11 Mart 2013

Deplasmanda İstikrar | Elazığspor 1 - 0 Orduspor


Yine o psikolojiye büründük. Galatasaray maçından sonra yaşadığımız travmayı elbirliğiyle kenetlenerek atlatmıştık. Fakat, Karabük maçıyla şahlanan ruhumuz bir maç ile hüzne boğuldu yine. Sıkıntılı, zor bir süreç bizi bekliyor. Elazığspor maçı geride kaldı artık. Her ne kadar bizden çok şey götürmüş olsa da bu maçı ardımızda bırakıp bugünden itibaren Gaziantepspor maçına odaklanmalıyız. Umudun bittiği yerde inadımız başlar dedik ya, işte o inadı 9 hafta boyunca göstereceğiz. 26 yıl sonra geldiğimiz bu ligden öyle kolay gitmememiz gerektiğini futbolculara, Cuper'e, teknik heyete daha bir inançla göstereceğiz. Bazı şeylerin üstünü kapatacağız. Taa ki rahat bir nefes alıncaya kadar. O nefesi alınca söylenecek çok söz olacak. Ama şimdi şehir olarak, taraftar olarak sazı elimize almamız gereken vakit.

Üzerinden yıl geçti artık deplasmanda kazanmayalı. Dile kolay Cuper ile sadece bir defa galip gelebilmişiz deplasmanda. Bunun bilincinde gittik Elazığ'ya ama her hafta deplasmanda beklediğimiz, artık vakti geldi dediğimiz galibiyeti yine elde edemedik. Maça oldukça iyi başladık aslında. Deplasmanda alışkın olduğumuz Orduspor dışında bir Orduspor vardı sahada. Önde basan, rakibi hataya zorlayan, pozisyona giren, açık oynayan bir Orduspor... Ama püf noktalarda eksik kaldık. Nizamettin son pası veremedi, Hasan ağır kaldı, Ivesa çıkardı vs vs. Top kaleye girmedi. 61 dakikaya kadar maç hakkında aklımızda soru işareti yoktu. Elazığspor belkide ilk organize geldiği atakta golü attı ve öne geçti. Normal şartlarda iyi oynarken panik yapmayıp oyunu Elazığ yarı alanına yıkmamız en kötü bir puanla dönmeliydik. Oynadığımız futbolun en azından karşılığı buydu. Fakat yenilen golden hem takım oyundan düştü hem de Cuper yaptığı değişikliklerle bu düşüşe ortam hazırladı. Golü yedikten hemen sonra 4-4-2'ye dönüp oyunu rakip alana yıkmak yerine 75. dakikaya kadar Barral'ı bekletti. 75. dakikada Barral'ı kenarda görünce sevindik ama çıkan Hasan Kabze olunca bu değişiklik çok da bir şey ifade etmedi! 61. dakikada golü yemişsin, önünde koca bir 30 dakika var ama sen çift forvete dönmeyip tek forvet 3 önlibero ile maçı tamamlıyorsan bunun mantıklı bir açıklamasını yapamazsın. Sıradan bir futbol izleyicisinin bile ilk aklına gelen basit futbol doğrularını Cuper'in uygulamamasının hakikaten anlaşılabilir bir tarafı yok. Mantık bir yerden sonra yeterli gelmiyor bu durumları açıklamaya.

Kadro açıklandığında Ali orta sahada olduğu için mutlu olduk ama Kaptan deyim yerindeyse maç boyu orta çizgiyi geçmemeye itina gösterdi. Karabük maçında ileri uca yakın oynadığında iki gol atan, defalarca şut şansı bulan, ters toplarıyla takımı pozisyona sokan Ali Çamdalı dün deyim yerindeyse İbrahim Kaş ve Roversio'nun önünde oynayan üçüncü bir stoper görünümündeydi. Görünürde orta saha ama maç boyunca çok nadir katıldı hücumlara. Tabii bu durum Ali'nin değil Cuper'in tercihiydi. Cuper Ali'nin o şekilde oynamasını istedi. Mantıklı bir açıklaması var mı? Yok! Sezon başı Cuper yokuşu dedik, takımın kondisyonundan dem vurduk ama 65. dakika yürümeye mecali olmayan Nizamettin Çalışkan, maç boyunca top on santim uzağına atılınca yetişemeyip sağa sola trip atan Hasan Kabze... Bu muydu Cuper yokuşu? Bir de Yiğit Gökoğlan durumu var. Ne kızsak da, bağırsak da Müslüm'den fazla hak etmiyor o formayı. Sezon bitiyor artık. Anlamsız zorlamalar yapmanın, sinekten yağ çıkarmaya çalışmanın anlamı yok. Yiğit'den birşeyler beklemek yerine Monje'den verim almaya çalışsa Cuper daha mantıklı olur!

Eleştirilecek çok konu var. Aklımızın mantığımızın almadığı şeyler var. Sindiremediğimiz, kendimize yediremediğimiz şeyler var. Ama şimdi susacağız. Bu takım ligde kalmayı garantileyene kadar. Bütün bu yanlışlara rağmen Cuper gitsin vs demek bize hiçbir şey kazandırmaz aksine durum daha kötüye gider. Kadro yapısına bakarsanız dediğimi bir nebze anlarsınız. Bu kadroyu Cuper kurdu ve ligi bitirecek Daha önce söylediğim gibi öyle veya böyle bu takımı ligde tutup 26 yıl sonra 88. dakikada hayallerine ulaşmış bir şehrin hayallerini yeniden yıkan adam olmayacak. Biz de geriye baktığımız zaman onu kötü değil iyi adamdı diye hatırlayacağız. Bunu çok görmesin bize. Ondan sonra Cuper sağ, biz selamet. Herkes yoluna.

2 yorum:

  1. Keşke olmasaydı

    YanıtlaSil
  2. Ne yazıkki ordusporumuz küme düşme yarışında diğer takımlardan 1 adım önde. 26 yıllık özlemi sona erdirdiğinde bizi ne kadar mutlu ettiyse şu anki resimde o kadar hayal kırıklığı yaşıyoruz.Bu futbolla ancak bu kadar olurdu. Bundan sonra işimiz allaha kalmış.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...