20 Mayıs 2012

2. Lig | Ünyespor Ligde Kaldı

Fotoğraf: ntvspor.net

Bu lige yabancı olmadıklarını geçen sene bu zamanlarda yaşadıkları üst lig sevincinde de söylemiştim. İlk senelerinde ligde kalmak asıl hedefti Ünyespor'da. Bu dönem içinde türlü sıkıntılarla boğuştular. Başkan ve teknik direktör değişiklikleri yaşadılar sezon içerisinde işler kötüye gidince. Ünyespor kötü sonuçlar alıyordu ama beraberinde düşme yolunda mücadele ettikleri rakipleride aynı kötü sonuçlarla Ünyespor'u alta alamıyordu. Şimdi Ünyespor için belli bir istikrar yakalayamadı diyeceğim ama zaten küme düşmeye oynayan bir takımdan istikrar beklemek saçma olacaktı. Ligin ilk yarısında kolay kolay yenilmeyen ama maçta kazanamayan bir görüntüleri vardı. İstikrar istiyorsak ardarda oynanan 9 maçta 8 beraberlik aldıkları bir dönem vardı ligin başında. Hep başarısızlıktan bahsetmeyeceğiz ya, Türkiye Kupası'nda Sakaryaspor ve Karşıyaka gibi önemli galibiyetlerle 3. Tur'a çıkma başarısını gösterdiler. Rakipleri arasında içerde ve dışarda oynadığı 2 maçıda kazandığı tek takım ligi 3. bitiren Adana Demirspor'du. Adana Demirspor tarafının eğer seneye de 2. Lig'de oynarlarsa Ünyespor'la aynı grupta olmak isteyeceğini hiç sanmıyorum. Bir şanssızlık olduğu aşikar.

Geneli bitirip son haftalara iniyoruz. Ligin 2. yarısında Ünyespor kendi sahasında kazanmayı öğrenmeye başladı. Kazanamadığı maçlarda vardı elbet kazandığı kadar ama, zor deplasmanlar kategorisine kendi ismini yazdırmıştı. Önemli bir gelişmeydi sonuçta bu ligde kalma yolunda. Son haftalara yaklaşırken yine Ünye'de Eyüpspor'u ağırlıyordu Ünyespor. Kızılcakıyametin koptuğu maç sonunda Ünyespor 1 maç tarafsız saha cezası alıyordu ama onun yanında Emrullah, Adem, Ogün ve Levent'e verilen cezalar sonrası bu futbolculardan Emrullah sezonu kapatıyor, diğer 3 isimde ancak son maça yetişebiliyordu. Böylesine kritik bir zamanda kaybedilen 4 futbolcu ve kendi sahasında desteğe en ihtiyacı olduğu zamanda verilen tarafsız saha cezası can sıkmıştı. Eyüpspor maçında takımının başında ilk defa maça çıkan Şenol Kaba ise çok zor bir görev içerisine girdiğini anlamıştı.

Eyüpspor'a verilen 2 puan ve Kızılcahamam deplasmanında kaybedilen 3 puan iyiden iyiye tehlike çanlarını çalmaya başlamıştı. Eyüp maçının cezasının çekildiği Samsun'da ki Kırklarelispor galibiyeti ise kaybedilen umutları yeniden yeşertmişti. Alanya'da 90. dakikada atılan gol ve alınan 3 puanla artık ipler tamamen Ünye'nin eline geçmişti.

Son haftaya girilirken Ünye kendi sahasında lig şampiyonu 1461 Trabzonspor ile, diğer rakipleri Şekerspor Eyüp deplasmanında, Altınordu ise kendi sahasında Adana Demirspor ile karşılaşacaktı. Ünye, Trabzon'a puan verirse diğer sonuçlara göre ligde kalacak yada düşecekti. İşin tesadüf tarafı ise rakiplerinin oynadığı takımlardan birisi ile daha 4 hafta önce papaz olmuş, diğeride 2 maçında da galibiyetle ayrıldığı tek takım. Maçı izleyemedik, gönül isterdi yerel kanallarımızdan birisi maçı yayınlasın. Skora ve atılan gollere bakınca, yağmurlu bir günde çok zorlanmış Ünyespor rakibi karşısında. Yenik duruma düşmüş ama Eyüpspor maçındakini cezasını bitiren Adem ile beraberliği yakalmıştı. İlk yarılar bittiğinde berabere kalsa bile diğer maçlar Ünye'nin işine geliyordu.
Ünyespor 2:2 1461 Trabzonspor
Eyüpspor 3:1 Şekerspor
Altınordu 1:3 Adana Demirspor

Altınordu, Adıyamanspor ve Mardinspor'dan sonra ligden düşen 3. takım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...