21 Haziran 2012

Abdurrahman Dereli ve Sedat Bayrak




















Abdurrahman Dereli ve Sedat Bayrak'ın önümüzdeki sezon da Orduspor'da olmaları planlanıyordu fakat birkaç haftadır kulaktan kulağa dolaşan dedikodular bugün Abdurrahman Dereli'nin Kasımpaşa'ya imza atması ile gerçeğe dönüştü. Abdurrahman ve Sedat ile ligin sonlarına doğru 1'er yıllık daha sözleşme imzalanmış ve kasaya konulmuştu. Bir nevi karşılıklı olarak taraflar için bir güvence göstergesiydi bu durum. Lig bittikten sonra da Abdurrahman ve Sedat ile bir araya gelinmiş ve karşılıklı olarak imzanın atılacağı tarih belirlenmiş. Fakat sonrasındaki süreçte Abdurrahman ve Sedat daha önce belirlenen şartların uzağında şartlar talep edip işi yokuşa sürmüşler. Yönetim de daha önce anlaşma sağlanan koşullardan taviz vermeyince ayrılık kaçınılmaz olmuş. Olayın özeti tam da bu olsa gerek. Daha önce bolca şahit olduğumuz gibi futbolda verilen sözlerin hiçbir anlamı yok.

Abdurrahman Dereli ve Sedat Bayrak geçtiğimiz sezonun şartlarında bizim için çok iyi transferlerdi. Süper Lig tecrübeleri oldukça fazla olan bu iki isimden beklentilerimiz çok fazlaydı ama istatistiklere baktığımız zaman beklentilerimizi karşıladıklarını söyleyemeyiz. Abdurrahman ligin büyük bir bölümünde Garcia'nın alternatifi olurken 20 maçta görev aldı. Sedat ise geçirdiği sakatlık sebebiyle uzun süre forma giyemedi ve o da 14 maçta forma giydi. Yani o da bir alternatif olmaktan öteye gidemedi. İkisinin bu sezon devam etmeleri iskelet yapıyı korumak adına bizim için önemliydi ama yerleri doldurulamayacak isimler de değiller. O yüzden bu ayrılış konusunda ne Abdurrahman ve Sedat'a ne de yönetime yüklenmeye gerek yok. İki futbolcu bir nevi farklı yollara gitmeyi kafalarına koymuşlar ve yollar ayrılmış. Her ikisine de Süper Ligdeki ilk sezonumuzda verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz.

Bundan sonra bizim konuşmamız gereken Sedat ve Abdurrahman'ın yerlerini nasıl dolduracağımız. Sedat'ın yokluğunu kendi içimizde revize edebiliriz ama Abdurrahman bizim adımıza önemli bir isimdi. Cuper'in Garcia'yı stoperde oynatmayı planladığını düşündüğümüzde Abdurrahman ilk 11 rotasyonunda yer alacağını düşündüğümüz bir isimdi. Fakat şimdi en az onun ayarında bir futbolcu ile o boşluğu doldurmamız gerekiyor. O boşluğu doldurması için kadroya katmayı düşündüğümüz ilk aday Samsunspor'da forma giyen Adem Alkaşi. Adem Samsunspor'da geçtiğimiz sezon 34 maçta forma giydi. Genel performansına da baktığımız zaman bizim için oldukça iyi bir hamle olabilir Adem Alkaşi. Adem'in sözleşmesi devam ediyor ama Samsunspor ile ortak bir paydada buluşulabilir. Banahane, Bruno, İrfan, Müslüm gibi isimleri bu transferde kullanabiliriz mesela. Hem Bank Asya'da iddialı bir takımda forma giyerler hem de Ordu'ya yakın olmalarından dolayı performanslarını daha yakından takip etme şansı bulabiliriz. Ayrıca ek olarak Yalçın'ının da takımdan ayrılma ihtimalini düşündüğümüz zaman Samsunspor'da forma giyen Kemal Tokak'ı da düşünebiliriz.

Her ne kadar yabancı transferine önem versek de yerli rotasyonu için de artık cidddi hamleler yapmamız gerekiyor.

1 yorum:

  1. Bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize klavyenize sağlık. Blogunuzu yakından takip ediyorum. Başarılar dilerim

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...