28 Mayıs 2012

Klasik | Kasımpaşa Süper Lig'de


Tabi ki bu kadar basit bir cümleyle açıklanmayacak kadar önemli bir galibiyet Kasımpaşa adına.
Süper Lig'e ilk çıktıkları senenin öncesinde amatörden başlayan müthiş yükseliş,
Sonrası bir istikrar halinde,
düş,kalk,düş
ve dün akşam yeniden kalktı Kasımpaşa.
3. Play Off finalinde bu sefer Adanaspor'u yenerek 3. kez Süper Lig mutluluğunu yaşadılar.
Kasımpaşa'ya final demeyedurun...

Fevkalade bir maç oldu. İzlerken müthiş keyif aldık. 22. dakika oynanırken Adanaspor'un umutları tükenmişti, 90. dakikanın son saniyelerinde Kasımpaşa'nın... Türlü türlü kopma anlarının yaşandığı maç futbolu bir kez daha sevdirdi bize.

Lig adına son maç olduğu için artık taktik yada teknik konulara girmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Maça dair bazı kırılma anlarına değinip Kasımpaşa'yı tebrik etnek istiyorum.

* Barbaros Barut 22. dakikada gördüğü kırmızı kartla Adanaspor'u 10 kişi bıraktı. Bu dakikaya kadar Kasımpaşa'nın Adana'ya göre daha istekli olduğunu görüyorduk ama bu kırmızı kart ile ipler tamamen Kasımpaşa'nın eline geçmişti. Maç yazısında Adana'nın Kamerunlularından böyle bir kart beklerken Barbaros bizi yanıltarak zorla kendini attırdı. Daha ilk dakikalardan agresif tavırları sonrası bu kırmızı kart bizi hiç şaşırtmadı. Kaybedilen Süper Lig'in en büyük sorumlularından, sorumsuzluklarından birisi oldu kendisi.

* 68. dakikada Kasımpaşa kalecisi Tolga, yumruklamak istediği topu içeri yollayınca Adana berbaerliği sağladı. Bu gol Adana'nın tüm yiten umutlarını geri canlandırdı. En azından 10 kişi takımda gol atabilirmiş düşüncesi maça ayrı bir hava getirdi. Maçın bu kadar çekişmeli geçmesini sağlayan Tolga'nın bu hatasını golden 4 dakika sonra Adem Büyük telafi edecekti. Son bir not golün dakikası 68, Kasımapaşa kalecisi Tolga'nın forma nuımarası 68.

* 83. dakikada Metin Diyadin koca bir seneyi tek bir oyuncu değişikliğiyle heba ediyordu. Metin Diyadin'e bizdeyken de en çok kızdığımız noktalardan biriysi bu aşırı yaslanma çabası. 10 kişi oynayan rakibe karşı bu kadar ürkek olmamak gerekirdi. Bu dakikada Kasımpaşa'nın en önemli oyuncularından Adem Büyük oyundan çıktı. Oyunun kontrolu tamamen Adana'ya bırakıldı.

* 90+4 ve mucize. Hayallerin gerçeklere yenildiği anda Mbilla çıktı sahneye ve inanılmaz güzel bir golle maçı uzatmalara götürdü. 4 senedir Adana'da Mbilla. 4 senede hep bir standart oyunu var. Dün akşam attığı golü Süper Lig'den birçok oyuncu atamazdı. Ben Orduspor'umda görmek isterim onu. Tisdell'in de oynadığı bu ligde Mbilla'ya da Süper Lig'i deneme şansı verilmesin mi?

* Adana 90. dakikada gelen golle hem aşırı bir güven tazelemiş, hemde rakibine göre 1 fazla olmasına rağmen Kasımpaşa'yı moralman alaşağı etmişti. Üstüne 90 dakikanın sonuna kadar skoru korumaya yönelik değişiklikler yapan Kasımpaşa 2:2'den sonra gol yollarında hangi isimlerle etkili olacaktı merak konusuydu. Beklenmeyen şeylerin yaşandığı anlarda Hüseyin Yoğurtçu'da kırmızı kart görünce Kasımpaşa'nın tek avantajı olan 1 kişi fazla oynamasıda sona erdi. Artık Adana moral motivasyon olarak 3:2 öne geçmişti.

* 83. dakikada bir sezonu heba eden Metin Diyadin, aynı dakikada bir sezonun meyvesini almıştı aslında. Adem Büyük çıktı Azar Karadaş oyuna girdi. Dakikalar 117'yi gösterirken Azar skoru 2:3'e getirdi ve Kasımpaşa'yı Süper Lig'e çıkarttı...

Gönlün değil mantığın dediği oldu ve Kasımapaşa Süper Lig'in yolunu tuttu.
Seneye İstanbul deplasmanımız 5'e çıktı.
İstanbul'da ki 1 milyona yakın hemşehrilerimiz için harika bir haber.
Bir ayrı not Metin Diyadin'e,
Bizlerin 26 yıllık özlemine son veren hoca olarak kalacaksın hafızalarımızda,
senin yaşadığın bu sevinç bizimde sevincimiz oldu. En azından benim diyelim.
Yeni yönetimle Kasımpaşa başında yer bulamayabilir seneye.

Tebrikler Kasımpaşa...

1 yorum:

  1. Yollarımız pek iyi ayrılmadı, kızdık kendisine.
    Hatta sövdük bile.
    Ama yaptıklarını, bize yaşattıklarını inkar edecek, unutucak insanlar da değiliz.
    Tebrikler Metin Diyadin.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...