17 Ocak 2013

Düzeltme / Clarence Goodson Orduspor'da (Transfer Gerçekleşmedi)


İki gün önce blogdan dile getirdiğimiz ve anlaşma sağlandığını söylediğimiz Clarence Goodson transferi en bilindik sebepten yani eş engelinden dolayı gerçekleşmedi. Futbolcu ile her konuda anlaşılmasına ve Perşembe akşamından beri ailesi ile İstanbul'da olmasına rağmen eşinin Türkiye'de ve müslüman bir ülkede yaşamak istememesinden dolayı transfer gerçekleşmedi. Eşinin Türkiye'de yaşamak istememesini bir nebze anlarım ama müslüman bir ülkede yaşamak istememek gibi bir sebep sunmak için gerçekten çok sığ bir düşünce yapısına sahip olmak gerekir. Şahsım adına transferin gerçekleşmemesine sevindim. Sebebi daha önce yazılan aşağıda yer alan transfer yazısında mevcut..

****

Devre arası transfer döneminin ikinci transferini defans hattına yaptık ve Danimarka Süper Ligi'nde forma giyen Amerikalı stoper Clarence Goodson ile anlaştık. Goodson bu akşam Türkiye'ye gelecek ve yarın 1.5 yıllık sözleşmeye imza atacak.

İlk yarıda defans hattından daha çok diğer mevkilerde yaşadığımız sıkıntıları düşündüğümüzde; elimizde birini hiç kullanmadığımız iki yabancı stoper varken bu transferin ne kadar gerekli olduğu sorgulanması gereken bir durum..

Hector Cuper ligin ilk yarısında tandemde ağırlıklı olarak Agus, İbrahim Kaş ve Ali Çamdalı üçlüsünü görevlendirdi. Geçtiğimiz sezon faydalandığımız Ömer Alp ve Numan ile Roversio'ya ise yeterince şans vermedi. Rotasyon ağırlıklı olarak üç futbolcunun sırtına binmesine ve bu futbolculardan biri devşirme olmasına rağmen ilk yarı itibariyle ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz. Defans hattında oynayan futbolcularımın performansını sorguladığımız zamanlar da oldu ama ön tarafta yaşadığımız alternatif sıkıntısını düşündüğümüzde belkide en son ihtiyacımız olan bölgelerden birine transfer yaptığımızı söyleyebiliriz. Defansa yapılan takviye yerli bir isim olsaydı gayet mantıklı bir hamle olabilirdi ama bu takviyenin yabancı bir isim ile yapılması gerçekten şaşırtıcı bir durum.

Bu transfer ile bağlantılı diğer durum ise Agus'un ayrılacak olması..Bazı duyumlara göre Agus'un gönderilmesini Hector Cuper istiyor. Bazı duyumlara göre ise Agus kendisi ayrılmak istiyor. Hal ve tavırlarına baktığımız zaman kendisinin ayrılma gibi bir isteği yok gibi. Hector Cuper onu istemediği durumu ise ayrı bir ilginçlik.. İlk yarıda oynanan 17 maçın 16'sında görev verdiği bir futbolcuyu silmesi için bir sebep olmalı. Cuper'in göndermek istediğini varsaysak bile Roversio'yu yok sayıp transfer istemek de ayrı bir ilginçlik. O zaman Roversio'yu neden tutuyoruz kadroda? Bu transfer kendi için karmakarışık ve ciddi anlamda mantıksız bir durum gibi görünüyor. Durumun farklı bir açıklaması da olabilir ama dışardan görünen durum bu.

Bu karmaşıklığı bir tarafa bırakıp Goodson'dan bahsedecek olursak eğer kulüp ve milli takım kariyerine bakarak istikrarlı ve tecrübeli bir ismi transfer ettiğimizi söyleyebiliriz. Futbolcunun fiziksel ve teknik özelliklerine bakınca Yalçın Ayhan'ın Amerikan versiyonu olduğunu söyleyebiliriz. İki futbolcu da 82 doğumlu ve boyları da aynı. Bir nevi eksikliğini hissettiğimiz Yalçın yerini sarı olan Amerikan modeliyle doldurmaya çalışacağız. Goodson'un  Amerika haricindeki kariyeri iki İskandinav ülkesinde geçmiş. Öncelikle Amerika'dan Norveç'in IK Start takımına transfer olmuş ve 3 sezon Start'în formasını giymiş. Goodson'un sonraki durağı ise şuanda forma giydiği Danimarka ekibi Brondby olmuş. 3 sezondur istikrarlı bir şekilde formasını giydiği Brondby bu sezon ekonomik sıkıntılardan dolayı dibe vurmuş. 12 takımlı Danimarka liginin son sırasında bulunan Brondby ile yollarını ayıran Goodson bundan sonra Orduspor için ter dökecek. Goodson hikayesi şimdilik bu kadar. Hikayenin geri kalan kısmının nasıl yazılacağına Orduspor forması ile kendisi karar verecek. Umarız hem bizim adımıza hem de onun adına hayırlı olur.

1 yorum:

  1. Agusdan Roversiodan daha mı iyi şimdi bu?
    Bir menejer kazığı daha hayırlı olsun!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...