21 Eylül 2010

Ordu'da Basketbol Keyfi


2010 - 2011 Erkekler Basketbol Türkiye Kupasının bir ayağı Ordu'da olucak. 9-10-11 Ekim'de B grubu maçlarının oynanacağı Ordu'da ; Pınar Karşıyaka, Olin Edirne, Efes Pilsen ve Antalya Büyükşehir bb gruptan çıkmak için mücadele verecek. Daha önce 2007 - 2008 yılında Türkiye Kupasının gruplarından biri yine Ordu'daydı ve Efes Pilsen, Darüşşafaka gibi Türkiye'nin önde gelen basketbol takımlarının maçlarını izleme fırsatı bulmuştuk.


Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak gerçekten mutluluk verici. Ne yazıkki Basketbol branşında herhangi bir profesyonel takıma sahip değiliz ve bu konuda Ordu olarak bir açlığımız var. Yıllar önce Polisgücüspor 2. ligde mücadele etmişti. 19 Eylül Stadyumunun yanında oynanırdı o zaman maçlar ve her hafta Kapalı spor salonu dolup taşardı. Ayrı bir heyecandı Ordu için. Daha sonra Polisgücüspor'un amatöre dönmesiyle Basketbola olan uzaklığımız devam etti.


Süper Lig özlemi ile bu sene bütün yatırımların futbola yapıldığı bir gerçek. Fakat ilerleyen yıllarda Ordu'ya profesyonel liglerde mücadele eden bir basketbol takımı şart. Çok güzel bir salonumuz ve Basketbolu seven bir kitlemiz var. Birden bire olacak birşey değil bu. Çünkü Trabzonspor bile yıllardır bu konuda yatırım yapmasına rağmen Türkiye Basketbol Ligine bu sezon çıktı. 2-3 yıllık bir plan ve programlama ile Orduspor ve belediye el ele vererek Orduya profesyonel bir basketbol takımı kazandırabilir. Orduspor her ne kadar futbol ile özdeşleşmiş bir kulüp dahi olsa da neticede bir spor kulübü. Orduspor kulübü adına Nedim Türkmen'in önderliğinde bir de basketbol takımına sahip olursak spor şehri olma yolunda önemli bir adım atarız. Umarım temennilerimiz gerçekleşir.


...

Son olarak Ordu'da oynanacak maçlarda Orduspor taraftarları olarak Pınar Karşıyaka'yı yalnız bırakmayacağız. Güzel ilişkilerimizin olduğu Karşıyaka kulübüne bu konuda destek vermek bütün Orduspor taraftarlarını eminim ki mutlu edicektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...