8 Eylül 2012

Hollanda:2 Türkiye:0 | Değişim!


Her yeni hocada yeni umutlar yeni bir taktiksel anlayışa bürünüyor milli takımımız. Maçın 11 inde olması gerekenler dışında beklenmeyen isimlerde vardı kadroda. Maç içinde gelişen olumlu sonuçların önünü kesende yeni hocamız olmuştu..

Abdullah hoca için söylemek istediklerim Tunay, Emre ve Hamitli bir ilk 11 başlaması olmuştu. Maç eksikleri ile dolu 3 oyuncuyu 11 e koyması ilk hatası idi. Nuri ile hatalarını taçlandırmasıda cabası. Hamit, Robben gibi bir isim karşısında hem ağır kalıyor hemde rakibe pozisyon bulmada çok kolay davetiye çıkarıyordu. Ağır bir bek yerine daha dinamik Gökhan yedek klübesinde oturur iken daha doğru dürüst maç oynamamış Emre'nin sahada olup Selçuk'un kenarda oturmasına ayrı bir yazı yazılır ama neyse geçelim şimdilik.

Çok uzatmadan şuraya geleyim diyorum...Yediğimiz gol. Evet son yılların hem ülke futbolunda hem milli takımlarımızda kronikleşmeye doğru giden zaafımız, hastalığımız ve İngiltere Primier Lig gol kralının markesini, kafasına topu bekleyen Arda Turan'ın yapması gereken adam paylaşımını nasıl yaptığımızın (yapamadığımızın) izahını Abdullah hoca 3 kişinin arasında topa vurmasını talihsizlik diye adlandırıyor. Kendimiz edip kendimiz buluyoruz başkada bir izahı yok.

Selçuk'un "bu maçlık taktiksel nedenlerden sahada yok" denmesi nasıl bir taktiksel anlayışa büründüğümüzü gösterdi. Dün ki amaç ; Tunayla Mevlütle atakları olgunlaştırıp gole gitmekti. Saha içinde oyunla bizlere söyledi Avcı.. Yani ben öyle anladım.

Oyun geneline bakalım biraz da oyun içinde hata gırla ama 2. gole kadar oyun içindeyiz ki takım içinde kalan kırıntıların bir esamesi idi bu bana kalırsa.. Şu Hollanda'ya karşı çok pozisyon bulup sonuçlandıramamak, üstüne basa basa oyun içinde kopmamak bunlar da takımımızın artıları idi.

Kısmen beklentileri veren bir milli takım izledik dün akşam. Bu maçtan çıkaracağımız tek şey oyuncu tercihlerini beklenen şekilde yapılması. Yani rakibe göre bahsettiğimiz noktalarda üstünlük sağlayacak, oyun içinde ve takımın 11'ine bakıldığında 11 üzerine eleştiriyi minimize edecek 11'ler ile sahaya çıkmasını bekliyoruz hocamızın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...