22 Ocak 2013

Bıraktığımız Gibi.. | Orduspor 1 - 1 Mersin İdman Yurdu

Uzun bir kamp dönemi geçirdik.. İlk yarı boyunca göze batan eksiklerimizi bir kenara bırakıp anlamsız transfer maceraları peşinde koştuk. Yerli rotasyonunda, kanatlarda, orta alanda sıkıntı yaşamamıza rağmen öncelikli ihtiyaçlarımızı bir kenara bıraktık. Bu eksikler konusunda girişimler var ama lig başladı artık ve her maçın, her puanın altın değerinde olduğu bir durumda biraz fazla gevşek davrandık. Ve gördüğümüz kadarıyla rakiplerimiz güçlerine güç katarken biz hala ilk yarının son maçında olduğumuz yerde, Akhisar maçının bittiği andaki halimizdeyiz. Bu maç öncesi umutsuz değildik aslında. Eksikler giderilmemiş olmasına rağmen ilk yarının sonlarındaki kötü ORDUSPOR'un dönemsel bir düşüş yaşadığına ve takımın gerçek kimliğine yeniden bürünüp farklı bir başlangıç yapabileceğimize inandık. Ama gördük ki, çok fazla iyimsermişiz...

İlk 45 dakika boyunca devre arası yaptığı transferler ile neredeyse toplama bir takım olan Mersin İdman Yurdu karşısında hiçbir varlık gösteremedik. Belki de göstermek istemedik.. İkinci yarı ise klasik anlayış... Golü yiyene kadar üç top yapmaktan aciz takım ikinci yarı futbol adına bir varlık koyamasa dahi mücadele etti, gol atmaya maçı döndermeye çalıştı. Her seferinde olduğu gibi bu reaksiyonu göstermek için gol yemeyi bekledik ne yazıkki..

Yazıyı çok fazla uzatıp eleştirinin dozunu kaçırmanın anlamı yok ama dün ciddi bir şekilde sinir harbi yaşadık ve deyim yerindeyse kafamızda oluşturduğumuz pembe tabloyu bir kenara bırakmamız gerektiğini anladık. Bugünden sonra yapılacak olan transferler takımın bu halini ne kadar değiştirir muamma. Sezon başındaki hedefler, şuan içinde bulunduğumuz durum, kadro yapısı ve oynanan futbolu masaya yatırıp bu sezon ki amacımız ney onu tekrardan irdelememiz gerekiyor.

Son olarak,

İyi ki varsın FORNEZZİ..

2 yorum:

  1. hoca hazırlık kampı sürecinden çıkamamış ki roversio sağ bek oynuyor.sanırım alideki stoper kumarını burdada denemeye kalktı tutmadı tutmasında zaten Allah bir daha göstermesin.

    ben hocanında ilk gün ki heyecanını kaybettiğini düşünüyorum biraz ipimle kuşağım moduna kadar gelmiş çiçek alırken ki tebessümünü bile kaybetmiş ki bu adam çiçek vermeye gelirken yüzünde gülücükler açıyodu karısını mı özledi yengeyi alıp gelin çeliğini çocuğunuda..

    hocanın yiğit sonrası yap bozunun tek tutar tarafı bindirmeleri ile sağ kanatı hareketlendiren müslümdür.

    yalnız hoca bilinen isimlerin geçmişteki mevkilerine göre orada değerlendiriyor peki dün monjeyi ortaya çekseydi ki bu adam ile ataklarımız olgunlaşıyor gelişiyor bunu inkar edicek kim var? diyelim ki çekseydi de şu arjantinli gelmeden önce devşirme bir forvet arkası takım içinden türetemezmiydi roversioyu sağ bek de deniyosun monjeyi de sol iç de dene o kumarsa buda kumar.

    rakip ilk yarı oynadı ikinci yarı gömüldü penaltı güme gittide ah be nizo aklın sahada olsa akıl almaz çalımı koyup topu önüne almışsın önünü çoktan boşaltmıştın be aslanım ama bağaanee ya ben oynamıyom dediğinden mis gibi pozisyonu piç ettin.

    barral için bikaç bişi sölemek gerekirse takımdaki forvetlerimiz kesinlikle canla başla oynuyor barral hala o kondisyonu yiyememiş biraz zayıf kalıyor stancu iyi marke yedi bu maç ama yinede mücadelesini yaptı.

    takıma arjantinli yerli ortasaha yerli kanat gelmeli oktay delibalta alınmalı bu takıma umbides geberiyor bir yerden sonra 4 transfer dediniz 4 te 1 diğer 3 ü 2si ortasaha biri kanat olmak üzere bu hafta içi halledin Allah rızası için


    YanıtlaSil
  2. bunu yazdığım gün hocanın bende sihirli bir formül yok açıklamasını yaptığı gündür. tamam hocam anlıyoruz hiç kimsenin böyle bir durumu anında çözebilecek bir sihirli gücü yoktur ancak bu saate kadar da Nizamettin Çalışkan adlı futbolcu benzerinin hala takımda tutulmasına anlam veremiyorum. evet yaptığı hareket takımdan kovulma hatta futbola amatör olarak devam etme sebebi olan bir davranıştır. daha en başında futbolculara kararları sahada hakemin verdiği söylenir, belletilir ve uygulatılır. bu futbolcu benzerinin yaptığı hareket asla affedilemeyecek bir harekettir. açık konuşmak gerekirse o Orduspor için oynadıkça benim orduspor taraftarlığım askıy alınmıştır. çünkü bir orduspor taraftarı asla futbolu bu denli yanlış uygulayan bir oyuncuya sahip çıkamaz.

    not: Nizamettin Çalışkan için rencide edici sözler kullandığımı kabul eder bir taraftarın ne derece sinirli olduğunu okuyunca anlayabilmesi için ısrarla yayınlatmaya ve değiştirilmemeye çalışacağımı bildiririm.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...