5 Haziran 2012

Amaç Futbolcu Kazanmak mı, Para Kazanmak mı?

ALT YAPI SEÇMELERİ

15– 16- 17 Haziran 2012 tarihlerinde Orduspor Altyapı Seçmeleri yapılacaktır.
1993, 1994, 1995, 1996 doğumlu futbolcular seçmeye katılabilirler.

Seçmelere katılmak ücretlidir.
1993 ve 1994 doğumlu futbolcuların katılım ücretleri 200 tl.
1995 ve 1996 doğumlu futbolcuların katılım ücretleri 175 tl.

Şimdi şöyle bir durum var. Biz şahsen idrak edemedik. Amaç Orduspor'a yetenekli gençleri kazandırmak mı, yoksa bu işten para kazanmak mı ? Bu para belirlenirken mantıklı bir sebep düşünüldü mü yoksa, eller ovalanarak ''1000 çocuk gelse şu kadar para yapar, iyi iyi'' mi denildi?

Birde şöyle birşey var.

Seçmeye katılacak futbolcuların ulaşım, konaklama ve yemek ücretleri kendilerine aittir. Her futbolcu antrenman malzemesini kendisi getirecektir.

Orduspor Kulübü, Orduspor'da futbolcu olmak isteyen 12,13 yaşındaki çocuklara iki öğün yemek verip, bir şort T-Shirt hediye edemeyecek kadar aciz bir kulüp mü? 200 Lira para istiyorsun çocuklardan, bir de bu boyutu durumun.

Ne diyelimki.
Endüstriyel futbol işte...
Yalnız, geleceğimiz dediğin çocukları bari sermaye olarak görmeseydin be Orduspor.
Yakışmadı!

4 yorum:

  1. Akıl işi değil. Garantisi dahi olmayan seçmelere 200 lira verebilecek lükse sahip olan bir aile zaten çocuğunu futbola yönlendirmez. Bu yanlıştan dönülecektir bundan eminim

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru bi tespit, para alınmamalı ki alındı diyelim çocuklara alınan para karşılıgında malzeme verilmeli.Yoksa ORDUSPOR şeçmelerinde 3 büyüklerin formaları cirit atar böylece istediğimiz şehrin takımın tutma alışkanlığımız artar(!)

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle forma ve antreman malzemelerini düşünelim; Ordusporun bunları sağladığı zaman başvurunun boyutunu düşünebiliyor musunuz? Gidecek iki top koşturacak kramponu kapacak çocuk.İkincisi para konusu.Başvuracak çocukların sokakta iki yop sürenlerden değil beledeiyelerin vakıfların altyapılarından toplamayı düşünüyorlar belliki.Ücretlendirme başvuru boyutunun düşük,kalitenin yüksek tutulması için yapılmış.200 lira fazla o başka konu.Tam olarak emin olmasamda altyapıda olsa, lisanslı çocukları bulundukları kulüpten almak için ufak bir ücret ödenecek zaten,muhtemelen gelenlerin üzretlerinide bulundukları mini-kulüpler karşıayacaktır diye tahmin ediyorum.Yarı tahmin yarı bilgidir;yanlışım varsa düzeltirseniz memnun olurum.

    YanıtlaSil
  4. Malzemeden kastımız seçmelerde giyebilecekleri bir şort ve forma. Keşke öyle olsaydı da aşırı ilgi olsaydı. Seçmeleri kademeli yaparlardı daha verimli olurdu. Ne bileyim 1000 kişi başvurduysa ilk etapta yarısını eleyip o şekilde yola devam ederlerdi vs.

    Olayın aslında iç yüzü, dış yüzü yok.
    200 lira aşırı bir meblağ.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...