16 Eylül 2010

Haftanın Maçı | Gaziantep B. B. - Orduspor

Bank Asya 1. Lig'de 4. Hafta da rakip Gaziantep Büyükşehir Belediyespor... Mücadele 18 Eylül Cumartesi akşamı saat 19:30'da başlayacak.

1998 yılında kurulan eskinin SANKOSpor şimdinin Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u Bank Aysa 1. Lig'e bizimle birlikte aynı sezon çıktı. 2004/2005 sezonunda son haftalara yaklaşırken Siirtspor ile yarış içinde olan Gaziantep temsilcisi o sezon aldığı 73 puan ve attığı 90 gol ile 1. Lig'e merhaba dediler. Bu ligde geçirdikleri 5 sene içinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u hep bu ligde ne yapacağı belli olmayan, dengesiz ne çıkmaya oynayan ne de düşmeyen bi takım olarak tanıdık.

Bu sezon Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ligde ilk 3 maçta sadece 1 puan topladı. O tek puanı ise ilk maçta Karşıyaka deplasmanında 1-1 berabere kalarak aldı. 2. Haftada kendi sahasında Denizlispor'a 3-2 yenilen Antep temsilcisi, 3. Haftada da yeni teknik direktörü Erol AZGIN ile çıktıkları ilk maçtan 2-1 mağlup ayrıldılar.
Gaziantep'in aldığı 1 puan kimseyi yanıltmamalı, daha öncede belirttiğim gibi bu ligin en dengesiz takımlarından biri olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hiç ummadık anlarda aldığı ilginç puanlar yüzündendir ki aldı bu sıfatı. Ki zaten 5 senedir bu ligde kalmasında ki en önemli paydır bu puanlar.
Özellikle bu sezon kaybettikleri Denizlispor maçı onlar için bi şanssızlık sayılmakla birlikte bir iki ipucuda verebilir bizlere. Bu takım maç 3-0 oluncada maçtan kopmadı ve 0-0mış gibi saldırıp 70. dakikadan sonra durumu 3-2'ye getirdiler hatta 3. golü kaçırdılar. Karşıyaka karşısında izlediğimiz Gaziantep'de yine ben bu ligde çok rahat kalırım diyordu fikrimce. Yani bizi Kamil Ocak'da ki maç bizim için çok kolay olmayacaktır.

Antep'in bu seneki kadrosunda, Ali SAKAL, Cihan CAN, Hakan MACİT ve Uğur ERDOĞAN gibi Orduspor'dan tanıdığımız oyuncular bulunmakta. Bunların yanı sıra bu sezona çok iyi başlangıç yapan Ahmet Buğra ERDOĞAN, Uğur TÜLEMEN, Mustafa MARANGOZ, Onur KALAFAT ve Volkan ÇEKİÇ gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduruyor.

Bizde ise bu maç öncesi moraller yerinde. Hani nasılda olmasın. Şehir de artık bu sene şampiyonluğa inanıyor. 3 maçta alınan 7 puan ise yanında cabası. Güzel gidiyoruz. Belki güzel top oynayamıyoruz (bu sorunun zeminden kaynaklanıp kaynaklamadığınıda zamanla anlarız) ama gol atabiliyoruz. 3G (Giresun, Güngören, Gaziantep)=9 puan hedefinin son serisi. Gaziantep'e karşı genelde şansımız tutsada yinede temkinli olmakta hayır vardır. Uğur hocanın Antep'e götürdüğü kadroda; Fevzi ELMAS, Onur BİLGİN, Kürşat DUYMUŞ, Jerry AKAMİNKO, Numan ÇÜRÜKSÜ, Abdullah ÇETİN, Ümit BOZKURT, Selçuk ŞAHİN, Murat AKIN, Emrullah KOKOÇ, Müslüm YELKEN, Ali ÇAMDALI, Volkan ARSLAN, Jovan KOSTOVSKİ, Muarem Muarem, Ahmet GÜVEN, Bilal TÜRKGÜLER, Sinan TURAN ve Emre ÖZKAN bulunuyor.

Bu maçtada hocanın her zamanki kadroyu bozacağını düşünmüyorum. Muhtemelen Fevzi - Abdullah - Kürşat - Jerry - Selçuk - Volkan - Murat - Müslüm - Ali - Muarrem - Kostovski 11'yle sahaya çıkarız. Deplasman maçları için iyi bir kadro bu ama, iç saha maçlarında çift forvete dönsek daha güzel olur bence. En azından Kostovski'den daha fazla verim alabiliriz. Ayrıca Volkan iyi niyetli oynuyor, mücadele ediyor ama hızlı giden oyunu yavaşlatıyor. Bi süpriz belki Sinan'ı görebiliriz bu hafta ilk 11 de belli olmaz.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporla bu zamana kadar 10 maç yaptık. Bu maçlarda alınan sonuçlar;

2005/2006 Orduspor 1:1 GBB, GBB 3:0 Orduspor
2006/2007 Orduspor 0:1 GBB, GBB 1:3 Orduspor
2007/2008 GBB 1:2 Orduspor, Orduspor 1:0 GBB
2008/2009 GBB 1:4 Orduspor, Orduspor 1:0 GBB
2009/2010 GBB 0:0 Ordsupor, Orduspor 2:1 GBB

Tabloya baktığımızda özellikle deplasmanlada şansımız tutuyor Gaziantep'e. Bu tablonun değişmemesi dileğiyle...

Bu maçı Eskişehir bölgesinden Mesut ÇARIK yönetecek. Mesut ÇARIK bizim tek bir maçımızı yönetti o maçtada Mart 2004'de Darıca Gençlerbirliği'ne deplasmanda 3-1 mağlup olduk. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un ise Eylül 2007'de deplasmanda Altay ile 1-1 berabere kaldığı, Şubat 2005'de Karamanspor'u 4-0 yendiği, Ekim 2004'de Kahramanmaraşspor'u 1-0 yendiği maçları yönetti.

Ve son olarak Bank Asya 1. Lig'de bu hafta oynanacak karşılaşmalar şöyle;

18 Eylül Cumartesi
16:00 Akhisar Belediyespor - Denizlispor (TRT)
18 Eylül Pazar
16:00 Kartalspor - Samsunspor (TRT)
16:00 Güngören B. - Giresunspor
16:00 Boluspor - TKİ Tavşanlı Linyitspor
16:00 Mersin İdman Yurdu - Diyarbakırspor (TRT)
19:30 Altay - Karşıyaka (TRT)
19:30 Çaykur Rizespor - Kayseri Erciyesspor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...