8 Mayıs 2012

Spor Toto Kupası | Orduspor 1 - 0 Samsunspor

Spor Toto Kupası ilk ortaya çıktığında Kupa hakkındaki düşüncelerimizi dile getirmiştik. Hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan, kazanan takımın ne kazanacağını dahi bilmediği uyduruk, gazozona bir turnuva... Başından durumun böyle olacağını tahmin etmiştik ama federasyon ve Lig Tv'de durumun bu noktaya gelmesinde etkili oldular. Uyduruktan dahi olsa düzenlenen kupanın sonucunda en azından ne olacağını belirlemek çok zor birşey olmasa gerek. Grup maçlarının bitmesine bir hafta kala finali garantiledik. Dün Samsunspor'u 1-0 mağlup ettik Ordu'da. Lig Tv Ankaragücü maçı gibi dünkü maçı da yayın programına almadı. Ankaragücü maçı demişken maçın yayınlanmaması bir tarafı özet görüntüleri dahi hala ortada yok! Yayıncı kuruluşun, federasyonun ilgisizlikleri arasında bu kupayı belkide en çok ciddiye alan taraf biziz. Futbolun boğazına kadar çamur deryası içinde yüzdüğü bir ortamda ne idüğü belirsiz bir Kupada takımımız dolu tribünlere oynuyor ya gerçekten gurur verici.

Dünkü karşılaşmayı televizyon vermedi. Okurlarımızdan Yetiş Ataş bizler için tribünden izlediği karşılaşma hakkında bir analiz yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Orduspor maça bekledigimizden daha yavaş basladı fakat oyunun kontrolü ilk dakikadan itibaren bizdeydi. Ali Çamdalı'nın stoper başlaması bizim adımıza topun daha yerden oynanmasını ve bizde kalmasını sağladı. Bizi heyecanlandıran ilk pozisyon Javito'nun orta sahadan aldıgı topla 3 kişiyi driblingle çalımlayıp ceza sahasında kalecinin üzerine vurdugu topla yaşadık. Bu pozisyondan hemen sonra Abdurrahman Dereli'nin sagdan ceza sahasına şişirdigi topda Bruno'nun topu göğsüyle kontrol edip röveşata vuruşunu kaleci aynı güzellikte kornere celdi. 24. dakika da ceza yayında Hasan Kabze'nin topla bulusup sol kanada Riberio'ya oyunu genişletip attıgı pası Riberio altı pas üzerine ortaladı ve Bruno şık bir kafa vurusuyla kalecinin solundan topu ağlara yolladı. İlk yarıda akılda kalan bu 3 pozisyon vardı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıya da kontrolü elimize alarak basladık ve topu iyi dolastırdık. Fakat kendimizi sıkmadan oynamamız pozisyon bulamamamızı beraberinde getirdi. İkinci yarıda kaleye ilk şutumuz ikinci yarının ortalarında kornerden seken topa Ali'nin ceza sahası dısından müthiş vurusuydu. Bu şutu kaleci köseden kornere çeldi ve korneri kullanan Riberio'nun ortasına Miguel Garcia'nın vurdugu kafa direkten oyun alanına döndü. Daha sonra Dalmat ve İrfan'nın oyuna girmesiyle oyun biraz daha hareketlendi fakat yine pozisyon bulmakta zorlandık. Maçın en hareketli ismi Javito'yla 70. dakikada sag taraftan bir pozisyon daha yakaladık fakat Javitonun sutu dısarı cıktı. Daha sonra 84. dakika da İrfanın cepheden 2 kişiyi gecip Stancu'nun önüne bıraktıgı pozisyonda gol diye ayaga kalktık ancak top yan ağlara kaldı. Ve mac da bu skorla tamamlandı.
Bizim adımıza mactan akılda kalanlar Ali Çamdalı'nın stoper, Miguel Garcia'nın sol bekte baslaması ve Javitonun istekli oluşuydu. Bunun yanı sıra taraftarımızın Samsunsporlu oyuncuları mac sonun da tribünlere cagırması görmek istedigimiz görüntülerdi. Samsunspor'un genc bir oyuncu grubundan oluşan bir kadrosu olmasına ragmen az hatayla oynaması da onlar adına pozitif olan taraftı.

Spor Toto Kupasının son grup maçında Cuma günü Karabük'te Karabükspor ile oynayıp final için beklemeye koyulacağız. B grubunda Antalyaspor ve Gaziantepspor'un liderlik şansı devam ediyor. Son haftanın sonuçlarına göre finaldeki rakibimiz belli olacak.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...