21 Eylül 2012

Kaldığımız Yerden Devam | 5.Hafta İ.B.B vs ORDUSPOR


Ligde 4 hafta geride kalırken umut ettiğimiz bir başlangıç yaptığımızı söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sezona nazaran bu sezon daha dengeli bir fiktüre sahibiz. Geçtiğimiz sezona da iyi başlamış fakat zorlu maçların üst üste gelmesi üzerine alınan başarısız sonuçlar neticesinde Metin Diyadin ile yollarımız ilk yarı bitmeden ayrılmıştı. Ligin henüz başı olduğu için çoğu takımın tam anlamıyla lige odaklandığını, kadrolarının oturduğunu söyleyemeyiz. O yüzden haftalar ilerledikçe ligin çok daha zorlu bir hal alacağını söyleyebiliriz.

Çoğu takımın henüz kadrolarını oturtamadığını söyledim ama İstanbul Belediye'yi bu takımların dışında tutmak lazım. Abdullah Avcı'nın gidişinden sonra Arif Erdem ile bir bocalama dönemi yaşadılar ve lig sonunda yolları Arif hocayla ayrıldı İBB'nin. Sezona geçtiğimiz sezon Beşiktaş'dan tanıdığımız Carvalhal ile başladı İBB. Geçtiğimiz sezonki as kadrolarını büyük ölçüde koruyup  portekizli kaleci Eduardo ve sağbek Geraldes gibi isimlerle kadrolarını güçlendirdiler. Carvalhal'ın gelişiyle birlikte Abdullah Hoca'nın İBB'ye oynattığı oyuna benzer bir sistemle sahaya çıktıklarını söyleyebiliriz. 4-2-3-1 görünümlü bir kadro yapıları var ama hücumda çoğu zaman 4-3-3'e dönüyorlar ve ellerinde hücum futbolunu çok iyi oynayacak isimler var. Webo, Tom, Visca, Doka, Holmen gibi isimler gerçekten Süper Lig'de İstanbul takımlarını bir kenara koyduğumuz zaman hücum anlamında çok iyi isimler. Fakat hücumda bu kadar alternatifli ve iyi isimlere sahip olmalarına rağmen defansif anlamda sıkıntıları olan bir takım olduklarını söyleyebiliriz. Bu sezon genellikle Can Arat ve Metin Depe tandemi ile çıktılar maçlara. Bu ikilinin ortak özelliği ağır ve savunmanın arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşayan isimler olduğunu söyleyebiliriz. Bizim de Barral, Stancu, Hasan Kabze ile savunma arkasına atılan toplar ile oldukça fazla pozisyona giren bir takım olduğumuzu düşündüğümüzde İ.B.B'nin bu eksikliğini olumlu kullanmamız durumunda önemli pozisyonlar yakalayabiliriz. İstanbul Belediye açık oynamayı seven biz ise kontrolü bırakmadan gol arayan bir takımız. Deyim yerindeyse zıt kutuplarda iki ekibin mücadelesi olacak bu karşılaşma. Lige yaptıkları başlangıca, geçtiğimiz hafta deplasmanda Akhisar karşısında aldıkları 4-0'lık galibiyete baktığımız zaman lige iyi başladıklarını söyleyebiliriz ama biraz içlerine girdiğimiz zaman çok da tat veren, bildiğimiz Belediye gibi olduğunu söyleyemeyiz. Kadro olarak potansiyelleri var ama o potansiyeli şuanda tam anlamıyla sahaya yansıtamıyorlar. Akhisar'a karşı aldıkları 4-0 galibiyet'de buldukları gollerin tümü Akhisar'ın çıkarken kaptırdığı toplardan gelen goller. Akhisar gibi haddini bilerek, hücum gücü oldukça düşük bir takıma verdikleri pozisyonlar ise defanslarındaki sıkıntıyı doğrular nitelikde.


Yarın ama bizim nasıl bir anlayış ile başlayacağımızın da önemli olduğunu söyleyebilirim. Hector Cuper rakibe göre kadro çıkaran bir teknik adam değil. Kendi prensipleri ve kafasındakilerden taviz vermez. O yüzden İ.B.B'nin artı hücum gücüne karşı özel bir önlem alacağını düşünmüyorum. Zaten 4 savunmacı iki tane de savunma yönü ağır basan önlibero ile sahaya çıktığımız için bizim açımızdan çok da farklı bir durum olmayacak. Hücum anlamında ise Kayserispor maçına benzer bir düzende sahaya çıkabiliriz. Monje'nin sakatlığı geçti ama belki riske edilmeyebilir. Fakat Monje'nin oynaması durumunda Barral'ın partneri kim olur onun seçimini kestirmek şimdilik zor. Ben Kayserispor maçındaki dizilişi bozmayacağını. Maçın gidişatına göre Monje ve Yiğit Gökoğlan'ı değerlendireceğini düşünüyorum.

Maça kağıt üzerinde baktığımızda oyunu tutup savunmada gerçek kimliğimizi sahaya yansıtırsak İ.B.B'nin defansif zaaflarından dolayı gol bulmamızın çok güç olduğunu düşünmüyorum. 2. haftada oynadığımız Eskişehir maçından sonra umarım bu sezon Olimpiyatta 2. galibiyetimizi alırız ve Ordu'da Galatarasay ile liderlik için karşı karşıya geliriz. :) Kazanıp ligin zirvesine çıkarsak güzel olur. Lig sonuna kadar orada kalamayız belki ama 6. hafta oraya çıkmak hem takım için hem de bizim için güzel olur. Tabi öncelikle bunun için yarın İ.B.B'yi geçmemiz lazım...

1 yorum:

  1. Fornezzi

    Garcia Ali Agus Atila

    Umbides Nizamettin Şamil Monje

    Hasan Kabze - Barral

    Oleeeey Yardır Ordusporrr :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...