4 Şubat 2013

Duo Puntos | Potanın Menekşeleri 82 - 65 Bursa BŞB.


Geçtiğimiz sezon kurulan ve kurulduğu ilk sene Bayan Basketbol 1. Ligine çıkmayı kıl payı kaçıran Bayan Basketbol takımımız bu sezon şampiyonluk hedefiyle yoluna emin adımlarla ilerliyor. Yıllardır özlemini çektiğimiz salon sporları özlemini Bayan Basketbol takımımız bir nebze olsun giderdi. Orduspor'un bir spor kulübü olduğunu düşündüğümüzde Orduspor adının geçtiği her branşda mücadele eden sporcularımıza hak ettikleri desteği vermeliyiz diye düşünüyorum. Bu uğurda bundan sonraki süreçte Bayan Basketbol Takımımız hakkındaki yazılarımla ben de Divane Aşık Gibi Blog'da yerimi alacağım. İlk yazımın anlamlı bir galibiyetten sonra gelmesi de ayrı bir güzellik oldu...

DUO PUNTOS!

Orduspor Bayan Basketbol takımımız yani Potanın Menekşeleri TKB2L’nin 16. Haftasının en önemli mücadelesi, sonucu merakla beklenen maçında; mükemmel ve hatasız oyunla Bursa BŞB. maçını galibiyetle kapattı. Bu galibiyetin anlamı sadece 2 puan değildi tabiî ki; hem ilk yarıda ki maçın rövanşı, hem de TKB2L’nin B grubu liderliğini yeniden almaktı. Ve Ordulu bir basketbol sever olarak Potanın Menekşeleri ile gurur duydum… 

Gelelim maça; 
Potanın Menekşeleri ısınmak için parkeye çıktığında, sporcularımızın ve teknik ekibin kendine güveni gözümden kaçmadı. Mental anlamda maça hazırdık demek ki… Zaten Basketbolda galibiyeti getirecek en önemli etkenden biridir, mental olarak hazır olmak. 

Menekşeler, Münevver-Simay-Miranda-Aynur ve Kaptan Arzu ilk beşiyle maça başladı. İlk periyotta maça istediği gibi başlayamayan takımımız ilk iki dakika da 2-7 geriye düştü. Bu sonuç da Bursa BŞB. adına da maçta en yüksek fark oldu zaten. Coach Alper Durur’un mola almasına ve erken müdahale etmesiyle toparlanan Menekşeler periyodun ortalarında Miranda’nın içeriden, Simay’ın da dış atışlarıyla durumu 10-9 getirdi. Periyodun sonraki dakikaları karşılıklı basketlerle geçerken Bursa BŞB’nin Amerikalı pivotu Whitney Jones’un daha ilk periyot da 3 faul alması takımımız adına pota altı mücadelesi için güzeldi. İlk periyot 20-20 eşitle tamamlandı. 

İkinci periyodun ilk 4 dakikasında her iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Jones’un bu periyotda oynamaması, Coach Alper Durur’un Hande, Melis ve Aslı’ yı alması sayı ve oyun anlamında önemli hamlesi oldu. Bu dakikalardan sonra maçta üstünlüğü eline alan Potanın Menekşeleri, hakem ikilisinin akıl almaz hataları rağmen maçtan kopmadı. Coach Durur’un mola almasıyla hakemlerin kötü yönetimine isyan ederken; tribünlerdeki gerginlik maçın tansiyonunu yükseltti. Mola sonrasında Bench’den gelen Melis’in oyuna etkisiyle son 2:32’ durum 37-31 oldu. Son İki dakikayı tam saha men-to-men savunma yapan Menekşeler devreyi 42-37 önde bitirdi. 


İkinci yarının ilk periyoduna aynı 5’le başlayan Coach, bu çeyrekte seti ofansif oynamayı ve dış şutlar üzerine kurdu. Rakibin oyunu kabullenmesiyle dış şutlar ve fast-breaklerle etkili olan Potanın Menekşeleri farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Ardından Jones’un teknik faul alarak 5 faulle oyun dışı kalmasıyla iyice rahatlayan takımımız pota altında Miranda ve Gizem Başaran’la etkili olmaya başladı. Maçın en güzel hareketi de bu çeyrekte oldu. Simay’ın dripling yaparak yüksek post’dan Miranda ya asistti Basketbol severlerden büyük alkış aldı. Pınar ve Dilek’le oyunda kalmaya çalışan Bursa BŞB ‘ye Menekşeler karşısında 3.periyodu 59-50 geride kapattı. 

Ve Final… Potanın Menekşeleri bildiğiniz gibi Bursa’daki maçı son çeyrekte kaybetmişti. Bunun bilincinde başlayan Coach Alper Durur, kadro derinliğinden faydalanıp Hande, Beril, Aslı ve Melis’e bu periyotda daha çok süre verdi. İyice oyundan kopan ve yorulan Bursa BŞB. karşısında son çeyrekte hızlı hücumlarla etkili olduk. Bu durumdan faydalanan Münevver’in jeneriklik sayısı basket faulü de beraberinde getirdi. Gözden kaçmayan bir oyuncuda yeni transferler den Aslı’ydı. Özellikle savunması ve son çeyrekte katkısı hem kendisi, hem de sonraki maçlar adına olumluydu. Son 2 dakika da Coach’un alkışlatmak için oyundan aldığı Miranda, 21 sayı,12 ribaunt la double-double yaparak maçın MVP’si seçildi. Skorborda etki eden diğer oyuncularımız Münevver (15 sayı,5 asist), Simay (13 sayı,4 asist) olmuştur. 

Maçı 82-65 kazanan Potanın Menekşeleri sahada Basketbol adına her şeyi eksiksiz yaparak haklı bir galibiyet aldı ve Duo Puntos’u aldı! Başta Coach Alper Durur olmak üzere tüm teknik ekibe, Potanın Menekşelerine ve takımımızı yalnız bırakmayan salonu dolduran Basketbol severlere Divane Aşık Gibi ve kendi adıma teşekkür ediyorum. 

Tan AŞKAN 

6 yorum:

  1. Hayırlı olsun Tan. Aramıza hoşgeldin. Yazı güzel olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Potanın Menekşeleri ayrı bir heyecan getirdi. Aynı şekilde diğer amatör şubelerimiz hakkındada blogda yazı görmek bizleri mutlu eder.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Tan abi, aramıza hoşgeldin:)

    YanıtlaSil
  4. Sağolun beyler..beğendiğinizi duymak güzel..inşallah devamı gelecek..

    YanıtlaSil
  5. saolun potanın menekşeleri futbol takımı sizi biraz olsun örnek alsa bizi sevindirebilirler.izmirde tek yüzümüzü güldüren sizsiniz

    YanıtlaSil
  6. Güzeller içinden bir seni seçtim işte şimdi anlamlı oldu :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...