13 Mayıs 2012

Bir Veda | Giresunspor Düştü..

 
1975 yılında 1. Lig'de başlayan bir ezeli rekabet..
20 dakikalık iki şehir arasındaki yıllardan süregelen bir çekişme,
Yeri geldi düşmanlık.
Ama hiç aşırıya kaçmayan bir düşmanlık.
Sırgancılar, 5 sene sonra Bank Asya Ligi'nden 2. Lig'e geri düştüler.

2007 yazına geri dönüyoruz.
2. Lig 4. Klasman Grubu'nu lider bitirdikten sonra Play Off'larda oyanamaya hak kazanmış bir Giresunspor vardı karşımızda. Bu yüzden ise en az 1 en fazla 3 maç daha vardı önlerinde. Bu Play Off'larda sırasıyla Kahramnmaraşspor'u ve Marmaris Belediyespor'u geçen Çotanaklar, finalde Adana Demirspor'un rakibi olmuştu.
Bursa'da oynanan Play Off'ların finalinde maçın en net favorisiydi mavi şimşekler. Ama o akşam bir süpriz gerçekleşmiş, Bursaspor taraftarının da desteğini alan Giresunspor, rakibini 5:1 gibi farklı bir skorla yenip Bank Asya hikayesine başlamışlardı.

Bu ligde geçirdikleri 5 sene içinde hep orta sıralarda kaldılar. Hiç Süper Lig'e çıkabilme heyecanı yaşamamakla beraber zaman zaman kendilerini düşme potasında buldular. Bu dönemde en büyük başarıları Türkiye Kupası'nda gruplara kalmak oldu. 4 sezon boyunca Bank Asya'da uzun yıllar sonra karşılaşma fırsatı bulduğumuz ezeli rakibimize karşı hiç kaybetmedik. Bu dönemde bizden sadece 1 beraberlik çıkarabildiler diye hatırlıyorum hafızam beni yanıltmıyorsa. O berabere kaldığımız maçıda dün gibi hatırlıyorum. İlk yarısını 2:0 önde kapattığımız maç, ligin son haftasında oynanıyordu. Boluspor ve Erciyesspor ile Play Off yarışındaydık ve maçların ilk yarıları bittiğinde herşey istediğimiz gibi gelişiyordu. Ama maçların 2. yarıları başladığında Boluspor, Eskişehir'de golü buluyor tüm hayallerimizi yıkıyordu. Bizim maç ise 2:2 sona eriyor toplamda 3 kırmızı kart çıkıyordu maçta.

Biraz hikaye anlattım farkındayım. Sadece anılar canlansın istedim.
Giresunspor'dan devam edelim. Bank Asya'da ki 5. sezonlarında küme düştüler. Büyük sorunlarla başladılar lige. Başkansız, futbolcusuz, transfersiz... Lig başlamadan kafadan düşmüştü Giresunspor. Yanıltmadılarda. İlk 15 hafta boyunca tek bir galibiyet alamadan ligin dibine demir attılar. Zordu bu saatten sonra kurtulmak. Bir mucize gerekiyordu. Bahri Kaya'ya uzun süre güvendiler ama bu uzun süreçte gelen galibiyet sayısı sadece 2'de kalınca bir hava değişimi, bir ümit, yerine Erhan Altın'ı getirdiler. Belki 2 - 3 hafta önce yapılan bir hamle olsaydı bugün Bank Asya 1. Lig'inde kalmış olacaklardı. Bilemeyiz ki.
Serdar Eylik, Eren Tozlu gibi isimler Erhan Altın'la birlikte Giresunspor'u ayakta tutmaya çalıştılar. Güzelde bir çıkış yakaladılar. 23. Haftada göreve gelen Erhan Altın takımına 6 galibiyet kazandırmayı başarmıştı. 2. devredeki bu yükseliş yetmedi Giresun'a. Banahane hakkında birşeyler bekleyen arkadaşlarımız varsa Giresun'da ki performansıyla seneye bizle olması çok zor görünüyor. Görünmüyor bile hatta.

Son haftaya girilirken birsürü hesabın kitabın içinde buldular kendilerini. Sakarya karşısında 4 fark atarsak, 8 fark atarsak, Gaziantep kazanırsa, Karşıyaka kazanırsa, berabere biterse gibi uzun uzadıya bir hesaptı bu. Heyecan dolu iki maç izleyeceğiz düşüncesiyle geçtik televizyonun karşısına. Giresunspor, Sakaryaspor karşısında maçı çok erken 2:0'a getirince bu farklı skorun ortaya çıkacağını düşünmeye başlamışken Sakaryaspor farkı 1'e indirdi.
Sonra...
Sonrası yok.
Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının son 10 dakikası çok konuşuldu. Bana kalırsa Gaziantep'in yaptığı iş hiç etik değildi. Ne yaptılar diye soranlarınız vardır. Son 10 dakika kendi sahalarında, kendi aralarında paslaştılar durdular. Gitmediler Karşıyaka kalesine. Karşıyaka'da bastırmadı, alan memnun veren menun. Ama asıl konuşulması gereken, Gaziantep'in yaptığı mı? Değil. Giresun haketti mi? Hakeden Giresun bugün varını yokunu ortaya koyardı. Mücadele yoktu. Rakibin 10 kişi kaldığı anlarda bile bir baskı kuramadılar. Düşürülmediler, düştüler.
Karşıyaka 0:0 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor
Sakaryaspor 1:2 Giresunspor

Giresun, Bank Asya'da yok artık. Sıkıntılı bir süreçteler. Bu süreci atlatamadıkları halde toparlanamazlar. Biz Giresunspor ile rekabetimizi onlar varken seviyoruz. Biz Giresunspor'un, bugün bir Kocaelispor, Malatyaspor olmasını istemeyiz. Umarız bundan sonra doğru işler yaparlar, seneye tekrar Bank Asya'ya dönerler.

***
1461 Trabzonspor'u tebrik edelim buralardan. Mütevazi bir başarı hikayesi. Karadeniz'den bir isim kayarken, yerine başka bir isim olarak geldiler. Sonu Süper Lig olabilir. İsterlerse.

EDİT: BANK ASYA 1. LİG'DE KARŞILAŞTIĞIMIZ 4 SENE İÇİNDE HİÇ MAĞLUBİYETİMİZ YOK DEMİŞTİK AMA UYARAN ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜRLER. JERRY'NİN KIRMIZI GÖRDÜĞÜ MAÇTA ORDU'DA 1:0 YENİLMİŞLİĞİMİZ VAR.

3 yorum:

  1. İyi dilekleriniz teşekkürler... Çok haksızlıklar yapıldı, emeğimiz çalındı, kaçınılmaz oldu adeta bu son. İnşallah toparlanıp dönücez.

    (Bu arada Ordu'da 1 galibiyetimiz var. 1-0 kazanmıştık Fabiano Oliveira'nın golü ile)

    YanıtlaSil
  2. Kendi evimide 1-0 lık bir yenilgimiz var

    YanıtlaSil
  3. Uyaran arkadaşlarıma çok teşekkürler. Hafta içi maçı olduğundan kaçırmışım sanırım. Düzelttim yazıyı.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...