20 Ocak 2013

Haftanın Maçı #18 | Orduspor vs Mersin İdman Yurdu

Yarın akşam, saat 20:00'de 2013 yılını Mersin İdman Yurdu maçı ile Ordu'da açıyoruz. Maçın yayını Lig Tv 2. Hakem ise Ali Palabıyık. Palabıyık'ın bu sezonki 3. Süper Lig maçı olacak Orduspor-Mersin İ.Y. maçı. 2012/2013 sezonunda daha çok Bank Asya'da görev yaparken gördük kendisini. Maçlarında sık sık kartına başvuran bir hakem. Ve bu kartların çoğunu da ev sahibi takımlara çıkartmış durumda. Hakem hakkında biraz fazla durdum çünkü çok aşina olmadığımız bir isim olduğundan ve Orduspor'umuzun ilk defa maçını yöneteceğinden kaynaklandı biraz.

Mersin İdman Yurdu deplasmanların en kötü takımı durumunda. Oynadıkları 9 maçta sadece 3 beraberlikle deplasmanlarda son sıradalar. Genel sıralamaya da baktığımız da kendilerini 17. sırada görüyoruz. Aldıkları 3 galibiyeti de Mersin'de aldılar. Karabükspor, İstanbul B.B. ve Akhisar B. 3 puan aldıkları takımlar. Mersin ile devam edelim yola. Akdeniz ekibi devre arasını hareketli geçiren takımlardan oldular. Bu dönemde kadrolarına 2'si kiralık 7 oyuncu kattılar. Bu oyuncular içinde biri kaleci (Bicik), diğeri ise çok yakından tanıdığımız Gosso'da bulunuyor. Özellikle Gosso'nun transferi, Mersin ile aramızda ileriki zamanlarda sıkıntı yaratabilir ki bunu da bekleyip göreceğiz. Tanju Kayhan (Kiralık), Burhan Eşer (Kiralık), Kemal Tokak, Mehmet Yıldız ve Milan Mitrovic, Mersin İdman Yurdu'nun devre arasına ait diğer transferleri oldular. (Kemal Tokak transferi için Gaziantepspor ile anlaşılamamış) Gelenler yanında gidenlerde fazlaydı bu dönemde konuk ekipte. 5 isimle yolları ayırdılar, bir nevi baştan bir takım oluşturdular herşeye sıfırdan başladılar. Böyle bir ani değişim bu hafta bize avantaj sağlayacaktır.

Her ne kadar transfer yapamasakta... Evet biz devre arasını Mersin kadar parlak geçiremedik. Gündemde hala bir sürü isim var ama şu an için transfer konusunda Ferhat dışında ses seda yok. Ferhat dışında anlaşılan isminde (Godson) son anda Ordu'ya gelmesinden vazgeçmesini saymazsak. Bir şanssızlık var ama bu konuda yönetime top atmak yanlış olur. Devre arasında transfer yapmak çok güç her anlamda. Yönetimin transfer konusunda ki en büyük hataları sezon başında olmuştur, şimdi değil. Her ne kadar geç kalınsada en azından Türk isimler için adı geçenler, bana heyecan veriyor. Umarız bu geç kalınmışlığın sonunda takıma ciddi anlamda katkı sağlayacak isimler gelecektir yakın zamanda.

Devreyi çok kötü bitirdik geçen sene. Ruhsuz bir oyun, ruhsuz oyuncular ile bir anda kendimizi küme düşme hattına yakın yerlerde bulduk. Oysa inceden de olsa bir Avrupa hedefi vardı sene başında oynadığımız oyunla. İyi başladıkta geçen sezon meydana gelen aynı senaryoyla 10. haftadan sonra derin bir çöküşe geçtik. Şimdi yeni bir başlangıç daha yapıyoruz. Takım da değişen birşey yok şu an için. Transfer yok, aynı oyuncular var. Kafaları bıraktığımız gibiyse vay halimize! Sanmıyorum ama. Devre arası iyi geldi bize, öyle umuyorum en azından. Garcia yok bu maç ama Barral geri geldi. Barral, ilk geldiği Barral gibi olursa yeni bir transfer gibi çok işimize yarar. E tabi Barral'ı da küstürmemek gerekir. Potansiyeli yüksek bir oyuncu hepimiz biliyoruz bunu.

Mersin İdman Yurdu devre arasına girmeden önce teknik direktör değişikliğine gitmişti. Takımın başına geçen Giray Bulak ilk maçına Gaziantepspor deplasmanında çıkmıştı ama yeni teknik direktör puan yada puanlar getirir geleneğini bozmuştu 2:1 kaybederek. Hatta bu maçtan sonra Mersin İdman Yurdu ile çıktığı 2 kupa maçında da mağlubiyet alarak Mersin macerasına çok kötü başladı.Giray Bulak kaliteli bir isimdir, ama Mersin'de ki bu başarısızlığının bu maçtada devam etmesi şimdilik en büyük isteğimiz olur. O tarafta Ben Yahia ülkesinin milli takımında olduğu için bu maçta forma giyemeyecek. Ki aynı oyuncu takımda en çok süre alan 3. isim konumundaydı. 1372 dakika forma giyen Ben Yahia bu süre içerisinde 2 gol 1 asist 1 kırmızı kart istatistiğiyle sahada kaldı. Takımın en golcü ismi 9 golle Nobre. Nobre bu sezon 1412 dakika ile Mersin'de en çok süre alan isim. Nobre'nin ismi devre arasında transfer söylentilerinde çok geçti. 

Culio geliyor, tepki olacaktır.

Mersin İdman Yurdu ile 20. maçımıza çıkıyoruz. İlk yarıda Mersin'de oynanan maç 0:0 bitti. Oynanan 19 maçta 8 galibiyet 5 berbaerlik ve 6 mağlubiyetimiz var. Ordu'da ise 5 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetimiz bulunmakta.

2 yorum:

  1. Orduspor inşaallah gs maçındaki kadar istekli olur. olmazsa da en kötü beraberlik olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. GOL DİYE BAĞIRMAYI SEVİNMEYİ ÖZLEDİK.
    KAZANMAMIZ GEREKİYOR.
    İLK HAFTADAN ANLAŞILDI Kİ LİG ÇOK ÇETİN BİR HAL ALACAK.HERKES HERKESDEN PUAN ALABİLİYOR. KARABÜK DEPLASMANDA TRABZONU YENİYOR, ELAZIĞ FENER DEPLASMANINDA ÜÇ PUANI KAÇIRIYOR, ALTTAKİ TAKIMLAR ÇATIR ÇATIR TOP OYNUYOR. BU TEMPOYA AYAK UYDURAMAZSAK SIKINTI YAŞARIZ. O YÜZDEN ORDU'DA OYNADIĞIMIZ HER MAÇI KAZANMALIYIZ.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...