1 Ağustos 2013

Orduspor'un yeni Stancu'su Alexandru Ionita

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını Ordu'da tamamlayan Orduspor, ikinci etap çalışmalarına Bolu'da devam ederken, bilindiği üzere taraftan da yabancı forvet arayışlarına devam ediyordu.


Malum küme düşmenin verdiği ekonomik sıkıntılardan dolayı yerli ve yabancı oyuncu transferlerinde ön plana çıkan en büyük etken para oldu. Hal böyle olunca da elbette yapılan transferler beklentilerin bir adım altında oldu. Sebepler, gerekçeler, geçmiş sezon yaşananlar üzerine artık daha fazla konuşmaya gerek yok. Yabancı forvet için rotayı ilk olarak İsveç ligine çeviren Orduspor yönetimi, Djurgardens'de forma giyen Gambia asıllı Amadou Jawo'yu kadrosuna katmak için girişimlerde bulundu. Yaklaşık 20-25 gün süren transfer görüşmeleri tam da oldu bitti derken para problemleri nedeniyle sonuçsuz kalmıştı.

Jawo'yu kadrosuna katamayan Orduspor'da çoğumuzun merak ettiği konu hücum hattına kimin transfer edileceğiydi ki bu konu sonunda netlik kazandı. Bogdan Stancu'yu ile yollarını ayıran Orduspor'un yeni forveti yine bir Rumen futbolcu oldu. Orduspor, geçtiğimiz sezon Rapid Bükreş forması giyen Alexandru Ionita'yu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Peki kimdir, nedir bu Ionita ?



5 Ağustos 1989 Bükreş doğumlu olan Alexandru Ionita, futbola ilk olarak doğduğu şehirde Viscofil Bükreş takımında başladı. 16 yaşında Rapid Bükreş'e transfer olan Ionita, 2006-2008 yılları arasında Rapid Bükreş'in 2.takımında forması ile 23 maç oynadı ve 14 gol kaydetti. 2008'de Rocar Bükreş'e kiralanan futbolcu, daha sonra Rapid Bükreş'e geri dönmüş ve 2009-2010 sezonunda Romanya 1.Liginde 28 maçta 10 gol 8 asist yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 2010 yılında 2.5 milyon euro bonservis bedeli ile Köln'e transfer olan rumen forvet Bundesliga'nın yolunu tutar. Bundesliga'da bekleneni veremeyen Ionita, burada yaşadığı sakatlığın ardından beklenen performansı sergileyememiş ve 1.5 sezon süren başarısız bir dönemin ardından Rapid Bükreş'e geri dönmüştü. Geçtiğimiz sezon Romanya 1.Liginde 18 karşılaşmada görev alan Alexandru Ionita 4 kez gol sevinci yaşamış, ayrıca Romanya Kupasında da oynadığı iki maçta 2 gol kaydetmişti. Bunlar Ionita'nın rakamsal verileri...



1.85 boyunda olan Ionita, uzun boyu ve güçlü fizik yapısı ile dikkat çekiyor. Videolarını izlediğimiz Ionita'nın boy avantajı ile hava toplarında etkili olduğunu görüyoruz. Pivot santrafor olarak tanımlayabileceğimiz Ionita hava toplarında hakim bir futbolcu olsada geçen sezon attığı gollerde genel bir dağılım söz konusu. Rumen futbolcu kupa maçları dahil attığı 6 golün 2'sini kafa ile atarken, 2'sini sağ ayağı ile 2'sini de sol ayağı ile kaydetmiş. Bu veriler bizler için yeterli mi, Ionita derdimize ilaç olacak forvet mi bunu izleyip göreceğiz. Orduspor'un yeni Stancu'su olacak olan Ionita için bunlardan fazla birşey söylememiz yanlış olur. Malum, geçen sezon ne bekledik neler yaşadık ortada! O yüzden lig başladığında merak ettiğimiz bir çok sorunun cevabını da net bir şekilde almış olacağız.

4 yorum:

  1. SASO nun resminin siteden kaldırılma zamanı gelmedi mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtiğimiz sezon terinin son damlasına kadar savaşan, küme düştüğümüz maçtan sonra ölümden döndüğü halde kendi sağlık durumunu bir tarafa bırakıp bize ''yapamadık, başaramadık'' diye boynunu büküp açıklama yapmaya çalışan Fornezzi'yi biz bloğun head banner'ından kaldırsak bile gönlümüze işlemişiz bir kere. Onun yeri ayrı bizde... Zamanı geldiğinde tabiki de değişecek, resmini kaldıracağız oradam ama o da Orduspor ile özdeşleşti artık bizim içim.

      Sil
  2. Yorumlarınız çok tatminkar, dersinize iyi çalışarak yazıyorsunuz. Tşk..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...