5 Şubat 2012

1 Puan İyidir... | Bursaspor 0 - 0 Orduspor

İlk yarıdaki fikstürü takip ediyoruz. Kazandığımız maçları yine kazandık. Ordu'da uzatmalarda Bursaspor'dan 1 puanı almıştık. Bugün ise yine ilk yarının tekrarı oldu ve Bursaspor deplasmanından 1 puanla dönüyoruz. Maçı kazanabilirdikde kaybedebilirdikte ama oynadığımız futboldan dolayı alınan 1 puana sevinmeliyiz. Bursaspor topla daha çok oynayan, baskılı olan taraftı. Bizim kaleye tek bir şutumuz vardı ama o pozisyonun Bursaspor'un pozisyonlarından daha net olduğunu düşündüğümüzde tek bir şutla Bursa deplasmanından 3 puanla dönebilirdik. 5. dakikada Javito'nun ceza sahasında düşürülmesi ise es geçildi. Ozan orda ikinci sarıdan kırmızıyı görecekti ve normal şartlarda penaltıdan maçın başında öne geçecektik belkide ama dediğim gibi hakem es geçti.

Aslında maça iyi başladık. İlk 20 dakika önde basarak Bursaspor'u uzun oynamaya ittik. Bursaspor'un uzun oynaması sonucu bütün yüksek topları Ömer ve Yalçın sektirmeden indirdi ve Bursaspor'un etkili olmasının önüne geçtik. Fakat Ömer ve Yalçın gayet iyi olmasına rağmen ikisinin indirdiği topları toplayan Ali ve Onur ikilisi ön tarafa oynayamayınca kendi yaptığımız olumlu işin içinde boğulduk deyim yerindeyse. Maç boyunca defansif bakımdan iyiydik ama maç öncesi bizim için en önemli bölge Ali ve Onur'un bölgesiydi. Defansif bakımdan çok fazla sırıtmasalarda ön tarafla köprüyü kuramayınca bu ikili 25. dakikadan sonra baskı yemek zorunda kaldık. Çünkü Ali ve Onur'a gelen topların neredeyse tamamı rakibe gitti. İkisinin ön tarafla olan bağlantısının kopuk olması, Javito'nun diğer maçlara nazaran durgun olmasıda Hasan Kabze ve Stancu'nun ön tarafta oyundan kopuk olmasına yol açtı. Hasan özellikle top almak için gerilere kadar geldi, kaptırdığı topları kovaladı, defansa yardım etti. Oyundan çıkana kadar sahanın en çok koşan futbolcularından biriydi. Stancu'da Hasan gibi hareketli oynadı, kenarlara geldi ama kaçırdığı golün tarifi yok gerçekten. Sezon başından beri Stancu'nun bu şekilde kaçırdığı birçok pozisyon hatırlıyorum. Seken topları tek vuruşla gol yapması tamam ama iş topu sürüp kaleye dikine gidip gol atmaya gelince o olay Stancu'ya iki gömlek fazla geliyor. Ya topun üstüne basıyor, ya o topu toparlayıncaya kadar rakip yetişiyor yada bugün olduğu gibi çok cılız bir vuruş yapıyor...


Cuper diğer maçlardan farklı bir şekilde hazırlamamış takımı Bursaspor maçına ama N'Diaye Adem Koçak ikilisinin Onur ve Ali üzerindeki etkili baskısı bizim adımıza bu maçın bu kadar pozisyonsuz olmasına neden oldu. Ali ve Onur zaten topla çok iyi futbolcular değil. Birde rakip baskılı olunca ve önde basınca bizim oyun düzenimiz tamamen bozuldu. Gosso'nun yokluğunu gerçekten çok hissediyoruz. Gosso'da topla çok iyi bir futbolcu değil ama onun varlığı bile o bölgeye çok daha hakim olmamızı sağlıyor. 2. yarıya belki Hakan'ı oyuna alarak başlayabilirdik ama Cuper Hakan'ın oyuna girişini 70. dakikaya kadar bekletti. Zaten o dakikada sonra maçı berabere bitirmek için oynamaya başladık. Hasan Kabze'nin çıkıp Abdülkadir'in girmesi, yorulan Culio'nun çıkıp Dalmat'ın girmesi yine buna yönelik hamlelerdi. Zor da olsa istediğimizi aldık. İstediğimizi almaya çalışırken zaman zaman oyunu ağırdan aldık. Bursaspor tribünlerinin tepkisi oldu bu duruma ama oldukça ayarındaydı bence vakit geçirmeye yönelik davranışlar. Çok fazla abartılmadan yaptı takım bunu. İlk yarıda Ordu'da oynanan maçın ikinci yarısında Bursasporlu futbolcular çok daha abartılı şekilde süre geçirmeye yönelik oynamışlardı ama son dakikada Yalçın'ın attığı gol planlarını bozmuştu.

Maça damgasını vuran iki adam vardı. Biri Yalçın Ayhan diğeri Ömer Kulga. Ömer'in Süper Lig tecrübesi yok denilecek kadar az iken Ankaragücü maçından sonra bu maçtada ilk 11 çıkıp görevini yerine getirmesi gerçekten takdire şahayan. Onun bu şekilde oynamasının diğer bir etkeni ise tabikide partneri. Yalçın'ın ligin başından beri partnerleri değişti. Sedat, Nickenig, Garcia, Numan ile oynadı. Her zaman tandemdeki en caydırıcı gücümüz oldu. Birkaç talihsiz maç dışında bu sezon sahadaki en verimli adamlarımızdan biri. İlk yarıdaki Bursa maçında son dakikada attığı gol ile bir puanı kazandırmıştı bize. Bugün ise gerek havadan, gerek yerden geçit vermedi Bursaspor hücumcularına. Yerinde kademeleri, zaman zaman uzun toplarla takımı atağa çıkarması... Yani her anlamda elinden gelenin en iyisini yaptı Yalçın. Ömer ve Yalçın'ın hava toplarında çok iyi olmasından dolayı Fevzi'de rahat bir maç çıkardı.

Sonuç olarak ilk yarının aynısını tekrar ediyoruz ama bu hafta bu tekrarı bozmalıyız. Rakip Antalyaspor ve 6 puanlık bir maç. İlk yarı Antalyaspor deplasmanından 1 puan ile dönmüştük ama bu sefer kesinlikle Ordu'da kazanmalıyız. Ligin ilk yarısında yaptığımız seriyi bozmak istiyorsan şimdilik ilk hedef Antalya. Antalyaspor maçını kazanırsak sonrasında herşey daha güzel olacak...

8 yorum:

  1. orta sahanın top yapamadığı görüşüne kesinlikle katılıyorum.hakan ya da abdülkadirden en az biri ilk 11 oynamalı

    YanıtlaSil
  2. fornezzi ne zaman düzelecek

    YanıtlaSil
  3. Yorumların çok yerinde. Sonuna kadar katılıyorum. İnşallah Orduspor'umuz ligde hakettiği yeri alacak.

    YanıtlaSil
  4. Konuyla alakasız bir sorum olacak. Culio'nun satın alma opsiyonu var ama oldu da Fatih Terim, Culio Galatasaray'da kalsın, gelecek sene onu kullanacağım dedi. Culio sizce Galatasaray'a mı döner, Orduspor opsiyonunu kullansın istemez mi ya da siz yakından bildiğiniz için soruyorum, bundan sonraki kariyeri Orduspor'da mıdır artık onun?

    YanıtlaSil
  5. Culio sezon sonunda ne ister bilmiyorum ama geldiğinden beri sürekli dile getirdiği birşey var oda Ordu'da ailesinin ve kendisinin oldukça mutlu olduğu.

    Biz Culio'nun karakterli biri olduğuna inanıyoruz. En azından söylemlerinden öyle biri olduğu izlenimi çıkıyor ortaya. Ben gideceğim Galatasaray'da oynamak istiyorum derse bizimkilerin çok fazla sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Çünkü şuana kadar Culio bizim düşündüğümüz performansın çok uzağında bir performans ortaya koydu. Biz Culio'dan bir Cernat, Grosicki verimi bekliyorduk ama onun tam anlamıyla bu performansı ortaya koyduğunu söyleyemeyiz.

    Galatasaray cephesi Culio ve Stancu'yu uzaktan takip ettiği için iki futbolcu cazip geliyor belki ama ikiside aman aman katkıda bulunmadılar. Stancu'nun 8 gol 4 asistlik istatistiğine rağmen alternatifsiz olduğu için oynadıklarını bilmiyorlar. Culio'da Stancu'da bizde forma giydiler ama şampiyonluğa oynayacak bir takımda bizdeki performanslarıyla bir katkı sağlayamazlar. Sen Culio'yu sormuşsun ama Gs'lilerin son zamanlarda bayağı bi iştahını kabarttığı için Stancu'yu dahil ettim ben.

    Benim açımdan Culio giderse üzülürüm evet ama bizim için yeri doldurulamayacak bir kayıp olmaz. Oyuncu gideceğim derse de kimseyi zorla tutmayız.

    YanıtlaSil
  6. Culio farklı bir futbolcu aslında. Selçuk İnan'da da bu vardı mesela. İstatistiğe pek yansımaz yaptıkları. Cernat farklı bir futbolcu, tam bir 10 numara o, işini yapıyor. Grosicki ya da, gole dönük bir kanat oyuncusu. Culio farklı ama.

    Culio üzerindeki beklenti şundan büyümüş olabilir. Geçen sezonun değerli isimlerinden biri oldu Galatasaray adına ve gidişinden herkes üzüldü. Hatta Terim de Arda'nın gideceğini bilsem Culio'yu yollamazdım dedi. Değerli bir isim, bence bu sezon iyi de katkı verdi. Stancu konusunda haklısın ama. Galatasaray'da da beklediğimi alamamıştım ondan, Orduspor günleri daha iyi geçer dedim ama performans açısından istikrarsız. Artı olarak 5 milyon küsür vermişti Galatasaray onun bonservisine. Bu da bir hayal kırıklığı. Stancu akıllara gelmiyor Galatasaray'da ama keşke Culio kalsaydı sürekli denen birşey.

    Soruyu sormak istememin sebebi, Culio'yu geri istiyor falan değil Galatasaray. Merak ettim düşünceleri, bundan sordum. Severiz ama Culio'yu, güzel insandır :)

    Not: Bu da benden bir öneri nacizane. Abiler, bence yorum olayına onay durumunu getirin, her yorum yayınlanıyor anında ve bir de şu kelime doğrulama kalksa :):)

    YanıtlaSil
  7. Culio konusunda sana katılmıyorum Burak. Culio'da bir Cernat yada Grosicki etkisi yaratabilecek potansiyel var. Zaman zaman bunu gösterdi bize. O yüzden beklentilerimiz yüksek. Çok rahat adam geçebilmesi, etkili şutları, ara sıra frikikleri vs ile her bakımdan bir 10 numara kalıbına uyuyor ama bunları tam anlamıyla sahaya yansıtamadı. Hiçbir futbolcudan potansiyelinden fazlasını bekleyemeyiz. Culio'da potansiyel var şuana kadar o potansiyelin çok azını sergiledi.

    **

    Kelime doğrulama nasıl kalkar bilmiyorum ama kurcalamak lazım biraz.

    YanıtlaSil
  8. Culio aslında bir 10 numaradan öte orta sahada iki yönüyle oynayabilen bir isim. Forvet arkasında, sol kanatta da kullanır ve verim alırsın ama mevki anlamında bu bölgelerin asıl futbolcusu değil. Bu yüzden de Cernat veya Grosicki etkisi almak güç, hadi aldın diyelim, bunu istikrara yayması güç. Culio'nun tarzı biraz daha Fernandes vari. Galatasaray'da bunu görmüştüm, transferi sırasında da birçok maçını izledim. Oyunu iki yönüyle oynar, mücadele eder, topu fazla ayağında tutmaz ama paslarıyla, şutlarıyla anlık etkileri vardır ve bunu istatistiğe pek dökmez. Genel olarak bakınca da takımın en mücadeleci, en iyi isimlerinden biri Culio dersin.

    Culio'nun büyük fark yaratmasını bekledim bende aslında, ben de beklediğimi tam olarak görebilmiş değilim ama yanlış yönde beklentiler de var, doğru olarak kullanılmadığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...