17 Şubat 2012

Hedef ? | #27 - Gaziantepspor vs Orduspor


Bu maça bu başlık yakışır.
Ligde kalmak ile Avrupa hayali arasında gidip geliyoruz. Gerçi bu takımın bu saatten sonra düşme korkusu yaşamayacağına inancımız tam olsada, futbol bu. Maçı 90 dakika, maratonu 34 hafta. İçimizin rahat etmesi için bir galibiyet daha şart. O maç bu maç olur mu? Olabilir, olması mantıklı çünkü.

Puan alamazsak rahatlayamayacağımız, puan veya puanlar alırsak Avrupa hayallerine dalacağımız bir maç bu maç. Takımın rotası açısından çok önemli. Gaziantepspor tarafı içinde tabi. Bizden çok onlar için önemli. Bu tür ani düşüşleri aklım almıyor. Bir takım bir senede bu kadar değişemez? Hani nerde istikrar o zaman? 2 sene öncesinin şampiyonu Bursa şimdi ne halde. 2 sene önce şampiyonluğa oynayan Sivas, sonraki sezon ligde zorda olsa kalan yine aynı Sivas. Ve geçen senenin Anadolu'da en flaş takımlardan birisi olan Gaziantep, bugün 16. sırada. Ve ciddi manada düşme korkusu yaşıyorlar. Lige başlanıldığında geçen seneye göre çok fazla değişmeyen bir takımın tavandan tabana düşmesi sorgulanabilir. Anadolu neyi yanlış yapıyor?

Evinde kolay kolay maç vermiyorlar. Çokta ahım şahım bir top oynadıkları söylenemez zaten. En son kazanılan bir Sivas maçlarını izlemiştim statyumlarında, rakipleri 10 kişi kalmasa kesinlikle 3 puanı alamayacaklardı. Takım halinde birşeyler yapmaya çalışsalarda an geliyor bir kişisel hata tüm maçı alıp götürebiliyor. Ki Gaziantepspor'un şu an ki konumu takımın kötülüğünden çok kişilerin anlık kötülüğünden kaynaklanıyor. Hemen hatırlayalım 2 hafta önce oynadıkları Galatasaray maçını, yada 1:0 kaybedilen Eskişehirspor maçını. Gaziantep'te kazandıkları son 2 maçta ise ya ilk dakikada yada son dakikalarda atılan gollerle gelen 3 puanları mevcut.

Gaziantep'i yeneriz, adınızı gözümüzde fazla büyütmezsek. "Gaziantep düşmez." diyoruzda, bu iş şakaya gelmez, bu Gaziantep düşebilir. Kişisel isteğim düşmemesi taraftarı tabi. Deplasmanda Eskişehirspor'u yenen takımımız Gaziantep'ten de 3 puan getirebilir. Disiplinini kaybetmediği sürece. O düsüplini bu sene o kadar çok kaybettik ki, 3:0'da rahat edemez mi insan?
Edemezmiş...

Geçen hafta büyük yara aldı Gaziantep, Trabzon deplasmanında. Uzun yıllar unutulmayacak bir maçtı gerçekten. Az önce bahsettiğim kişisel hataların pek bir âlası vardı o maçta. Bir Popov vardı mesela, belki seneye Trabzonspor'da oynar yorumunu yaptım içten içe. 7 yabancı krizini hatırladık tekrar, yıllar önce oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe maçından sonra. Çok yara aldı Gaziantep. Sadece 4 gol yemekle kalmadı en önemli 2 oyuncusunu da kaybetti kart yüzünden. İşte bu maçta bırakın beraberliği bizleri 3 puan havasına sokan sebeplerden birisi Karce ve Danny'in olmayışı.

"En büyük savunma, hücumdur" diyor bir reklamda. Gol atıp üzerine yatmak bize yakışmaz. Rehavet bize yakışmaz. Gol atar kapanırsan, bir kurtarırsın iki kurtarırsın, üçüncüde canını yakarlar. Biz, sahada bizlere gurur veren bir takım izlemek isteriz mesela. Antalya maçının, Karabük maçının ilk yarısını her maçın maksimum 65 - 70 dakikasında görmek isteriz. Geçen sene Ordu'da oynayıp 2:1 kaybettiğimiz bir Altay maçı vardı hatırlayın? Kaybedelim gerekirse ama Altay maçı gibi kaybedelim. Ya da kaybetmeyelim yahu. İyi oynadığımız her maçı kazanalım mümkünse.

Gaziantepspor ile resmi olarak 16. maçımıza çıkacağız. Gaziantep'te oynadığımız maçlar içinde tek galibiyetimizi 1988-1989 sezonunda 2. Lig'de 1:0'lık sonuçla almıştık. En farklı galibiyetimizi 1974-1975 sezonunda 4:0 ile alırken, en farklı mağlubiyetimizi 1980-1981 sezonunda yine aynı skorla almıştık. Gaziantepsor ile Orduspor arasında ki en gollü maç ise 1988-1989 sezonunda Gaziantep'te, Gaziantepspor'un 4:2 üstünlüğü ile sona eren maçtı. Sezounun ilk maçında ise neredeyse pozisyonsuz geçen maçta Ordu'da iki takımda birbirine gol atabilme başarısını gösterememişti.

Yazının başında vermemiz gereken maç bilgisi şimdi vereyim bari. Değinmesek olmaz. Maç Pazar günü, saat 13:00'da. Fırat Aydınus ise maçın hakemi.

Rakipte Dany ve Karcemarskas cezalı, Orhan Gülle ve Muhammet Demir'in ise sakatlıkları var. Bizde kronik sakatlar dışında Onur ve Abdulkadir bu maçta yoklar. Garcia ise cezalı. Gaziantep'in attığı gollere bakıldığında dakikalar arasında çok fazla fark yok. Yani maçın her anında gol atabilecek bir yapıdalar. Mesela biz en fazla golü 16 ve 30 dakikalar arasında ki 15 dakikada bulduk. Bu dakikalar arasında attığımız gol sayısı 10. En çok gol atanlar listesinde ilk 2'de bulunan Muhammet Demir (5 gol) sakat ve Olcan Adın (4 gol) Trabzonspor'a transfer olmuştu. Aynı zamanda en çok oynayanlar listesinde ilk 3'e girenlerin içinde bu maçta oynayamayacak olan Karcmarskas 1980 dakika ve Dany 1868 dakika ile bulunorlar. Popov ise bu sezon 1950 dakika sahadaydı.

Hemen kendime pay çıkarıyorum, bu sezon gittiğim tek maç olan Kayseri deplasmanından sonra takımın iflah olmaz düşüşü, bu maçta beni korkutmuyor değil. Umarım uğursuzluğum sadece ve sadece o maça özgüdür. Yani sonuçta yerinde izlediğim iki maçtada bu takım şampiyonluk yaşadı Samsun ve Eskişehir'de (:

Gaziantep'ten öncesiyle sonrasıyla sizlere en güzel paylaşımları yapmaya çalışacağız burada ki yazılarımızda, facebook ve twitter sayfalarımızdan. Şimdilik iyi akşamlar. Mutlu Ordusporlu hafta sonu dileğiyle...

1 yorum:

  1. haftanın sonucunu en merak ettiğim maçı.cuper'den sonra ordu çok çabuk gelişim gösterdi ki takdir etmemek mümkün değil.gosso'nun gelişine paragraf açmamana şaşırdım doğrusu,onun katılımı ile ordu daha iyi olacaktır.açıkcası ordu'nun bu kadar formda olduğunu bilmesem antep kesin alır derdim ama her ihtimale açık bir maç...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...