19 Temmuz 2012

Bir Sol Bek Onerisi: Atila Turan

Bank Asya`dan yeni cikmis bir takim olarak ilk yilinda oturmus bir transfer stratejesi denedi ve basarili oldu Orduspor. Ligi taniyan ne verecegi az cok belli olan orta kalite iki uc yerli ve cogunlugu kiralik yabanci oyuncular ve kendisini super lige tasiyan oyuncularla ilk senesinde ekonomik yapiya zarar vermeden ligde kalmayi basardik.

Ikinci senemizde ekonominin biraz daha oturmasi ve Orduspor klubunun Bank Asya kimliginden kurtulup, Super Lig takimi kimligi kazanmasi ve Hector Cuper gibi vizyon bir hocanin olmasiyla daha saglam bir transfer stratejisi bekliyordu bizi. Bu dogrultuda yuksek yerli piyasasina inat butceyi dogru olmasini umdugumuz kaliteli liglerin alt takimlarinin basarili isimlerini tercih ederek karsiladik. Yerli kadromuzun standartlarin altinda oldugunu dusunursek yabanci oyuncularimizin performansi ve basarisi takimimizin Super Lig`deki yerini belirleyecek.

Bu anlamda baskan Nedim Turkmen` de eksik yerli kadrosunu gormus olacak ki bir sag acik ve bir sol bek aradigimizi medyaya ve taraftarlara bildirdi. Bu istekleri goz onunde bulundurdugumuzda sag acik bolgesine onlarca isim bulabiliriz fakat futbolun en kisir bolgesi olan sol bek bolgesinde sadece biz degil Turkcel Super Ligi de sikinti cekmekte. Yerli piyasada sol bek dedigimizde, BJK, FB, GS da oynayan sol bekleri cikardigimizda aklima Ergun Teber disinda standart ustu bir sol bek gelmemekte.... Fakat bu bolgede yerli piyasasinin cok uzaginda klasik Almanya gurbetcisi de olmayan ciddi bir firsat transferi bizi bekliyor aslinda.

Fransa`dan bir gurbetci, ATILA TURAN

Kimdir Atila Turan ?

1992 dogumlu olan Atila aslen Fransa dogumlu. Gurbetci futbolcu denince akla ilk gelen Almanya, Isvicre, Hollanda`dan cok uzakta Fransa`nin Grenoble klubunde futbola baslamis bir isim Atila. 2010 yilinda 18 yasinda yaptigi resmi sozlesmeyle A takimda yer almaya baslayan Atila ilk senesinde 21 maca cikip 3 de gol atma basarisini gosterdi. Ki bu basari ona Portekiz`in en buyuk kluplerinden Sporting`in yolunu acti. Fakat burda hic bir resmi mac yapmadan beklentileri (simdilik) karsilayamadigi icin Beira-Mar takimina gonderildi. Beira-Mar`da ise sadece 8 maca cikabilen Atila sene basinda Sporting Klubune geri dondu.


Nasildir Atila Turan ?

Atila`nin becerisi bugun degil gecmisten gelmekte. Fransa milli takimin 16 yas alti kategorisinden baslayip 19 yas alti gruplarina kadar ilk 11 inde bulunmus bir isim. Alt yapida gosterdigi basaridan sonra Grenoble`da resmi sozlesme imzalayip ilk senesinde ciddi derecede asist ve bir sol bek icin cok da fena sayilmayacak gol katkisini yapmis bir isim.

Fransizlarin boyu sebebiyle `Yeni Lizarazu` olarak da nitelendirdigi Atila, yine Lizarazu gibi futbolunda hucumunu eksik etmeyen, surekli bindirip guzel ortalar kesebilen ve yasina gore fizigi gayet yerinde olan bir isim. Bunun yani sira duran toplarda (korner ve frikik) ciddi derecede katki saglayabilen bir isim.

Negatif yonlerine bakarsak agir alt yapi egitimine ragmen kademe
anlayisinin oturmayisi ve enerjisini 90 dakikaya
yayamamasi su anda en buyuk eksiklikleri.

Neden Atila Turan ?

Her genc futbolcunun erken tercihleri gibi Sporting tercihinde bulunan Atila Beira-Mar performansi sonrasinda beklentileri karsilayamadi. Burada her ne kadar Atila`nin eksiklikleri olsa da, Sporting`in ciddi bir cikis grafigi olan bir ismi yanlis yonlendirmesinin de buyuk bir etkisi var. Tabi oyuncu adina bu krizi bir firsata cevirmek ise bizim yoneticilerimizin isi.


Sene basinda Sporting`in 1 milyon Euro`ya aldigi, Atila klupten rahatlikla kiralik (Opsiyonlu) veya bonservisiyle alinabilir. Turk yerli sol bek gibi en bulunmaz kumasi aradigimiz yerde potansiyel durumu olan Atila bize cok sey katabilir. Bundan bir sene once Bursaspor, Galatasaray, Genclerbirligi gibi takimlarin radarinda olan Atila, yuksek bonservisiyle sikinti yasanmisti. Simdi ise bizim yerli bir sol bek aradigimiz yerde yillarca Fransa`da bu isin alt yapisini almis, bonservis bedelleri ucuk olmayan ve en onemlisi ileride satisi olabilecek basarili bir isim.

Baskanin ve teknik kadronun istedigi yerli sol bek bolgesini ve yerli piyasasini dusunursek Atila`nin ismi bir adim daha ileri cikiyor. Yildizi cok da parlamadan alabilecegimiz Atila`yi bu ligde cok dogru yerlere pazarlayabiliriz. Daha simdiden bizim gibi dusunen lige yeni cikmis Elazigspor`un da Atila`nin pesinde oldugunu ekleyelim.


Atilla Turan`in kisa videosu ektedir.
http://www.youtube.com/watch?v=vDPFyxD1BhQ&feature=youtu.be

13 yorum:

  1. Atilla sadece sol bek oynayan bir futbolcu degil defansin merkezinde sol bekde defansif orta saha olarak görev alabilen çok yönlü bir futbolcu gelirse çok büyük katki verebilecek bir isim
    Not : Grenoble takimi iflas ettigi için Atilla için bonservis bedeli önenmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kaynaklarda bonservis ödendi, bazılarında ise ödenmedi diye geçiyor ama Sporting'e gidişi vakti zamanında bayağı bir konuşulmuştu.

      Potansiyeli var ve bu potansiyeli açığa çıkarabileceği bir yer Türkiye.

      Sil
    2. Konu aslinda bonservisi degil ne kadar faydali olabilecegi olmaliydi ama benim hatamdan dolayi buralara geldi kusura bakmayin.

      Sadece Atilla degil Tinhan, Matsui, Mendy ve Cianci gibi futbolcularda bedava ayrilmisdi.
      Atilla nin bedava ayrildigi hakkinda yapilmis kuçuk bir haber http://www.foot-national.com/foot-grenoble-atila-turan-signe-au-sporting-portugal-27015.html

      Sil
  2. Ayrıca kendileri FM efsaneleri arasındadır :)

    YanıtlaSil
  3. Malum solbek kıtlığında Cuper ile parlaması yüksek olan bir futbolcu.
    Fransa Milli Takımının yaş kategorilerinde defalarca oynamış, bir dönem Barcelona'nın takip ettiği, Sporting'in resmen kaçırarak transfer ettiği bir adam kötü olamaz.

    Memlekette Hakan Balta gibi adamlar milli takımlarda oynarken bu tarz bir çocuğu getirebilirsek büyük iş yaparız. Tutmazsa çok şey kaybetmeyiz ama tutarsa çok şey kazanırız.

    YanıtlaSil
  4. Sol bek alınsa iyi olur ama başkanın son açıklamasına göre sol bekten vazgeçildi. Tek sıkıntı sağ açıkta diye açıklaması var. Bunu basın sözcüsü levent yıldırımda doğruladı..
    Sağ açık öneriside bekliyoruz. Gurbetçi falan olursa iyi olur.. Bu arada yazı çin ellerinize sağlık.. Sol bek gündeme gelirse, bu isimde akıllarında bulunur.

    YanıtlaSil
  5. Sol bekten vazgeçildi diye açıklama yapıldı ama o bölgeye transfer yapılması gerekiyor. Selçuk ve Hüsamettin götüremeyiz.

    YanıtlaSil
  6. sağ ve sol kanatlarımıza transfer yapılmaslı sezon ortasında sakatlık kart cezalısı ve rotasyonu düşünecek olursak olmayacak adamdan kanat oyuncusu yapabiliriz bu da hiç iyi olmaz takımımız adına.bütün ihtimalleri düşünmeliyiz...

    YanıtlaSil
  7. Gelecek adına Atila alınması gereken direk isim olabilir ama bu sezonki ihtiyacımızı karşılamaya önelik olarak Trabzonda yedek oturan Ferhat Öztorun da düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Atilla bu sezon için bile Ferhat'tan çok daha iyi olurdu.

      Sil
  8. ve Atilla Orduspor'da umarım kalıcı olur, başarılarla dolu yıllar geçirir

    YanıtlaSil
  9. This post gives clear idea in support of the new visitors of blogging,
    that really how to do blogging.

    Feel free to surf to my web blog: Canlı Tv Izleme haber

    YanıtlaSil
  10. Hello to all, it's in fact a nice for me to pay a visit this site, it contains priceless Information.

    Here is my web page; SEO

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...