29 Mayıs 2012

Vicente Monje Orduspor'da!


Adı geçen tangoculardan biri,Vicente Monje gelecek sezon kutsal formayı giyecek. Transfer kesin olarak sonuçlandı. Sözleşmenin ayrıntılarını daha sonra paylaşırız. Yeni oyuncumuza morbeyaz forma altında başarılar diliyoruz.

1981 doğumlu olam Monje futbola Arjantin'de başlayıp uzun yıllar forma giydikten sonra Yunanistan'ın yolunu tutmuş. Olympiakos Volos takımıyla Yunanistan'a gittikleri ilk sezon Volos'u Yunanistan Süper Ligine çıkaran kadronun en önemli isimlerinden biri olmuş. Arjantin'de Gimnasia, Atlanta, Ferro Carril Oeste, Germinal gibi takımların formasını giyen Monje Yunanistan'da geçirdiği başarılı iki sezonun ardından bu sezon başında gerçek Olympiakos'a transfer olmuş. Gerçek diye adlandırmamın sebebi Yunanistan'da bildiğimiz gibi iki tane Olympiakos olması :) İki sezonun ardından Yunanistan'da geçirdiği iki sezonun ardından Yunanistan'ın her sezon şampiyonluğa oynayan ve Avrupa Kupalarına katılan takımına transfer olmasından anladığımız Monje'nin Yunanistan'da gayet başarılı iki sezon geçirdiği. Volos'da iki sezonda 56 maçta forma giyen Monje, 5 gol 13 asistlik bir performans ortaya koymuş. Fakat onu Olympiakos'a taşıyan güzel geçirdiği iki sezonun ardından bu sezon çok fazla forma giyememiş. Bu sezon transferde olduğu Olympiakos'da sadece 9 maçta forma giymiş ve 1 asist yapmış. Hızlı, ayaklarına hakim bir sol kanat oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Bizim için en büyük artısının hiç kuşkusuz tecrübesi. Eksisi ise geçtiğimiz sezon çok fazla forma giymemiş olması.

Yunanistan ligi belki gözümüze biraz düşük gelebilir ama Yunanistan'da neredeyse hiç forma giymeden Türkiye'ye gelen Javito'nun performansını düşündüğümüzde Cuper'in çok yakından tanıdığı Monje'yi özellikle istemesini çok fazla irdelemeye gerek yok. Mallorca'da yarattığı isimsiz takımla yaptıkları ortadayken, Cuper'in tercihlerine güvenmekten başka seçenek gözükmüyor. Cuper'in yönetime verdiği isimlerden anladığımız kadarıyla bu sezon hücum gücü kanatlar üzerinden oluşacak olan ve 4-4-2 oynayan bir Orduspor izleyeceğimizi söyleyebiliriz. İspanya'dan gelecek sağ kanat oyuncusunun transferinin büyük ölçüde sonlandığı ve ses getirecek ispanyol forvetin transferinde de son aşamaya gelindiğini belirtelim.

Bu arada uzun süredir gündemde olan Granada'lı stoperden Cuper'in vazgeçtiği ve Valencia,Osasuna ve Newells Old Boys'dan üç stoperin ismini yönetime verdiğini öğrendik.

Gerçekleşen ve gerçekleşecek olan transferlerin takımımıza başarı getirmesini diliyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...