün kala eksiklerimizi gidermek adına transferlerimizi yaptık. Süpriz bir gelişme olmaması durumunda yapılan transferler ile transfer dönemini kapatacağız. Yapılan yerli transferlerinin yanı sıra Dinamo Kiev'in Nijeryalı futbolcusu Ayila Yussuf ve Granada'da forma giyen İspanyol futbolcu Jaime Romero ile anlaştık.

Rakiplerimizin yaptığı transferleri göz önüne aldığımızda ve eksiklerimizi tam olarak tespit edemediğimizi düşündüğümüzde son ana kalan bu transferler bize sağlayacağı katkı şimdilik soru işareti. Bizim direk sahaya atacağımız ve takıma monte edeceğimiz isimlere ihtiyacımız vardı ama Ayila Yussuf haricindeki transferleri şuan için bu kapsamda değerlendirmek zor gibi.

İlk yabancı transferimiz Ayila Yusuf önlibero orjinli bir futbolcu ama kariyerinin azımsanmayacak kısmında stoper olarak da görev almış. İçimizdeki bitmek bilmeyen stoper aşkını, Goodson'un İstanbul'a gelip geri dönmesini hesaba kattığımız zaman Yussuf'un ortasahadan çok tandemde görevlendirileceğini söyleyebiliriz. Yussuf'un kariyerine ve çok uzun bir süreden beri Dinamo Kiev'de düzenli olarak forma giydiğini düşündüğümüzde devre arası için cazip bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Yusuf'un kariyerine özet geçecek olursak, futbol yaşamına kendi ülkesi Nijerya'da başlayan Yussuf'un ülkesinde sırasıyla Julius Berger, Enyimba, Union Bank takımlarının formasını giydiğini görüyoruz. Profesyonel ilk sezonunu 2002-2003 sezonunda Nijerya 1.Lig ekiplerinden Union Bank'da geçiren Ayila Yussuf, ilk sezonunda 43 resmi karşılaşmada forma giydi ve 4 kez gol sevinci yaşadı. Union Bank'da gösterdiği başarılı performansın ardından 2003 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e transfer oldu. 2003-2004 sezonunda Dinamo Kiev 2.takımında forma giyen Atanda Ayila Yusuf, bir yıl sonra ise A takıma yükselme başarısı gösterdi. Yussuf 2004 yılından bu yana Dinamo Kiev forması giyiyor. Ukrayna Premier Liginde 96 karşılaşmada görev alan ve 5 kez gol sevinci yaşayan Nijeryalı defans oyuncusu Ayila Yussuf, Ukrayna Kupasında ise 15 maçta forma giydi. Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile bir çok Avrupa maçındada görev alan Ayila Yussuf, kariyeri boyunca 18 Şampiyonlar Ligi, 5 Şampiyonlar Ligi ön eleme, 14 UEFA Avrupa Ligi ve 7 UEFA Kupası olmak üzere 44 kez Avrupa Kupası maçlarında forma giydi. Yussuf aynı zamanda 29 resmi karşılaşmada Nijerya Milli Takımının formasını giydi. Umarız Yussuf ondan beklediğimiz verimi ligin geri kalan kısmında sahaya yansıtır.


Diğer yabancı transferimiz ise bu sezonun ilk yarısında La Liga takımlarından Granada'da kiralık olarak forma giyen Udinese'nin 23 yaşındaki İspanyol kanat oyuncusu Jaime Romero. Romero doğduğu yer alan Albacete'de başlamış futbola ve ilk parlaması da bu kulüpte olmuş.  2008-2009 sezonunda İspanya ikinci liginde Albacete forması ile oldukça başarılı bir sezon geçiren Romero o sezonun ardından İtalya Seri A takımlarından Udinese'ye yaklaşık 2 Milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuş. Udinese'deki ilk sezonunda bekleneni veremeyen ve yalnızca 4 maçta forma giyen Romero o geçtiğimiz sezon Seri A takımlarından Bari'ye kiralanmış ve 9 maçta forma giymiş. Bu sezon başında da Udinese kendisini kadroda düşünmemiş ve La Liga takımlarından Granada'ya kiralanmış. Ligin ilk yarısında Granada formasıyla 11 maçta forma giyen Romero, bu maçların yalnızca ikisinde ilk 11'de sahaya çıkmış. Romero sanılanın aksine bir 10 numara değil sol kanat oyuncusu. Başkan transfer döneminin başından beri bir 10 numara transfer edeceğimizi belirtmişti. Nitekim Romero'dan önce ismi geçen futbolcular bu nitelikdeydi. Transfer döneminin bitmesine 1 gün kala aranılan niteliklerin dışında ve muallak olan bir futbolcu ile anlaştığımız için Romero için piyango tabirini kullanabiliriz. Umarız son dakikada yenilen bir menejer golü değildir!

Her iki futbolcunun da göstereceği performans bizim adımıza oldukça önemli. Umarız Ligin geri kalanında hem Yussuf hem de Romero takıma katkı sağlar. İki futbolcumuz ve kulübümüz adına hayırlı olsun.


1 yorum:

  1. Romero daha çok sol kanatta oynuyor.. 10 numara pozsiyonuna ne verir bilemeyiz..


    10 numara tarzı Anılıda yabana atmamak lazım.. Şut öekebilen, adam eksiltebilen, duran topları iyi olan biridir.. Fizik olarak iyi duruma gelirse oda katkı sağlayacaktır.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...