27 Eylül 2010

5. Hafta Orduspor 1 - 1 Ç.Rizespor






Mutlak 3 puan parolasıyla çıktığımız 1 maçtan daha malesef 3 paunla ayrılamadık. Çok rahat galip gelebileceğimiz Gbb ve Rize maçlarından 6 yerine 2 puan alarak yolumuza devam ediyoruz. Bu şanssızlıklara ve kaybedilen puanlara rağmen takıma olan inancımızda herhangi bir eksilme yok. İlk 5 haftayı geride bırakırken 3 beraberlik 2 galibiyet ile 3. sıradayız. Berabere kaldığımız maçlara bakınca doğal olarak kazanabileceğimiz 3 maçda kaybedilen puanlar can sıkıcı.


Çaykur Rizespor maçında gelince, Uğur hoca standart kadrosuyla sahaya çıktı. Sadece takımda sakat olan Ali'nin yerine sahada Emrullah vardı. Volkan yine sahadaydı. Geçen seneki Volkan'dan eser olmadığı ap açık ortada ve geride kalan 5 haftada ortaya koyduğu performans iç açıcı değil. Uğur Hoca neden bu kadar ısrarlı ? Sonuçta elinde Bilal ve Sinan var. Hadi Sinan'ı hazır değil diyelim ama neden maça Bilal ile başlama gereği duymaz gerçekten anlaşılır gibi değil. Volkan dünkü maçta sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Bilal girdi. Gerçi maç boyunca sahada bizim bildiğimiz Bilal yoktu ama yinede 4 haftadır kötü oynayan bir Volkan yerine ilk 11'de Bilal'in başlaması çok daha mantıklı olurdu.


Anlamadığım bir nokta ise Volkan'ın sürekli ofansif olarak oynatılmaya çalışılması. Volkan bize geldiği ilk günden beri forvetin arkasındaki ofansif orta saha oyuncusu görevini üstleniyor. Ama bizim Gs'den ve milli takımdan tanıdığımız Volkan'ın asıl mevkisi tipik ön libero. Geçen sene Ahmet Akçan da Volkan'dan 10 numara verimi almaya çalıştı. Çok da iyi maçlar çıkardı Volkan ama o bölgede daha kıvrak ve oyun zekası daha iyi olan bir futbolcunun yer alması gerekir. Volkan sezon başından beri oynadığı yer değil de en azından bu maçta Murat Akın'ın yanında ön libero olarak oynatılabilirdi. Yaratıcı ve son topu kullanma özelliklerini görmediğimiz Volkan'ın kesici özelliğiyle ön libero mevkisinde çok daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Volkan ve Murat Akın ile oluşturulan orta bloğun önüne Sinan Turan, Bilal veya İrfan'ı düşünebilirdi Uğur Hoca. Sürekli aynı şeyleri yapmaya çaalıştığımız için futbolumuz çok sıradanlaşıyor. Sürekli verim alamadığımız halde Volkan'da ısrar ediyoruz. Sürekli Kostovski ile gol bulmaya çalışıyoruz. Sürekli tek forvet düşüncesinde oynuyoruz, Sinan'dan, İrfan'dan, Bilal'dan yeterince yararlanmıyoruz. Yediğimiz gol hakkında birkaç şey söyleyecek olursak, umarım akıl bağı olur. Bu şekilde goller yemeye devam edersek şampiyonluktan falan bahsetmeyelim.




Sistem, tek forvet falan filan...Uğur Hocanın kafasında bir şablon var. Ama bu şablon maç anında değişebilmeli. Orduspor'un kaderi sadece bir plan üzerine olmamalı. Çaykur Rizespor daha ilk dakikadan yerlerde yatmaya başlamış, 11 kişi defans yaparken golü yedikten sonra değilde çok daha önce çift forvete geçmesi lazım Uğur Hocanın. Her ne kadar saçma sapan bir gol kaçırsa da Ahmet Güven girdikten sonra bulduğumuz pozisyonlar ortada. Belki zeminden dolayı ama doldur boşalt olayını biraz abartıyoruz. Kostovski kendisine gelen 4 toptan 2 sini indiriyor ama kime ? Zaten tek başına ileride Kostovski'ye sürekli top şişirmenin mantığı ne ?


Çaykur Rizespor'dan biraz bahsedecek olursak, hedefi şampiyonluk olan bir takımın dünkü oynadığı futbol kabul edilemez. 90 dakika boyunca yerlerde yatıp, vatan millet sakarya hesabı 11 kişi defans yaptılar. Ligin yeni takımlarından Akhisar ya da Tavşanlı Ordu'ya gelip bu şekilde oynasa çok fazla abes karşılamam ama bu mantıkla oynayan bir Rizespor şampiyonluk yolunda bizim rakibimiz olamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...