23 Şubat 2012

Haftanın Maçı # 28 | Orduspor vs Kayserispor

Cuper'in de söylediği gibi kaybedilen bir maçın ardından çıkılacak maç her zaman önemlidir. Çünkü olumsuz sonucun devam etmesi durumunda takımın içine gireceği stres, özgüven sorunları baş göstermeye başlar. Hele hele ligin ilk yarısında bizim gibi ciddi bir tramva yaşayan takımlar için bu durumlarla tekrar karşılaşmak takım adına olumsuz durumlar yaratabilir. Cuper'in Orduspor başına gelişinden sonraki ilk yaşadığımız tramva Samsunspor mağlubiyetiydi. Taraftar olarak ilk yarının öyle etkisinde kalmışızki hemen kötü düşünceler aklımıza geldi. Fakat o maçın ardından takım çıktığı 3 maçta 3 galibiyet aldı. Yine öyle bir durum içindeyiz aslında. Gaziantepspor karşılaşmasında alınan mağlubiyetin üzüntüsünü yaşıyoruz ama Cuper faktöründen dolayı benim içim oldukça rahat.

2. yarıya iyi başlamamıza, aldığımız seri galibiyetlere rağmen küme düşme hattından yeteri kadar uzaklaştığımız söylenemez. Karabükspor ve Samsunspor'un erken reaksiyon göstermesi, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu gibi takımlarında bir iyi bir kötü halleri alt tarafı tamamen karıştırdı. Bundan sonraki süreçte bizim adımıza çok zorlu bir fikstür başlıyor. Şampiyonluk Play Off'un da mücadele edecek 3 takımla ve o grubu takip eden Sivasspor, Gençlerbirliği gibi takımlarla ligdeki kaderimizi belirleyecek maçlar oynayacağız. Ligin ilk yarısındaki olumsuz seriyi hatırlamak dahi istemiyoruz ama bundan sonra oynayacağımız her karşılaşma bizim için çok önemli. Bu karşılaşmalar içinde Ordu'da oynayacaklarımızı ise ayrı bir yere koymamız gerekir.

Kayserispor bu sezon beklentilerin altında kalan takımlardan biri. Kadro yapıları, geçtiğimiz sezonlardaki istikrarlı çizgileri ele alınınca Bursaspor, Gaziantepspor gibi takımlarla birlikte hayal kırıklığı halkasının içinde yer alan diğer takımlar oldular. Bu sezon Gençlerbirliği ve Sivasspor'un gerçekleştirdikleri beklenmedik çıkış, ligdeki konumları aslında bu takımlardan bekleniyordu ama bu sezon geleneksel çizgilerinin çok uzağında kaldılar. Şuan nasıl bir hedef içerisindeler bilmiyorum ama şansları devam ettği sürece ilk 8'i kovalamak isteyeceklerdir. Fakat fikstürlerine bakınca küme düşmeme mücadelesi veren takımlarla oynayacak olmaları onlar adına sıkıntılı bir süreç oynayacak olan takımlarla oynayacak olmaları onlar adına sıkıntılı bir süreç doğurabilir. Geçen hafta kazanmaya çok yaklaştıkları Trabzonspor maçından sonra bizim maça çok daha fazla bileneceklerdir. Ligde bulundukları konuma rağmen oldukça iyi bir takım olduklarını belirtmemize gerek yok. O yüzden bizi çok zorlu bir karşılaşma bekliyor.

Maça bizim açımızdan daha yakın bakmak gerekirse, Hasan Kabze'nin sakatlığı bizim adımıza çok önemli bir eksiklik. Ama ligin ilk yarısına göre hamle şansımız çok yetersiz değil. Cuper'in nasıl bir anlayışla sahaya çıkacağını kestirmek zor. Öngörümüze göre normalde yapması gereken sistemdeki isimler değişse bile yerlerine alternatiflerini monte edip yoluna devam etmesi. Yani Hasan'ın yerine Bruno'yu koyup aynı formatta devam edebilir. 4-4-2'inin içerdeki maçlarımızda faydasını oldukça gördük ama o sistemin bizim takımımıza cuk diye oturmasını sağlayan isimdi Hasan Kabze. Bruno onun verdiği verimi ne kadar verebilir şimdilik muamma. Çünkü iki futbolcu farklı farklı özelliklere sahipler. Cuper'in kafasındaki Bruno imajıda oldukça önemli aslında. Bruno'nun yetersiz olduğunu düşünüyorsa şayet yüksek ihtimalle Hasan Kabze gelmeden önce oynattığı 4-2-3-1'e geri dönecektir ve Hakan Özmert'i ilk 11'de sahaya sürecektir. Her iki hamle hakkındada iyi ve kötü yorumlar yapabiliriz ama ben aynı sistemi sürdürüp Bruno'yu ilk 11'de görmeyi arzu ederim. Hasan Kabze gibi arkası dönük oynamayabilir, yada ayağında yeterince topu tutamayabilir ama Bruno'yu farklı kılan özelliklerini ortaya çıkarabilirse çok daha farklı bir etki yarayatabilir. Ceza sahası yakınlarında topla yeteri kadar buluşması durumunda etkili olacağını düşünüyorum. Bu yazdıklarımız tabi bir düşünce. Fatih Tekke'nin iyileştiğini, Hector Cuper'in de tecrübeye önem veren bir Teknik Direktör olduğunu düşününce bir Fatih Tekke süprizi ilede karşılaşabiliriz. Sahaya dizilişimizi yarın hep birlikte göreceğiz. Parantez açmamız gereken diğer bir konu ise Gosso'nun dönüşü. Büyük ihtimalle partneri Ali Çamdalı olacak. Hector Cuper'in Ali'yi oldukça beğendiğini biliyorum. Zaten Onur'mu Ali'mi ikileminde herkesin vereceği cevap Ali'dir. Gosso'nun dönüşü hem takıma yarayacak hemde Ali'ye yarayacak. Biraz daha ön tarafa oynamaya çalışacaktır bundan sonra Ali. Gosso'nun sahadaki varlığı bile rakip takımın hücum oyuncuları için caydırıcı bir durum.

Bu maç iki takımın 20. maçı olacak. Bu sezon oynadığımız karşılaşmayı es geçersek en son Kayserispor ile 22 sene önce karşılaştık. Toplamda Kayserispor'un 8, bizim 4 galibiyetimiz mevcut. 7 maç berabere bitti. Aramızda oynanan karşılaşmalar şu şekilde ;

1968-1969 (2. Lig Kırmızı Grup): Ordu 1:1 Kayseri , Kayseri 2:0 Ordu
1969-1970 (2. Lig): Ordu 1:1 Kayseri , Kayseri 3:0 Ordu
1970-1971 (2. Lig): Ordu 4:0 Kayseri , Kayseri 3:0 Ordu
1971-1972 (2. Lig Kırmızı Grup): Ordu 0:0 Kayseri , Kayseri 2:1 Ordu
1972-1973 (2. Lig Kırmızı Grup): Ordu 1:1 Kayseri, Kayseri 1:0 Ordu
1979-1980 (1. Lig): Ordu 1:0 Kayseri , Kayseri 0:0 Ordu
1985-1986 (1. Lig): Ordu 1:1 Kayseri, Kayseri 4:1 Ordu
1987-1988 (2. Lig Grup B): Ordu 2:1 Kayseri , Kayseri 1:1 Ordu
1988-1989 (2. Lig Grup A): Ordu 0:2 Kayseri , Kayseri 1:2 Ordu
2011-2011 (Spor Toto Süper Lig) : Kayseri 1:0 Ordu

Maçın öneminden tekrar tekrar bahsetmeye gerek yok. Sportif Direktörümüz Arhan Akün'ün birkaç gün önce twitter'dan yazdığı birşey vardı. ''Odasının kapısını açtığımda, karşımda ''BİZ BU MAÇI KAZANACAĞIZ'' diye bağıran bir adam vardı... Bahsettiği kişi Hector Cuper... Hector Cuper'in de dediği gibi BİZ BU MAÇI KAZANACAĞIZ...

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Y.D'ye destek veren diğer 15 Anadolu takımı gibi bizde destek verdik Y.D'ye haklısın. ( Her ne kadar taraftarın içine sinmedese.)

    Yalnız Orduspor'un bu sürece kadar olan düşüncelerini bu kadar içten pazarlıklı bir şekilde yorumlayıp, yaratıcı fikirleri olan biriyle daha önce hiç muhatap olmamıştım gerçekten.

    Fikirleriniz için teşekkürler. Yalnız bilgi eksiklikleriniz olduğu için en başından beri yanlış yorumlamışsınız olayı.

    En başında şike yapan düşsün dedik. ( Hala öyle diyoruz. )
    Teşebbüs yapan ile şike yapan bir tutulmasın en başından beri denildi. ( Sonradan olan birşey değil. Ayrıca neresinde yanlış var )
    Yargıyı bekleme konusunda ise bu durumun olmayacağına dair söz aldıklarından, başkan seçilmesi durumunda konuyu en kısa zamanda çözeceklerinin sözünü vermiş Y.D ( Ne kadar sözünde duru bilemiyorum. )

    Sonuç olarak böyle bir bakış açısıyla olaya yaklaşan birini ilk defa görüyorum ama emin ol Orduspor bu kadar içten pazarlıklı bir kulüp değil.

    Umarım bundan sonra biraz daha olumlu yanaşırsın Orduspor'a. Kötü niyetle bakmak istedikten sonra bu şekilde binbir senaryo çıkar ortaya.

    YanıtlaSil
  3. maca donersek kayserinin tandemi cezali bakalim sota arvaladze nasil bir ikili stoper cikaricak bizim maca merak ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Bu macta yabanci sikintisini cekebiliriz. Bu baglamda donus yapan Gosso`yu ve Fornezzi`yi dusunursek Bruno`nun yedek kalmasi daha mantikli duruyor.

    Dinlenen bir Tekke`nin en az Kabze kadar destek verebilecegini dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bence Bruno ile başlamalıyız. Maçın gidişatına göre ve Bruno'nun performansına göre ikinci 45. dakikada Fatih forma giyebilir. Sakatlıktan direk çıkan bir futbolcu yerine geçtiğimiz hafta 45 dakika forma giyen Bruno'nun oynaması daha iyi olur. Hem onun morali açısından da ilk 11 çıkması iyi olur.

    Ama yazıda bahsettiğimn gibi, Cuper tecrübeye çok önem veren bir Hoca. O yüzden banada Fatih ile başlayacak gibi geliyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...