29 Haziran 2012

Komşunun Tangocusu | Javier Umbides Orduspor'da!

Orduspor'umuz geçtiğimiz sezon Yunanistan'ın Aris takımında forma giyen Arjantinli sağ kanat oyuncusu Javier Umbides ile anlaştı ve 3 yıllık sözleşme imzaladı. Umbides transfer dönemi başladıktan sonra anlaştığımız ilk futbolculardan biriydi ama kendisinin kulübüyle olan sorunlarından dolayı transferin resmileşmesi bugüne kadar sarktı.

Sol kanat için transfer ettiğimiz Arjantinli Vicento Monje'den sonra yine aynı ligde forma giyen diğer bir Arjantinli Javier Umbides ile bu sezon kanatlarımız komşudan gelen tangoculara emanet olacak. Bir diğer ayrıntı ise bu iki isimin ikince defa bir araya gelecek olması. Umbides ve Monje 2009-2010 sezonunda Arjantin'den Olympiakos Volos takımına aynı sezon transfer olmuş ve sonrasında iki sezon Oly'de beraber forma giymişler. İlk sezonlarında Oly'nin şampiyon olup 1. lige çıkmasında payı olan isimler olmuşlar. Sonrasında ise Monje Olympiakos Piraus'a, Umbides Aris'e transfer olmuş ve yolları ayrılmış. Bir sezonluk aranın ardından bu isim yine aynı takımda bu sefer Türkiye'de bir araya gelecek.

Monje'den BURDA, ayrıntılı olarak bahsetmiştik. O yüzden Umbides'i enine boyula konuşalım. Aris'de forma giyen Umbides asıl mevkisi sağ kanat olmasına rağmen sol kanatta da oynayabiliyor. 1982 doğumlu olan Umbides Arjantin'in All Boys takımında futbola başlayıp sırasıyla Argentinos Juniors, Estudiandes, Defensores, Defensa Justicia takımlarında forma giydikten sonra yönünü Avrupa'ya çevirmiş ve Yunanistan'ın yolunu tutmuş. Arjantin'de 250'den fazla maç deneyimi olan Umbides Yunanistan'da bu yıl 3. sezonunu geçirmiş ve geldiği yıldan itibaren herhangi bir uyum sorunu yaşamadan düzenli olarak forma giymiş. 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarını Olympiakos Volos takımında geçiren Umbides, 49 maçta 10 gol 17 asist ile çok iyi bir istatistik yakalamış. Olympiakos Volos takımında geçirdiği parlak iki sezondan sonra bu yıl Aris'e transfer olmuş Umbides ve Aris'de bu sezon 25 maçta 3 gol 6 asistlik bir istatistik ile forma giymiş. Yunanistan'da geçirdiği üç sezona baktığımızda 74 maçta 13 gol 23 asistlik bir performans gösterdiğini görüyoruz. Bu istatistikler de bir kanat oyuncusu için oldukça tatmin edici. Yalnız Umbides ile ilgili bir durum var. Paragrafın başında da söylediğim gibi Umbides'in asıl mevkisi sağ kanat olmasına rağmen sol kanatta da oynayabiliyor. Sağ kanat için bir yabancı transferi daha yapılması bekleniyordu ama şuan için ilgilendiğimiz isim konusunda herhangi bir gelişme yok. En kötü ihtimalle Javito'nun takımda tutulması planlanıyor. Sağ kanat için yapılması gereken bu hamleyi düşündüğümüzde Umbides'in sol kanatta da şans bulabileceğini söyleyebiliriz. Tabi bütün bunlar Monje'nin göstereceği performans ile doğrudan alakalaı... Umbides konusunda video görüntülerinden edindiğimiz izlenime gelecek olursak, kolay adam eksiltebilen, hızlı ve fiziğine rağmen güçlü bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz. Duran toplarda çok etkili olduğunu da söylemekte fayda var. İlk izlediğimde Fernandes'e benzetmiştim, yani o kadar iyi diyebilirim.


Monje'de de söylediğimiz gibi bu iki Umbides'i de değerlendirecek olursak ilk söyleyeceğimiz şey Cuper'in Umbides'i oldukça yakından tanıdığı. Yunanistan ligi belki gözümüze biraz düşük gelebilir ama Yunanistan'da neredeyse hiç forma giymeden Türkiye'ye gelen Javito'nun performansını düşündüğümüzde Cuper'in bu iki futbolcuyu özellikle istemesini çok fazla irdelemeye gerek yok. İki futbolcu'da Yunanistan kariyerlerinde başarılı olmuş, tecrübeli isimler. Cuper'in yönetime verdiği isimlerden anladığımız kadarıyla bu sezon hücum gücü kanatlar üzerinden oluşacak olan ve 4-4-2 oynayan bir Orduspor izleyeceğimizi söyleyebiliriz.

Son olarak, Umbides gibi uzun zamandır yolunu gözlediğimiz Barral transferi ve Stancu transferi önümüzdeki günlerde resmiyete dökülecek ve yabancı transferini büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Sadece defans için bir yabancı daha gündemde. Bundan sonraki gündemimiz yerli transferi olacak.

Javier Umbides Orduspor'umuza hayırlı olsun. Umarız adı geçen futbolcular en kısa sürede kutsal formayı giyerler.

* Umbides'in görüntülerinden oluşan bir video.
Futbolcu hakkında fikir edinmek isteyenlerin izlemesi tavsiye olunur.



Ayrıca farklı bir videosu için TIK

1 yorum:

  1. Umbides'in videolarına göre konuşacak olursak, Killy Gonzales gibi adam maşallah : )

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...