11 Ocak 2013

Ferhat Öztorun Orduspor'da...


Devre arası transfer döneminde ilk resmi transferimizi bugün gerçekleştirdik ve Trabzonspor'dan Ferhat Öztorun'u 600.000 TL+KDV bonservis bedeliyle transfer ettik. Genel olarak baktığımız zaman ihtiyacımız olan bir mevkiye belli bir potansiyele sahip bir futbolcuyu transfer ettiğimizi söyleyebiliriz.

Ferhat Öztorun Galatasaray alt yapısından yetişip Eric Gerets döneminde Galatasaray'ın As takımında zaman zaman forma giymeye başlamış ve iki sezon boyunca genç yaşına rağmen önemli süreler almıştı. Bu süreçte Ümit Milli Takım'da da başarılı bir performans göstermesine rağmen Galatasaray tarafından Hakan Balta'nın transferinde Manisaspor'a verildi. Manisaspor'daki ilk sezonunda 32 maçta forma giyen Ferhat o sezon küme düşen kadronun bir parçasıydı. Bir sonraki sezon ise Bank Asya'da 39 maçta forma giyen Ferhat Manisaspor'un Süper Lige geri dönüşünde önemli bir katkı sağladı. Manisaspor'da iki sezonda yetmişin üzerinde maçta forma giyen Ferhat yaş olarak hem de futbol olarak olgunlaştığı bir dönemde Trabzonspor'a transfer oldu. Form olarak iyi olduğu bir dönemde Trabzonspor'a transfer olmasına rağmen Trabzonspor'da geçirdiği 3.5 sezon boyunca hiç ön plana çıkamadı Ferhat. Forma giydiği maçları baz alırsak Trabzonlu arkadaşlar daha fazla şansı hak ettiğini söylese de Şenol Güneş çok fazla tercih etmedi Ferhat'ı. Nitekim kariyerinin belkide en güzel zamanlarını Trabzon'da çok da verimli geçirmedi.

Transferi kendi açımızdan değerlendirecek olursak bizim adımıza mantıklı bir transfer olduğunu söyleyebiliriz. Transferi mantıklı kılan durum solbekte yaşadığımız sıkıntı. Selçuk'un sezon başında sakatlanması ile sezona solbek olmayan Ferhat Çökmüş işe başlamış sonrasında ise Atila ile devam etmiştik. Atila oldukça potansiyelli ve benim umut bağladığım, güç geçtikçe daha iyi olacağına inandığım bir isim ama belli bir süreçten sonra performans olarak istikrar sağlayamadı. Elimizdeki tek orjinal solbek'in Atila olduğunu da düşündüğümüzde bu mevkiye takviye yapmamız oldukça mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Transfer için olumsuz anlamda tek söylenebilecek şey Ferhat için Trabzonspor'a ödenen bonservis bedeli. Son 3.5 sezon ligde ortalama 10 maçta oynamamış, tercih edilen bir isim olmayan, ligin ilk yarısında sadece bir maçta sonradan oyuna dahil olmuş, kariyeri düşüşte olan bir futbolcu için Trabzonspor'a 600.000 Lira bonservis bedeli ödemek bana pek de mantıklı gelmedi. 

Önümüzdeki günlerde Danimarka'da oynayan Amerikalı milli futbolcu ile sözleşme imzalamamız bekleniyor. Bu transferin götürüsü de Agus'un takımdan ayrılacak olması olacak. Yine Arjantinli hücuma yönelik orta saha oyuncusu ile ilgili de görüşmeler devam ediyor. Yabancı transferlerinin ligin ikinci yarısının ilk maçına yetişmesi zor gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde bu transferler de netlik kazanacak. 

Ferhat Öztorun transferi hem Orduspor'umuza hem de Ferhat'a hayırlı olsun. Umarız sahip olduğu potansiyeli yeniden ortaya çıkarır ve başarılı olur.

1 yorum:

  1. Yabancılar sezonun 2. yarısının ilk maçına yetişmeyecek mi?
    Biran önce transferleri yapıp, kampa dahil etmeyiz..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...