9 Mart 2013

Haftanın Maçı #25 | Sanica Boru Elazığspor vs Orduspor


Ligde artık hatanın telafisi olmayacağı maçlara çıkıyoruz. Geçen hafta çok önemli bir üç puan aldık. Tahminimce bu hafta itibariyle ligde kopmalar başlar. O yüzden önümüzdeki 3 maç çok önemli. Fikstürümüzün zor kısmına gelmeden önce bir an önce kendimizi yukarılara doğru atmalıyız. Sanica Boru Elazığspor maçının ise ayrı bir önemi var çünkü direkt olarak bizim rakibimiz. Aramızda sadece 2 puan fark var. 

Şu ana kadar deplasmanda galibiyet alamadık ama bu sefer Elazığ'dan 3 puanla döneceğimize inanıyorum. Çünkü şu anda futbolcular, yönetim ve taraftar el ele vermiş durumda. Takımda motivasyon şu anda üst seviyede. İnandığımızda neleri başarabildiğimizi zaten sezon başında göstermiştik. Ben bu inancı takımda şu an görüyorum. Ve inanıyorum ki bu sezonki ilk deplasman galibiyetimizi alacağız!

Takımdaki son duruma gelecek olursak Stancu, Yussuf ve Monje Elazığ'a götürülmedi. Sakatlığı düzelen İbrahim Kaş ise Hector Cuper' in şans vermesi durumunda oynayabilecek. Yarın nasıl bir taktik ile sahaya çıkacağımızı kestirmek zor. Karabük maçındaki gibi 4-4-2 ile de çıkabiliriz, 4-2-3-1 ile de sahaya çıkabiliriz. Ama 4-2-3-1 ile çıkmak bence bizim açımızdan daha iyi olacak. Çünkü Sanica Boru Elazığspor topla oynamayı seven bir ekip. Orta sahayı kalabalık tutarsak topla oynamalarına izin vermeyiz ve hızlı ataklarla rakip kalede tehlikeli oluruz. Nasıl bir 11'le maça çıkarız kestirmek zor. Ama bir gerçek var ki Ali Çamdalı orta sahada başlamalı. Karabük maçında Ali Çamdalı'nın orta sahadaki varlığı çok şey kattı bize. İlk kez orta sahanın ortasını bu kadar çok dikine kullandık. Herhalde Hector Cuper' de bunun farkına varmıştır.

Takımda Atila Turan, Ferhat Çökmüş, Miguel Garcia ve Nizamettin Çalışkan ceza sınırında. Haftaya kendi sahamızda oynayacağımız Gaziantepspor maçını düşünürsek bu futbolcuların biraz daha dikkatli oynaması gerekiyor. Sanica Boru Elazığspor' da dikkat etmemiz gereken 3 isim var  bence. Serdar Gürler, Sinan Kaloğlu ve Köksal Yelek. Bu 3 ismi durdurursak her şey bizim istediğimiz gibi gider. 

Bu maçın ayrı bir önemi de Yılmaz Vural'a verilecek olan mesajdır. Hafta içi yaptığı açıklamada bizim Karabükspor maçını kastederek "Atılan gollere kendileri bile inanmamıştır" diyerek nereye varmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Teknik Direktörlüğünden çok şovmenliği ile ön planda olan birisinin bu tarz açıklamalar yapması zaten çok normal.

Biraz fazla uzattım ama son sözümde Elazığspor taraftarına. İlk yarıda içeride oynadığımız Elazığspor maçında "PKK dışarı" diye tezahürat yapıldığı iddia edilmiş. Ben o maçı statta izledim. Öyle bir tezahürat olmadı. Maçtan önce ortamı geren açıklamalar yapmak ne size fayda sağlar ne de bize. O yüzden "söylentiler" üzerinden hareket etmemelerini rica ediyorum.


1 yorum:

  1. yılmaz vuralın konuşmaları hep bu yönde radyosporda da ordusporumuzu eleştirir yorumlarını dinledim muhtemelen bir yarası var ordusporla ilgili.. ortamı germeye çalışan elazığlılar var ancak ortamın gerilmesine şahsen seviniyorum çünkü gerilimli ortamlardan orduspormuz her zaman tarih yazarak çıkmıştır

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...